Kezdés Youtube-on vagy Twitch-en?

Sziasztok srácok, a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek ha valaki most akarja elkezdeni a “videózást” ti melyik platformot ajánljátok? A jelenlegi YouTube vagy Twitch? Mindkettőnek vannak előnyei hátrányai: gondolok itt a videó feltöltésre, a youtube hanyatlására, a jól kezelhető live-ra és hasonló dolgokra.

én a twitch-et ajánlanám. A youtube-t max arra, hogy oda áttolnád a vod-kat. Vagy highlight videókat.

2 Likes

Szerintem nagy mértékben függ attól is, hogy milyen tartalmat szeretnél gyártani, és ha játékokkal foglalkoznál akkor milyen típusú játékokkal.
Én a youtube-os kezdést ajánlanám, kötetlenebb, feltöltöd a videót és vársz, érdekel-e egyáltalán valakit. Ez mondjuk a twitch streamre is igaz lehet, úgyhogy nem tudom, most csak hangosan gondolkodtam. :slight_smile: A lényeg az első mondatom lenne.

3 Likes

Valahogy én is a youtube-ot tartanám jobbnak.

Ezen sokat agyaltam. Szerintem célszerű a youtube, a kezdő Twitch el az a baj hogy hiába liveolsz kb senkise fog nézni, a Twitch nézőszám alapján pakolja azokat akik épp ugyanazzal a gammel tolják. YouTube ön ilyen nincs feltoltod és vársz majd ha ott lesz egy kisebb tábor akkor mehet a Twitch is. Én magamnak veszem fel a videókat hogy ha valami fail funny moment van akkor maradjon az utókornak :smiley:

1 Like

Köszi a segítséget és a tippeket😊