Kezdo Pc epites!

Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. Egy gamer gepet szeretnek epiteni…egy kozepkategoriasat, kb. 500k-ert.
Legalabb 16GB ramot akarok, mindenkepp inteles gepet akarok épiteni, a processzorban nem tudom, hogy melyik lenne jo, csak jatekra, filmezesre hasznalnam. ATX alaplapra gondoltam.
Videokartyanak ezt neztem: ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1070 vagy Ti
A haz : CoolerMaster MasterCase H500P

Performance plus - intel

Gépház meg amit akarsz.

Koszonom!:slight_smile:

Ha 1070/Ti akkor egy 8400/8600k bőven elég alá, utóbbihoz egy jóféle hűtés nem árt pl Dark Rock 3/pro, előbbihez jár gyári de azt is kukáznám és valamit tennék rá. Ramból azért egy 3000 körülit tegyél bele, főleg ha Z-s deszkád lesz (értelemszerűen K-s proci alá kell Z-s lap, nem K-s alá jó a B-s). Tápból elég egy ~600 körül de inkább goldos, pl Seasonic Focus 550/650.

A H500P-ből mindenképp a Mesh verzió ajánlott.

Bocsi, az alapnal mivel jobb?:slight_smile:

Hát annyiban, hogy nem csak jól néz ki, de jut levegő a gépházba.

Csak nézd meg a simát. Azon a plexi előlapon nem sok levegő halad át…

Koszi, most latom van Gunmetal szinben, az se rossz :wink:

Az 500P is tud azért szívni az előlap oldalán, bár tény hogy nagy ventikkel dolgozik. Nekem Fractal mini van nem a mesh verzió, dupla ventivel elöl és az előlap 2 oldalán bőven eleget tud szívni. Nem tenne oda a gyártó 2 olyan böhöm ventit ha nem jutna neki levegő valahonnan :slight_smile:

Kicsit átdolgozták az első és főleg a felső panel rögzítését is a Mesh verzión, így azon nem félő hogy ha felakarod emelni a gépet, akkor a két műanyag panel a kezedben marad. Toppanel kapott egy kézicsavart is. Illetve a tápegység beépítésén változtattak.

Persze lehet hogy ezek a változások már begyűrűztek a sima verzió gyártásába is, csak kérdés mikorra érnek ki a “javított” verziók a polcokra, míg a Mesh már alapból úgy érkezik a jobb szellőzés már csak hab a tortán.

A gond az, hogy ha megnézed, a ventik a házon “kívül” vannak, közvetlenül az előlap előtt. Így hiába van oldalt rács, az gyakorlatilag a venti oldalával van egyvonalban, nem az elejével. Plusz ha a levegő nem egyenesen áramlik be a ventibe, az mindig egy rosszabb megoldás mint a közvetlen beáramlás.

Ha a 2 nagy venti a házon belül lenne, távolabb az előlaptól, az kevésbé lenne gond.

Igaz, olyan közelről nem néztem meg. Nekem hátrébb van kicsit a venti, kvázi mire a lapátozásra jut a levegő nem “tudja” hogy előtte fordult egy 90-et :smiley: Itt ha rázoomolok akkor látszik hogy majdnem telibe az oldalánál van a rács, ilyenkor tényleg hasznos a mesh előre is.