Kinek milyen VR Headset-e van?

Sziasztok!

Egyfajta közvélemény kutatásként kérdezném, hogy akinek van az milyen VR HMD-vel (Head-Mounted Display) rendelkezik? Nyugodtan írjátok le a véleményeteket a tiétekről. Váltanátok e egy másikra? Ha igen mi lenne az? :slight_smile:

  • HTC Vive
  • Oculus Rift CV1
  • Oculus Rift DK2
  • OSVR
  • Play Station VR
  • Samsung Gear VR
  • Homido VR
  • Google Daydream
  • Google Cardboard
  • (Egyéb VR headset)

0 egyedi szavazat

Nekem Rift CV1 van Touch kontrollerrel. Teljesen meg vagyok elégedve vele, hozta az élményt amit vártam tőle.

1 kedvelés

Van egy Vive-om, tökéletes. Illetve egy gagyesz ColorCross-om telóhoz, 2x ha használtam :smiley:

1 kedvelés

Oculus CV1.

Nyugodtan vegyetek fel HOME-ba barátnak ha szeretnétek multizni: bboss61

1 kedvelés

Playstation VR. Kiváló, hozza azt amit vártam! Elégedettség a maximumon! :slight_smile:

2 kedvelés

Oculus Rift DK2

Meg vagyok vele elégedve. Nagyon jó szórakozást nyújt, igazi VR élmény. :slight_smile:

@chris_vr Milyen a DK2 támogatottsága most?

Úgy tudom az 1.3-as volt az utolsó, amivel még futott, de őszintén szólva azóta nem próbáltam, mert a régiekkel tökéletesen elvagyok. (egyelőre :slight_smile:)

En meg mindig nem hataroztam el magam a VR mellett…

Ugy erzem, hogy a mostani arak kicsit mestersegesen magasak meg ahoz, hogy megerje VR-ba fektetni ha csak siman a felhasznaloi oldalrol kozelitem a technologiat.

Egy fejlesztonek vagy egy modellezonek megeri…de egy mezei felhasznalonak aki nehanapjan eloveszi, leporolja…aztan tol valamit 2-3 orat es vissza a fiokba, meg tuuuuuul draga… (es ne ertsetek felre…nem anyagi okokbol mondom :smile: mert szerencsere ha annyira kellene, johetne Rift es Vive is)

Majd par ev mulva…ha tartalom is lessz, es a technologia is kicsit kiforrottabba valik, akkor majd beszerzek egyet :stuck_out_tongue:

Gear VR-em van. Arra jó, hogy az ember megtapasztalja milyen is a VR. Aztán ez is megy hamar a fiókba. Max az AR lesz olyan amit gyakrabban használnék. Majd ha a felbontás min. 4K lesz és a látószög is javul akkor szívesen használnám film nézésre is. Egy hosszabb 3D mozi filmet már végignéztem vele, nem volt nagyon rossz de még mindig a 3D monitort választom inkább. Persze a horror élmény már így is megvan vele rendesen pl. Affected.
A PC-m jó lenne VR-hoz de drágák az eszközök még nagyon. Eleinte nagyon lázban égtem a Riftre de most úgy érzem kibírok még 1-2 évet a következő kiadásig. Még ha nem is Rift lesz mert ugye azt kezdik elkaszálni.

Én nem értek egyet, szerintem a Facebook nem fogja hagyni magát, biztos, hogy tovább fogja vinni a vonalat. Szerintem a Rift jobban megéri mint egy jobb projektor szerintem. Nekem van projektorom (nem 3D és kis felbontású), van 3D monitorom, illetve néztem moziba is 3D tartalmat de eddig a Rift olyan élményeket adott amiket egyik sem tudott.
Nekem a 3D monitor nem hozta az elvárt élményt de a Rift igen.
Szerintem tartalom is van rá, az tény, hogy kevés a top cím, de rengeteg VR alkalmazás van, elég ha a steamet megnézzük.
Jelenleg Én mezei felhasználóként használom a Riftet de csak azért mert nincs időm rá fejleszteni.
Itthon nálunk mindig minden drága lesz szerintem, 600 dollár szerintem egyáltalán nem sok ezért az élményért amit kínál.

Szerintem meg az a 600 dodo meg rohadtul qrvara rengeteg a most nyujtott elmenyert…vagy inkabb annak a hianya miatt egyenlore.

