Komplett gép vásárlása a PCX-től

Sziasztok!

Még a fórumon is sikerült azonnal bénáznom, és letöröltem a korábbi bejegyzésemet, elnézést. :upside_down_face:

A segítségeteket szeretném kérni egy új, “komplett” számítógép összerakásához, aminek az alkatrészeit a Pcx-től rendelném meg, és velük is szereltetném össze. Nincs teljes homály ugyan a fejemben számítógép ügyben, de bőven vannak korlátaim :blush:

Hogy nekem mi a komplett? A működő számítógép mellé monitor, egér, billentyűzet, dvd olvasó (persze írhat is :joy:).

A keret max 350.000 Ft.

Ami például szeretném, ha futna:

Rust 60 fps-en, Seven days to die, PubG, Fortnite, illetve műfajilag open world és adventure (point and click) játékok.

Márka preferenciám alapvetően nincs, eddig csak intelem volt, és nvidia gforce alapú videókarim, de hallgatok a jó szóra, az a fő szempont, hogy megbízható legyen a gép, és az árkategóriáján belül a legerősebb.

A megjelenés nem szempont, viszont minél több az usb port a házon annál jobb :blush:

Felmerült még bennem, hogy van egy-két régebbi vinyó, amire jó lenne, ha viszonylag könnyen rá tudnék nézni. Esetleg mobil rack?

Ami még plusz kérdésem, hogy az ősszerakáson és a bios frissítésen kívül kell-e még valamilyen szolgáltatást kèrni a beüzemeléshez :blush:

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

1 Like

Fusd át elsőnek a build ajánlót. A továbbiakban segíteni fognak a nálam okosabbak :smiley:

4 Likes

Biztos akarsz ilyet? Felesleges hangforrás. Sokan azért akarnak a gépükbe mert ott van a PCX oldalán és akkor biztos fontos.

3 Likes

Első körben build ajánló, ahogy előttem is írták. Ott találsz periféria és minden más ajánlást is. Egyszerűen a keretednek megfelelően válaszd ki a buildet.

A régebbi vinyókhoz én inkább egy külső 3,5"-os tokot vennék, ne rondítsa a gépet egy rack.

Ha a Windowst fel tudod tenni te is, akkor mást nem kell kérj a működéshez. Legjobb megoldás, ha a Microsoft Media Creation Tollal készítesz telepítő pendrive-ot, kulcsot meg vagy innen a fórum erről szóló topicjából vadászol, vagy eBayen veszel max 500 forintért.

DVD olvasó mihez kéne?

Nézd meg ezt ebben mondjuk monitor nincs benne.De valahoinnan induljunk el szerintem keddetnek ez nem rossz.legfeljebb veszel billentyüze egér kombot meg egyenlöre egy ólcsob monitort.Szerintem kérd még a háztól házig garanciát is.

A baj csak az lehet hogy ebbe a házba nem megy bele lehet.

https://www.pcx.hu/axagon-cri-s3-fekete-kartyaolvaso-230407

https://www.pcx.hu/lite-on-ihas124-14-fekete-dvd-iro-018314

Sziasztok!

Először is köszönöm a válaszokat.

DVD íróazért kell, mert van egy csomó mentett dolgom dvd-n, amiket szeretnék végre vinyóra átrakni, illetve a gyerek német nyelv cd-jét is le kell valamin játszani :smiley:

Megnéztem a build ajánlót, csak az a gondom, hogy nem mindent találok a PCX-en, ezért is kérdeztem. A Mainstream Intel illetve a Mainstream plusz Intel szimpi, ha jól láttam, csak a videó kártya a különbség.

Gondjaim a builddel:

  1. A házon eleve csak 2 USB port van, olyat szeretnék, amint több van. Itt azért nem merek variálni, mert fogalmam nincs, mi, hova fér be.

  2. Nem találom ezeket a videókártyákat a PCX-en, de mindenféle egyéb variáció van, 1660-ból is van vagy 10 féle, de ezeket pont nem találtam, persze lehet, hogy csak nem ismertem fel. Itt sem tudom, hogy számít-e hogy gigabyte-os, vagy MSI-s.

  3. Nem találom ezt a fajta merevlemezt sem, fogalmam nincs, hogy mire válthatom le, hogy melyik paramétere a fontos, illetve lényeges-e, hogy Toshiba legyen.

Köszönöm a segítséget!

Köszönöm a külső tok ötletet, tényleg jobb. :slight_smile:

A software-es részt megoldom.

Ahogy lentebb írtam, igazából visszamentegetnék régi dolgokat, illetve vannak interaktív nyelv dvd.k, amin rajta van a könyv elektronikusan, illetve plusz feladatok, szóval azért nem bánném, ha lenne :slight_smile:

A toshiba ne legyen mert nem jó a garegnciája én a dunaplázában voltam egy alkatrészét, és ott pcx kolléga mondta hogy még a saját hibájukat is nagyon keservesen ismerik el toshibánál ha garanciáról van szó.(Pedig a latopjuk az tényleg szerintem az egyik legjobb egy elég régebbi példányt használtam egy ideig.)Akkor inkább seagate vagy western digitál a mehanikus hdd az még jó tárolásra amig az ssd utol nem éri a méretben illetve lehet van már csak az nem nekünk mefizethetö kategória,szóval számunkra nem megfizethető.Szóval ha lehet akkor én egy minimum 240gb-512gb-os m2 ssd-t ajánlok aztán késöbb lehet bele tenned nagyobb 2 vagy 1 terrásat.Azok az ssd-k jövő és sok jobb lapon minimum kettő de jobb esetben már három hely van m2 ssd-nek.Szerintem érdemes volna memória kártyára is költened meg olvasóra is szerintem.Azt a sok dvd-t leválthanád velük.Nekem most giugabyte hütésel van kártyám és elégedet vagyok vele de az msi is nagyon jó.De ha amd kártyát veszel akkor viszont én a sapphire hütését ajánlom.