Kiterjesztett monitor beállítások

Sziasztok! Ne haragudjatok ha volt már kérdés(kerestem de nem találtam). Szóval a kiterjesztett beállításoknál hogy lehet beállítani, hogy melyik program melyik monitoron nyíljon meg? Pl gameeknél…
Vannak játékok, amik csak teljes kijelzőn indulnak így nem tudom áthúzni sem… valami tipp valakinek?

Normál körülmények között a játékok az elsődleges kijelzőn kéne megjelenjenek. Ha jól emlékszem, van egy “Make this screen primary” gomb a kijelző beállításainál Windows alatt.

2 kedvelés

Normal helyzetben a kiterjesztett módot arra szoktuk használni, hogy valamilyen programot, képet, filmet stb kirakjunk a másodlagos kijelzőre.
Játékok esetén ez annyira nem alap megoldás, mert mint Cubix is írta, a játék mindig ott fog elindulni, ami a windowsban az elsődleges kijelző.
Nem tudom pontosan mi a célod, ilyenkor nem kiterjesztettet szokás használni, hanem klónozást, mert akkor mindkét monitoron… vagy + tv-n… ugyan az lesz látható.
Annyi a kitétel ilyenkor, hogy míg kiterjesztettben megtudod adni külön-külön a 2 kijelző felbontását, klón módban a 2. kijelzőnek min. tudnia kell azt a felbontást amiben a primer van éppen.
Tehát egy 1440p-s monitort nem tudsz egy full hd-s tvre klónozni, előbb le kell venned az elsődleges felbontását is full hd-re. De ez csak egy példa volt.
Ha csak az a cél, hogy 1 eszközön legyen látható, de az ne mondjuk ami előtted van, hanem pl egy tv a szoba közepén, akkor meg nem kell kiterjesztés meg semmi sem, mert simán ahogy elindul a játék, a beállításaiban kiválasztod, hogy melyik megjelenítő legyen aktív. és kb ennyi.
Olyan játékok esetén jó megoldás a kiterjesztett mód, ami alapból nem igényel full képernyőt… régebbi játékok, társasok stb. , ami ablakos módban is tökéletes.

1 kedvelés

Köszönöm a tanàcsokat és az ötleteket, végül sikerült megoldani a problémát. Igazából a figyelmetlenségem volt a gond, mert a monitorok számozása azt mutatta, hogy az az elsődleges monitor amit akartam, de kiderült hogy az nem elég… :sweat_smile: Amúgy streamelni szeretnék egyenlőre csak egy gépről és hogy az obs-t lássam és alt-tab nélkül tudjam kezelni is ha kell, arra kellett a kiterjesztés. Tényleg köszönöm a segítő szándékaitokat.

@LengyelB2 :lock: :hugs:

1 kedvelés