Annyibol inkabb mar egy egesz elmegy karorat veszek, amit jo eselyel tobbat hasznalok mint a rift-et vagy vive-ot :smile:

A VR is oda jut majd mint a 3D…5 ev mulva mar a franc se reklamozza…csak ugy ottlessz mindenhol no extra kent…mint most a TV-k…a 3D se huzo spec mar manapsag…

Én is bízom benne, hogy a Rift talpon marad. Ha igaz a lopás vádja akkor az tényleg nem szép dolog de viszont az sem, hogy akkor perelik be az Oculust amikor már réges rég kijött a CV1. Perelték volna akkor amikor a DK1 volt és fejlesztették volna ők, úgy rendben van. De most már tegyék el a pénzt és hagyják, hogy fejlődjön a technológia tovább más kezében.
Én a 3D filmre gondoltam, hogy a felbontás miatt még jobb a monitoron / moziban nézni. A VR élményt semmilyen más eszközzel nem lehet még csak megközelíteni sem.
Az, hogy sok e érte a 600 dollár vagy sem… sok is meg nem is. Az élmény megér annyit, mint ahogy egy drágább nyaralásra is rengeteget költ az ember de a végén csak a fényképek maradnak. Itt legalább újra és újra átélhető az élmény. De minél olcsóbb lesz annál jobban elterjed. És minél többen használják annál több jó tartalom lesz hozzá.
És igazából sajnos csak nekünk (és a hasonló jövedelem szintű országokban élőknek) drága. De akinek telik VR-t futtató PC-re az többnyire ki is tudja gazdálkodni. Ha nem pluszként akkor valami helyett. Pl. iPhone-t veszek vagy VR-t? Elszívok napi 1 doboz cigarettát vagy ahelyett 10 hónap spórolás után veszek VR-t. Stb…

1 kedvelés

Nem mondanám hogy mesterségesen magasak az árak, ez az első széria, a rengeteg kutatást meg kell fizetni, teljesen új technológia. Az ebbe ölt milliók egy részét szeretnék legalább viszont látni.
Ahogy fejlődik úgy lesz egyre olcsóbb és olcsóbb.

A Tesla se adta olcsón a Model S-t, és tessék a Model 3 már sokkalta elérhetőbb árkategóriában érkezik mint a Model X volt.

@zoli3348 Nem akkor perelte be a Bethesda az Oculus-t mikor kijött a CV1, már évek óta folyik a pereskedés, csak most született ítélet. Te se örülnél ha a cégedből a mérnökök lelépnének és vinnék magukkal a találmányodat, és teljesen más gazdagodna meg ezen, úgy hogy közben az arcodba röhögnek.

A Bethesda a lehető legkevésbé se akarja a VR technológiát hátráltatni, nem véletlen, hogy a DOOM VR és a Fallout4 VR-ra is jönnek :slight_smile:

Igen, lehet. Sajna nem sokat tudok a perről - érdekelni érdekel csak nem volt időm utánajárni - de ezek szerint a kinti bíróságok sem sokkal gyorsabbak mint az itteniek. Sőt… Persze ennyi pénz esetében nyilván nem is lehet elkapkodni. Nyilván nem akarja hátráltatni senki a technológiát sem csak sajnálatos, hogy nem tudtak peren kívül megegyezni. Így most minden lépés negatívan hat. Persze a legsajnálatosabb, hogy ellopták a technológiát. Pl. merjek e mostanában Riftet venni?

Nekem Vive-om van, szerintem jobban jártam vele mintha Rift-et vettem volna, a játékok, a támogatottság, a jövőt nézve, és úgy egészében is. Persze ez teljesen szubjekív vélemény, lehet a Rift tulajok pont ugyanígy vannak ezzel :smiley:.

1 kedvelés

Sziasztok :slight_smile: tegnap vettem egy s7 edget és holnap jön a gear vr az egyel ujabbik verzió, valaki használta már? :slight_smile:

Sziasztok! Google Cardboard-ról vélemény esetleg?

Kis mókának megéri. :slight_smile:

1 kedvelés

A per már lefutott, a büntetést már ki is fizették. Amúgy ha a bethesda el akarná kaszálni a riftet, nem adták volna ki riftre a skyrim vr-t és nem javították volna azokat a bugokat, amik csak a riften jelentkeztek. Amúgy riftem van nekem is.