TheVR Fórum

Ki kell húzni a Rift-et, ha nem használom?

Sziasztok!

Ti hogy tartjátok a Rift-et, ha épp nem használjátok? A Touch kontrollerek maguktol kikapcsolnak, ahogy olvastam, de a szenzorok es a Rift is kikapcsol, ha az Oculus Home be van zárva? Vagy ki kell húzni a gépböl? Javaslatok?

1 Like

Én a riftet és a touchokat visszateszem a dobozába, hogy ne porosodjon.

Ha nincs a fejeden akkor a képernyője kikapcsol. Van a felső részen egy érzékelő, Ezt ha letakarod akkor úgy érzi rajtad van és akkor bekapcsol. Ha a szoftvert bezárod abban az esetben akkor is kikapcsol ha az érzékelő takarva lenne pl. ráteszed a Riftet egy fej alakú tartóra. Nekem non-stop be van dugva semmi gond nincs vele.

Kösz a választ! Nekem problémám volt a felismerésével, a HDMI-t nem akarta felismerni, csak miután a Riftből kihúztam a kábelt, s vissza. Ezért sem szeretném mindig kihúzni, meg vissza, lehet, megint nem ismeri be.

Viszont, ha a Rift be van dugva a HDMI-be, a display porton keresztül tudom használni a TV-t mirror módban? Vagy a Rift bezavar ilyenkor, és ki kell húzni hozzá? Mivel csak 1 HDMI portom van, ezért mielőtt még vennék egy Display port átalakitot a TV-hez, inkább megkérdem.

Nekem 2 db UHD + 1 db 900p touch screen monitor van a Rift mellett bedugva (igaz a 900p-s alaplapra mert nincs több HDMI-m az Nvidián) és semmi gond nincs. Viszont vettem egy olcsóbb Displayport - HDMI átalakítót és az nem működik sem a Rifttel sem a kis monitorral. Nem tudom, hogy hibás e a cucc vagy nem minden monitort/TV-t lehet átalakítóval használni.

Köszönöm a válaszod! Ez bizony jó kérdés, miért nem megy átalakítóval, hát akkor marad, hogy kipróbáljam magam is.

Boltba is vissza viszed? :smile:

1 Like