Kis konfig véleményezés

Sziasztok.

Egy kisebb méretű konfigot szeretnék albérletbe. Egy mATX buildet állítottam eddig össze a build ajánlót és korábbi topicokat figyelbe véve. Legfőbb szempont a méret volt most számomra.

Nagy elvárásaim nincsenek a jelenlegi laptopnál jobb lesz és ezzel bőven meg leszek elégedve tehát nem akarok semmit se ULTRA beállításokon futtatni. Egy Full HD 144Hz-es monitoron fogok majd játszani.

Próbáltam a fejleszthetőséget is figyelembe venni de közel se elsődleges szempont mivel van otthon egy másik asztali PC-m így ez ha már nem lenne használatban a jövőben vagy továbbadom vagy streamer PC-nek lesz használva.

Habár már eléggé véglegesítettem minden tanácsot, ötletet és kritikát szívesen fogadok, ne kíméljetek :smile:

A maximum keret az amit a képen is láttok.
Minden segítséget előre is köszönök.

mi történt a b*szó géppel?

Semmi. Köszöni szépen jól van, teszi a dolgát ahogy kell. :smiley:

Prociból inkább vennék 1600 AF-et, ezen a felbontáson ezzel a GPU-val alig valamivel gyengébb mint a 2600X, sőt kicsit tuningolva kb ott lesz teljesítményben is, olcsóbban. Akár vehetsz a fennmaradó összegből egy, a gyárinál jobb és halkabb procihűtőt, vagy egy jobb házat (pl Meshify C Mini)

GPU-ból pedig az 5600XT talán jobb biznisz most, és olcsóbb. Csak a megfelelő darabot kell megvenni és a legfrissebb biost feltenni rá, lásd build ajánló.

Köszi. A 1600AF-re akkor áttérek szerintem és akkor egy Meshify C Mini lesz a mostani ház helyett.
A stabilabb driver miatt döntöttem a 2060 mellett, de ha nem nagy dolog akkor ránézek arra a 5600XT-re.
A 1600ra elég a gyári hűtő ugye? Első körben nem vennék pluszba másikat, nem nagyon szokott zavarni ha hangosabb kicsit.

Elég persze.

Akkor cserélem a procit, videókártyát és házat az ajánlottakra és meg is leszek :smiley:

Nem szeretnék új topicot nyitni csak ezért így felteszem itt a kérdést: Lenne egy laptop amibe lehet kerülne több memória. A kérdésem hogy kompatibilis lenne-e? Plusz a laptopban ha kicserélem a memóriát egyből felismeri vagy kell valamit állítani? Bocsi a sok kérdésért, laptoppal nem volt még sok dolgom.

A laptop:

Ez lenne az új RAM:

Biosban érdemes belállítani a sebességet ugyan úgy mint asztalinál, de kb ennyi.

Rendben. Köszönöm szépen a rengeteg gyors segítséget. Király vagy :facepunch:
@lengyelb Nem lesz több kérdésem, zárható lesz. Köszönöm.

1 Like