TheVR Fórum

Kevés az fps-em

Sziasztok az ügyben szeretnék segítséget kérni hogy 144 fps-sel szeretnék játszani(Lol,valorant) de valamiért folyamatosan 100 és 144 között ugrál az fps és eléggé zavaró.Eddig high grafikán játszottam azt letudtam azzal hogy lehet nem bírja el stabilan de full low grafon is ugyanezt csinálja emellett valamiért a videókártyám még ha nem is csinálok semmit a gépen is folyamatosan felmegy 100%os kihasználtságra(rx 570).Egész eddig bármit megprobáltam semmi nem segített így végső kétségbe esésemben írok ide mert már tényleg fogalmam sincs mi lehet a probléma.Válaszokat előre is köszönöm.

Szia!

Kellene tudni a teljes konfigot, a nélkül nehéz lesz. Miért zavar a 100-144 között ingadozó frame rate? Amikor 100% a GPU kihasználatlanság mit mutat a task manager, mi pörgeti a GPU-t?

Kicsit túlzásnak érzem a végső elkeseredést 100 fps fölött :slight_smile: Pár éve még azt sem tudták hogy 60 fölött van élet.

1 Like

Nem az fps-em száma az elkeseredés tárgya hanem önmagában az hogy eddig nem csinálta ezt és zavar hogy nem optimálisan fut a gép és szeretném megtudni mi a probléma.
Egyébként a config:
cpu:ryzen 3 3200g,rx 570,16gb ddr4 ram,coolermaster elite 600 ver.3,240gb ssd,1tb hdd
És hát azért zavar hogy droppol az fps mivel ez így másodpercenként történik így végig akadozik a játék.Nyilvánvalóan nem szenvedek a 100 fpstől sem csak szeretném tudni hogy esetleg mit tehetnék hogy ne annyi fps-el játszak mint pl egy barátomk fele ilyen jó configgal.

Kicsit pontosabban le tudod írni? Milyen ram pontosan, milyen SSD pontosan, melyik rx570?

1 Like

Milyenek a hőmérsékletek?

Driverek frissek? Lehet egy új driver okozza a gondot.

:+1: Ezen felül mondjuk egy alaplap típus sem ártana. :smiley: Bár tippem van…

1 Like

AEGIS Gaming ddr4 ram 2133Mhz-es,Radeon rx 570 series videókártya,Kingston SA400-as SSD és ASUS prime A320M-K alaplap

A hőmérséklet stabilan ilyen 54fok a drivereket meg ma reggel frissítettem de nem változatlan maradt a helyzet.

Hopp a kedvenc SSD előkerült.:joy:

2 Likes

Asus! Vannak még csodák. :slight_smile:
Nos, kedves kollega, vágd ki, de jó messzire azt az A400-as szemetet és cseréld le a 2133Mhz G.Skill-eket, aztán Hawaii van.
(de csak ha megszabadulsz az A400-astól a probléma megszűnik)

1 Like