Ha eladod használtan a jelenlegi kitet, máris olcsóbb, de ha most nincs rá pénz, ráér később is szerintem.
Eléggé overkill, 2700X-re lenne értelme egy olyannak. Én vagy egy 2600-at javaslok egy Cooler Master Hyper 212 Black Edition-nel, vagy egy 2600X-et a gyári hűtővel.
Egy Aorus 1080 lenne a 7700K mellé.
Azért gondoltam a 80at érte,mert van rá gari.
Mennyi lenne reális érte?
Bár gondolkoztam azon,hogy veszek egy gari nélkülit és delideltetem.
Csak szeretem bebiztosítani a dolgaim,pl garanciával,nehogy bármi baj legyen.
Beugrott egy Happy Hour,amikor Pisti és Jani mondta,hogy hiába ugyanaz a specifikációja egy noname telefonnak mint egy csúcskategóriás Samsungnak pl,teljesítményben használatban messze nem ugyanaz.
A Ryzen-nél viszont ahogy mondjátok,ez így van?
Durva…akkor összerakok gyorsba egy buildet,hogy vajon úgy jobb lenne-e.
Az árak mindíg elvannak szálva. Az a durva, hogy újonnan az 7700k ugyanolyan árban (+/- £20) van mint a 8700k és a 9700k …
Jelenleg a Ryzen ár/értékben VERHETETLEN szinte féláron megkapod egy 9900k teljesítményének 85%-át akár.
Ami a CPU-k garanciáját illeti ki kell próbálni. Ha megy akkor nem lessz vele soha bajod ha hűtve van 20+ év alatt 2 CPU-t láttam elfüstölni amiből 2-őt szándékosan füstöltünk el cooler nélkül, hogy lássuk menyit bír
Viszont veszítesz az egy szálra jutó teljesítményből, mert az órajelek alacsonyabbak. Kicsit fogsz tudni overclockolni ez ellen. Én inkább 2600-at vennék, de ahogy érzed. Nagy bajod nem lesz belőle.
És még valami. Ha vársz Július 7-ig (ami erősen ajánlott), kijön az új Ryzen széria, így lehet hogy tudsz majd venni egy jobb processzort ennyiért, vagy ezt olcsóbban, mert le fog menni az ára. Én biztos várnék a helyedben
Szerintem rendben van, egyedül a táp minőségéről nem tudok nyilatkozni, én inkább egy Seasonic darabot vennék 1000 forinttal drágábban, az köztudottan minőségi.