TheVR Fórum

Konfig RX 580 mellé

Sziasztok!

Jópár éve már kifordultam az informatika világából, elment mellettem az idő ezzel kapcsolatban, és ezért szeretnék hozzátok fordulni.Adott a következő konfiguráció:

MB:
ASUS H81M-A
CPU:
I5-4590
RAM:
12 GB RAM DDR3
VGA:
RX 580 4GB

És ezek mellé van egy 128 GB-os SSDm, és egy 500 GBs HDDm, amik tökéletesen kiszolgálnak.Valamint a tápegységem egy új 2 hónapos 600 Wattos Zalman, amiről tudom, hogy le lesz szólva, de egyelőre még nem akarom lecserélni.A kérdésem, illetve a segítségkérési szándékom, hogy e mellé a videókártya mellé milyen konfigot építsék, amellyel az Overwatchot minél magasabb grafikán tudom futtattni 1920x1080-ban, fix 60 FPSel?E mellett GTA 5, HOI4, nyílván ezek most sem okoznak gondot.A keret amit tehát egy új alaplapra, processzorra, és RAMra (és mennyire?) költenék, az ilyen 100-120 ezer forint körül lenne.

Köszönöm!

10400F + B460 / olcsóbb B560-as lap + 2x8GB RAM.

B460-ban viszont 2666MT lesz a memória plafon, szóval ha gyorsabbat is veszel XMP-t kapcsolva se fog nagyobb órajelen menni.

2 Likes

…és akkor én leszek az aki mindenféle rosszindulat nélkül megemlíti, hogy cseréld le azt a Zalman tápot… :slight_smile: Hidd el, ez olyan, mint új autót venni, de a régi lekopott gumiszettet rátenni. Magaddal tolsz ki. Nyilván kívánom, hogy hiba nélkül működjön az a Zalman, de sajnos ez is orosz rulett.

1 Like

Ott is van több product tier, lehet amúgy tőlük is minőségi belet venni, csak itthon ritka.

1 Like

Ryzen 5 1600AF + MSI B450 A-PRO MAX Alaplap + Curcial Ballistic 2x8GB (kit) 3200Mhz Ram és még belefér egy Artic Freezer 34 -es Procihűtő .

2 Likes

Köszönöm a gyors segítséget!És akkor a dilemmám: az említett AMD avagy az említett Intel processzor lenne a produktívabb?

“Papíron” az Intel egy picit erősebb.
Viszont a helyedben még inkább gyűjtögetnék picit és egy rendes alaplapot vásárolnék amire később is bátran lehet építkezni. (ASUS TUF B560)

Ezt a weboldalt hanyagoljuk informálódásra ha lehet, egy gigantikus vicc.

1 Like
2 Likes

Okés, akkor ezt nem linkelem be többet, elnézést.

Veheted leszólásnak amit írtam, én csupán szóltam, hogy nem érdemes senkinek sem innen tájékozódnia, mert sokszor félrevezető, félreérthető, vagy akár helytelen infó van ott. Arról nem is beszélve, hogy az Intel processzorok hatalmas előnyt élveznek azon az oldalon a fantasztikus tesztelési módszereiknek köszönhetően. Kis utánanézés nem árt, mielőtt egy forrásra hivatkozol. :slight_smile:

2 Likes

Én csak random dobtam be ezt a linket, több helyen is néztem és kb. megegyeznek a paraméterek. Szerintem jelen esetben sem voltam (akartam) félrevezető (lenni), hiába azt a szutykot sikerült betennem. Én tisztában vagyok (nagyjából) a különbségekkel, a kérdezőnek akartam segíteni azzal a ténnyel, miszerint az adott proci picit erősebb a másiknál. Világ életemben AMD párti voltam egyébként, de a tények azok tények, amiket kénytelen vagyok elfogadni.
Én is AMD-t vennék, újra, ha kellene frissítenem.

Ill., ne vedd sértésnek, csak kicsit “nyers” volt számomra a hsz-ed, én pedig pont azért “jöttem ide” erre a fórumra segíteni, mert a ~20-25 év alatt elegem lett az önelégült, mindenhez jobban értő, pattanásos, élettelen kockákból más fórumokról, akik, ha elírsz egy számot rögtön sátánistának tartanak és ezt próbálom itt is ellensúlyozni.
Remélem szent a béke. :slight_smile:

2 Likes

Nem lesznek álmatlan éjszakáim semmi miatt ami itt történik :smiley:

1 Like

Én még ezt se linkelném sokszor :smiley:
“Lebegő pontos számítás” :rofl:

Köszönöm szépen a segítséget hölgyek-urak.Pár fórumon is feltettem ezt a kérdést, valahol azt is javasolták, hogy az i3 10100 is korrekt volna.Erről mi a gondolatmenet?

Felment az ára, közel annyiba kerül mint a 10400F.

Akkor már azt az 5e Ft felárat simán megéri a plusz 2C/4T…

2 Likes

Nem , ahogy előttem is írták 10400F az alatt nem érdemes inteles procit venni AMD téren meg már leírtam mi a minimum .

1 Like

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, szerintem zárható! :slight_smile: Még egy ideig ülök rajta, aztán nekiállok beszerezni őket.Köszönöm!

2 Likes

Sok sikert! :wink: