TheVR Fórum

Klingon nyelv

Épp most halgatom vissza a 30.08.2018-as Happy Hour-t és a srácok épp a Klingont beszélők számát saccolgatják…megjegyzem igen viccesen alacsonyra.

Jómagam 12 éves korom óta tanulom a Klingont (most 32 vagyok)és azt mondhatom igen folyékonyan beszélem és az írás is ugyanolyan jól megy. Csak a szűkebb ismeretségi körömben van 17 ember (aki így hirtelen eszembejut) akivel konverszációs szinten szoktunk beszélgetni Klingonul.

Több szótár valamint könyv jelent meg Klingon nyelven mint pl. Shakespeare több műve (“You have not experienced Shakespeare until you have read him in the original Klingon”) valamint a Klingon flotta műszaki kézikönyvei is mind megjelentek Klingonul.

Egy igazi közösség van mögötte és több Klingont játszó színész is folyékonyan beszéli és aktív részese a közösségnek; VALAMINT 48 országban elismert nyelvnek számít.

Megjegyezném igen jó konverszációs téma állásinterjúkon mikor a másik 8 általam beszélt nyelv mellett megakad a szemük a Klingon-on :smiley: Eddig csak egyetlen egyszer köszöntek el töllem Klingonul az interjú végén :slight_smile: (meg is lett a munka).

Amúgy a Romulán Rihannsu-val is egèsz sokan foglalkoznak és kezd egy kohézív nyelvtan összeálni e mögé is.

2 Likes