Költözés egy meshify c-be. Help!


#1

Sziasztok.

Épp a régi házból pakolom át a dolgokat egy meshify c - be, egy új seasonic focus plus 650 kíséretében. A házban található 2 gyári venti, 3 pines csatlakozóval. Az alaplap egy Asus b85m-g, amin egy ventinek van hely ha minden igaz, de az is 4 pines csatlakozónak.

A kérdés az lenne, hogy megoldható mindkét venti használata, valamint szükségem lesz-e valamilyen átalakítóra vagy anélkül is megoldható?

Köszi a válaszokat!


#2

4-pin fan headerre rádughatsz 3-pin ventiket, de nem lesz rajt értelemszerűen PWM szabályzás. Legtöbb lapon általában már hibrid dugasz van és tud feszültség alapon is szabályozni.

Egy szimpla 3-pin Y osztót vegyél, ha esetleg nincs a ház mellé az vagy egy SATA / Molex venti kábel és akkor bedugod mind a kettőt egy aljzatra. De ha nem szabályzod se kell igazán megsüketülni, mert 1200-at forognak a mellékelt ventik ilyen ~19-20dB zajjal…


#3

Ahha… Köszi szépen, akkor vennem kell egy 3 pines Y elosztót. A táp mellé van egy 4 pin-molex átalakító, de azzal most nem sokra megyek. Köszi szépen még egyszer!