Kijön 200 ezerből a gép?

Sziasztok. Új gépet szeretnék venni, mert szét**** az ideg, hogy szenvednem kell ezzel a trágyával, amivel amugy sem kéne gondnak lennie.
a mostani konfig fx 6300
gtx 760
8gb ram
1 tb hdd
Meg tudomén hogy mi, hdd is rosszalkodik, tehát egy fullos gépvásárlás kellene. egyedül tápegységet hagyom meg.
tehát, 200 ból kilehet hozni 1 jobb konfigot? gondolok én arra hogy PUBG vel tudjak játszani, rustal meg ilyenekkel. és nem low felbontáson.

elnézést hogy így fogalmaztam meg de jelen pillanatba eléggé felidegesítetta fagyásokkal, meg elfogy a memória, meg tudom is én mivel restaltoltam már ma vagy ötödjére…

Ha 200 ból nemlehet jó konfigot kihozni, akkor legyen 300 a határ.

Tessék: Build ajánló, avagy: Milyen gépet vegyek?

Budget plus 192e, Mainstream plus 287. Utóbbi nyilván lényegesen erősebb is.

a 1050 ti az nem lesz elég, szerintem ezzel 100%, tehát tuti a 1060 as konfig kell

viszont 1060 asból megéri venni a 3 gb osat? vagy inkább hanyagoljam?

1060 ból mindenképp 6gb éri meg manapság kell a min 4gb emberek nagy része ezt mondja. érdemes 16gb memóriára gyurni! és egy min 128vagy 256 ssd. persze mindig minden pénztárca kérdése. és kinek mi az igénye.

A budget plusos builddel bőven elfog futni a rust meg a pubg is normálisan 60-70fps felett :slight_smile: Ha PUBG-vel akarod tesztelni akkor vedd figyelembe, hogy az utolsó 2 update levett 40 fps-t és droppol elég durván egyes helyeken.

Nálam pubg i5 6500, gtx 1060 oc 6gb, 16gm ram, ssd low grafika 70-80 átlag stabil fps. első betöltésnél akad kicsit még betölt kezdőszigetre.

Nem a pubgvel akarom tesztelni, nekem inkább az a legnagyobb problémám, ha játszok vagy valami akkor semmi mást nem tudom mellette használni, nemtudom hogy ennyire kaka e az fx de több fxet az életben nem veszek az is biztos. 760 is már ősrégi és ez érezhető. inkább úgy tesztelem hogy egy pár programot megnyitok szépen a háttérben, esetleg rust közben videót vagy ilyesmit. gondolom ryzennel nem kell hogy probléma legyen.

Nem feltétlenül a 3 giga kevés (ez a felbontástól is függ), inkább azért érdemesebb a 6 gigásban gondolkodni, mert maga a chip is más (erősebb) mint ami a 3 gigáson van, hiába hívják ugyanúgy.

A lényeg ugyan az, igen, a 6 gigásat érdemes venni.

8 giga ram még elég, de ha van rá, persze nem hátrány a 16. SSDből a 128 normál felhasználásra simán jó, csak a rendszer legyen rajta, minden más mehet a HDD-re.

Vegyél 12GB ramot minimum mert a mai játékok elég durván megeszik már a 8GB-ot és akkor nem lesz probléma több program futtatásával egyidőben. ^^

igen 16 a minimum az alá nem megyek… pár óra rust után restart kell mert írja hogy kevés a memória, ha kilépek a játékból, úgy szaggat a gép hogy csak a restart segít.

Persze nem azt mondom kevés csak mostani és jővőbeli játékok szerintem igényelni fogják a 6gb verziót! 1050 ti 8gb ram 128 ssd is elfut pubg 40-50 fps átlaggal bár ez nem stabil high mediumon másik gépen.

Van olyan hogy játszok közbe megy Vr stream mellete 4-5 ablak megnyitva. néha még 2. stream is fut. és youtube néha néha belenézek 1-2 adásba is! rammal nincs gondom vga bírja viszont proci 100% szvsz 1060 hoz 1 stream face és 1-2 oldal megnyitása mellet mikor fut Pubg kevés akkor is 100% fut. jelenleg most stream, fb, youtube, forum és 2 ablaknél 15-20% eszik a procim így érthető ha elinditok bármi játékot akkor 100% ra felmegy.

hát jó, de 2 stream játék közbe, azért érthető. ha rustozok és lerakom tálcára megnyitni az operát, kb 5 percig nyitja, a gép felpörög onnantól lagg laggal jön

lehet hogy csak ramot kéne vennem és megoldódna minden, de erre a ddr3 konfigra már nem költök

Ryzen multitaskingra jobb mint a jelenlegi intelek, a 8th generációs procik pedig még kb elérhetetlenek, és az alaplapok is drágák. Szóval aki sokat multitaskingol, annak a Ryzen 5 1600 szerintem most a legjobb ár/érték mutatójú konfig.

Én a mainstream gép tapjabol (mivel a tiédet megtartod) vennék egy r5 1600-as procit inkább
Milyen tápod van?

nekem egy FSP hyper M 700 as táp van jelenleg. ezért gondolom hogy abből felesleges újítani. több jut a többi alkatrészre :smiley: