Kikapcsolás után nem indul a gép. Táp hiba?

Sziasztok. Van egy 750 wattos coolermaster 80plusz gold tápom. A gépem azt csinálja hogy elindul normálisan de ha lekapcsolom és ujra be szeretném kapcsolni akkor nem indul el. Minden lámpa kigyullad rajta de a ventik nem indulnak. Aramtalanitanom kell varni 20 30 40 percet majd utána Simán indul mintha mi sem történt volna. Olyat is tudtam produkálni hogyha hirtelen le fel kapcsolom az áramot akkor van hogy elindulnak a ventik de van hogy nem. Ez szerintetek táp hiba lenne? Köszi szépen.

Annak tűnik, próbáld ki egy másikkal, máris kiderül.

XMP be van kapcsolva?

Egy CMOS reset is segíthet.

Xmp profil be van kapcsolva de csak a ramoknal. Miért az okozhat ilyet? Tegnap azt csinalta amit még soha ahogy elinditottam egy játékot levágta a gépet. Utána persze egy óráig pihennie kellett addig nem tudtam elinditani.

Egyébként március óta van meg az új gépem. Szóval a táp is új talán fél éves most. Azt nem értem igazából pihennie miért kell? Az ember azt hinné crash-el a gép, esetleg újra indul vagy ha le is vágja, azonnal újra lehet indítani de nem. Olyan mintha pihennie vagy hűlnie kellene. eddig ha elindítottam nem volt semmi baja, amíg ki nem kapcsoltam ment, akár egész nap. tegnap egy Rage 2-őt indítottam volna és a betöltés után azonnal levágta a gépet, úgy mint amikor áramszünet van. aztán fél óra múlva el tudtam indítani, megint elindítottam a rage-et megint levágta töltés közben. Aztán 1 óra pihi után megint elindult, akkor egy ac odyssey-jel próbálkoztam, azzal tudtam fél órát játszani, majd megint levágta a gépet. másik konektort próbáltam, hosszabítóval is próbáltam, sőt elvittem anyumhoz ott megnézni ott is ugyan ez. másik kábelt is hoztam neki az sem. ez egy moduláris táp, de ötletem sincs miért csinálja ezt. azt nem tudtom hogy lenne benne vmi vészkapcsoló ha túl meleg nem indul vagy nem értem miért kell pihentetni tök fura.

Kapcsold ki az XMP-t.

Nálam csak auto van áttettem arra de nincs változás.

CMOS reset megvolt?

CMOS reset-et nem csináltam, de a BIOS-ban nem is állítgattam igazából semmit ami miatt ezt kellett volna. Kaptam egy másik tápot, azzal kipróbáltam és azzal minden megy tökéletesen. Szóval ezek szerint a tápom szar. Visszavittem, remélem a szervizben is előjön a hiba és kicserélik. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!