KÉRDÉS MEGOLDVA! iPad Air-al kapcsolatban lenne egy pár kérdésem

Sziasztok!
Tudom, hogy még csak előrendelhető az új iPad Air, de nekem az lenne a kérdésem, hogy az Adobe programcsalád (pl. Photoshop, Animate, Premiere Pro) és a Blender elfutna-e rajta? Mert én, képek szerkesztésére, különbözők animációkra és videószerkesztésre használnám (elvileg M1 processzorral nincs gond, csak nem tudom, hogy a Tableten lévő OS is engedi ezen programok futtatását).
UPDATE: kaptam már kérdésemre választ, így a kérdésem már nem releváns. Topic zárásra kérhetek admin segítéségét?

Meg kell nézni ezeknek a termékeknek a honlapján hogy támogatják e az iPadOS-t. Adobe szerintem igen, Blender úgy tudom nem, de a honlapjukon biztos fent van.

1 kedvelés

Rákérdeztem egy Apple specifikus Fb csoportban és ott, azt a választ kaptam - sajnos az iPadOS-en korlátozva vannak a dekstop app-ok (és többek között, az Adobe programok közül is, nagyon keveset portoltak).

Ne csoportokat nézegess, a cégek honlapjait/hivatalos supportját. Minden más csak 2nd hand infó, pletyka, találgatás.

2 kedvelés

Az a gondom, az Apple hivatalos válaszával, hogy az, egy nagy, marketing rizsa mögé van bújtatva és marha sok időbe telik, hogy kihámozzam, a számomra releváns választ (úgyhogy amit írtál - próbáltam, csak hamar beleuntam). Arról meg ne is beszéljünk, hogy magyar nyelven nem igazán kommunikálnak. Igen, sajnos az Apple-nek nagy hibája, hogy mindent PR mögé bújtatnak, azt is, amit nem kéne.
Ha meg, valakinek gyors válasz kell, mert nincs sok ideje, nincs más választása, minthogy szakmai segítséget kérjen.
(tudom, más gyártóknál is hasonló a helyzet, de engem, az Apple termékek érdekelnek, mert arra akarok váltani. Lényeg az, hogy Adobe Photoshop, Animate, Premiere Pro, Blender, OBS fusson rajta, akadálymentesen és lehetőleg legkevesebbet kelljen fizetnem érte [BTW - kevés pénzt akarok rá áldozni, mert szűkösek az anyagi kereteim]).

Nem az Applet kell megkérdezni. Téged az Adobe és a Blender tud kisegíteni. Ők csak tudják, hogy mit támogat a saját szoftverük.

1 kedvelés

A szoftvergyártók sem partnerek ebben, sőt! Ott még rosszabb az egész. Ki van írva: “fedezd fel az M1-et”, de azt nem merik írni, hogy Apple melyik változatára gondolnak. M1-et, kismillió helyre tették. Itt nem a vas, hanem az OS a fontos.

Szia!

Blender az nincs ipadOS-re.
Adobe téren:

1 kedvelés

Köszi a választ!!!

Ugyanazt tudom mondani amit az Apple csopiban :slight_smile: Sajnos nem adtak ki rá Premiere Pro-t, erre az egyetlen alternatíva ami elfogadható az a Lumafusion. Elég sok dolgot ki lehet belőle hozni de nem az igazi. Az Apple is ezzel az Appal promózza az iPadet ha videó vágásról van szó. Jelenleg egy iPad Air 4-et használok én, és tökéletesen lehet rajta vágni akár egy 4K-s nyers anyagot is. Reménykedek, hogy az Apple idővel kiadja rá a Final Cut-ot, főleg hogy már M1-es iPadek vannak, azzal még több lesz a lehetőség. Photoshopot is kipróbáltam, mert elég sok képet szerkesztek, de jó pár alapvető funkciót nem tartalmazott ami pl az asztali verzióban benne van, de ez kb 4 hónapja volt, azóta lehet bővítették. Egy bizonyos szintig lehet munkára használni az iPadet, de idővel kevés lehet. :slight_smile:

A Lightroom viszont tökéletesen működik. A gépeden lévő preseteket simán tudod szinkronizálni az iPaden lévő app-al, és már ott is használhatod. RAW képek szerkesztésére is van lehetőség, de csak ha előfizető vagy

A válaszodat elsőnek is teljes mértékben megértetem, sőt! Többek között, meg is köszöntem ott.
Arra a következtetésre jutottam ezzel kapcsolatban, hogy az iPad OS - számomra NEM megoldás, de ezen már tovább léptem.
.
.
Adminnak feltennék egy kérdést - kérhetek egy topic zárást? Mert már régen meg kaptam kérdésemre a választ.

Akkor jelölj meg egy választ megoldásnak és rebegtesd a szempilláid @lengyelb felé

2 kedvelés