Kérdés/tanács

Üdv.
Szeretném megkérdezni hogy esetleg valaki tudja-e hogy mitől van az, hogy mikor elindítom a gépemet akkor a Feladatkezelőben mutatja, hogy az svchost.exe -m felmegy olyan 1.5 giga ram megevéséhez. Aztán ezt 2-szer folyamatstruktúra leállításával leállítom és többször nem megy fel normálisan fut minden. De ha 2-2szer nem állítom le minden laggol a gépemen.
Esetleg valaki tudna adni tanácsot ez ügyben?
A válaszokat előre is köszönöm :slight_smile:

Ilyenkor futnak le az alap rendszerfolyamatok, köztük a windows frissítés is. Ezt ne lődd le, ha nem muszáj. Engem akkor zavart mikor Windows 7 mellé 2GB ramom volt, azt élből megette.

Pontosan, eme folyamat mögé bújik a Windows frissítése, hagyd hadd szedjen le mindet amit kell, esetleg ha nagyon zavar beállíthatod, hogy ne töltsön le semmit csak értesítsen a lehetőségekről.

1 kedvelés

Ez Nem eredeti win7… mindegy mennyit várok ugyan úgy 1 giga ramot eszik.

Nem csak a frissítés az amit az futtat, ez kezeli az aero megjelenítést, az audióeszközt, az eszközfigyelést, …
A fő kérdés, hogy mit szeretnél, hogy működjön a géped, mit szoktál rajta csinálni.
Ha csak játszok 1-5 játékkal és nem töltesz le és telepítgetsz újjakat illegálissan és nem nézegetsz a neten 2-10 oldalon kívül többet, akkor nem probléma a frissítések leállítása, mert akkor nim okoz a hiányuk akkora biztonsági kockázatot (főleg ha megy egy jóféle víruskergető is a háttérben)
Ha viszont a fent felsoroltakkal ellentétben te szörfölsz a neten és illegális játékok tömkelegét is kipróbálod (nem kell illegális játéknak lennie, elég csak egy egyszerű valahonnan letöltött ártatlannak tűnő progi is) akkor inkább bővítsd a hardveredet és hagyd a rendszerfolyamatokat futni.

Ha az első áll fent, szívessen segítek tényleg leállítani a frissítést.

3 játék van a gépemen amivel játszom.
Tölteni max ncore-rol töltök onnan is Sorozat/anime
youtube twich face meg kb 2-3 oldal amit látogatok Tehát ugy nem megyek rá minden hülyeségre…
A frissítések csak akkor jönnek le ha én azt bekapcsolom tehát nem automatikusra van állítva… ezért nem értem a problémát :frowning:

Attól még, hogy nem keres a rendszerhez frissítést, még átnézi a géped és kereshet drivereket a Microsoft weboldalán.
Ha viszont a szolgáltatásokban tiltod le a windows update-et akkor semmi ehhez tartozó folyamat sem fog elindulni.

Sziasztok nekem olyan kérdésem lenne hogy mivel lehet egy laptopot úgymond feltuningolni egy minimálisan kéne, Rainbow6 az a mivel játszani szoktam és nincs meg a 60 fps-em csak ilyen 40-50. Köszönöm előre is a segítségeket :slight_smile:

1 kedvelés

Milyen laptopról van szó? Milyen beállításai vannak a videókártyának? Milyen grafikai beállításai vannak a játéknak?
Én kikapcsolnám először az élsimítást, csúnya lesz de gyorsabb, a játék részletességét levenném minimumra, :smiley: 800x600 16Bit felbontáson csak gyorsabb lenne!

Hello egy Asus X556U I7 6500U 2.50Ghz 8Gb ram és egy Nvidia Geforce 940mx GPU SSD 256 gb már lowon van minden az élsimítást is azért gondoltam hogy vidikari csere vagy még ram vagy nem tudom :smiley:

Ezek közül melyik?
https://www.asus.com/search/results.aspx?SearchKey=X556&SearchType=Products&Category=0&IsSupport=False&Page=1

az “UQ”

Esetleg tudnál segíteni?

Advanced Systemcare egy nagyon jó rendszer optimalizáló program. Egy player társamnak is ilyen gondjai voltak. Mondtam neki probálja ki és minden megoldodott :slight_smile:

Megpróbálom köszi :wink:

Én a helyedben először frissíteném a BIOS-t (BIOS frissítés) a használati utasítás alapján

Aztán megnézném, hogy milyen RAM van a gépben (hány MHz-es) és ha az oldalon leírtnál alacsonyabb órajelű, vagy túl kicsi, akkor én bővítenék egyet.

(még talán a BIOS-ban megnézném a videókártya beállításait is)

(a videókártya az alaplapra van forrasztva, tehát nem cserélhető olyan könnyen, még letilthatod a feleslegesen futó/automatikusan induló alkalmazásokat is)

1 kedvelés