TheVR Fórum

Konzol gaminghez monitor, mi legyen?

Az új generáció hajnalán szeretnék beruházni egy monitorra. Igazából hosszabb távra tervezném venni az eszközt, és az őszintén most nem vagyok képben a monitor piac jelenlegi állásával.
Amiket biztosan tudok. Egy 27"-os monitort keresek ,4K-s IPS panellal, HDR támogatással, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával, USB-C portal. Az esetek 90%-ban fejhallgatóval játszok, de mivel a szívemhez közel állnak a single játékok is, néha jól esik hangszóróról tolni a gaminget, tehát nem kötelezően, de a beépített hangszóró is plusz lenne. Gyártót tekintve nem vagyok válogatós. Árban maximum 220 ezer magyar forintig lennék hajlandó elmenni. Kinézet nem a legfontosabb, viszont előny ha letisztult, nem össze-vissza világítós a monitor. (tudjátok nem kappa pride os :smiley: )

Tudom kicsit specifikus a kérdésem, de nagyon elveszve érzem magam a jelenlegi monitor választékban. Válaszokat, segítségeket, tanácsokat előre is köszönöm.

Követem, engem is érdekel :v:t4:

Lehet, hogy le vagyok maradva a hírekkel, de hacsak nem kerül DisplayPort csatlakozó a konzolokra (az Xbox Series X-en eszerint nem lesz) , a 4K 120Hz-et konzolon csak a HDM 2.1 fogja támogatni, ennek kihasználására pedig HDMI 2.1-es monitor vagy TV kellene - az előbbiek tudtommal majd csak ezután fognak megjelenni, alighanem nem olcsón.

3 Likes

Most kezdik el árulni, még kell pár hét, hogy több boltban is elérhető legyen.

Nincs még egy ilyen monitor ezen az áron, eddig ezek 750k-1 millába kerültek.

27GN950-B
https://www.lg.com/us/monitors/lg-27gn950-b-gaming-monitor

3 Likes

Ahogy előttem írták, HDMI 2.1 a lényeg. Azután pedig, ami a keretbe belefér.

1 Like

Szerintem még nem hivatalos, hogy nem lesz az új konzolokon Displayport. Sőt amennyire el van terjedve a Display nagyon furcsa lenne ha nem lenne. HDMi 2.1 meg alig van.

1 Like

Ja mellesleg lényegtelen. Type C átalakítható Displayportra. Type C pedig lesz az új konzolokon az fix.
Ja amúgy átalakító sem kell, mivel az imént linkelt monitoron is van Type-C, tehát csak össze lell dugni.

1 Like

Ahhoz Type - C -nek is tudni kell a megfelelő átviteli sebességet, és a konzolokon lévő biztos hogy nem lesz elég gyors ehhez, pláne abból kiindulva, hogy sajnos a mai napig a legtöbb Type C USB 3.0 (azaz mostmár asszem USB 3.2 Gen1) sebességet tud.

1 Like

Hátha itt majd többet megtudunk :smiley:

Még friss, 2 órája rakták ki. :smiley:

3 Likes

Végre.

1 Like

Oké, nincs a konzolokon display, szóval tényleg kell az a HDMI 2.1.
220 rugó viszont lehet akkor kevés lesz, mert ez pl ami jön 1300 dolcsi. :frowning:
Még én sem tudom akkor mit veszek, nekem is kell a 144hz, 4k, HDR, IPS stb… De őszintén szólva 1300 dolcsit én se nagyon szánnék rá.
Majd még updatelni kell a topicot, egyelőre nem létezik ezen az áron ilyen monitor :frowning:

3 Likes

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát. Valami ilyesmi egy jó, segítőkész community. Minden kiderült, árak az egekben, szóval mostmár csak várni kell hogy valahogy ezek stabilizálódjanak. Még a jövőben updatelgethetjük a topicot, ha jönnek az új HDMI 2.1-es monitorok kifele.

3 Likes

Sziasztok!

Azóta került ki valamilyen használható monitor ami az OP-ban említett árkategória alatt van? Esetleg 1080p vagy 1440p monitorok léteznek HDMI 2.1 porttal?

1 Like

1440p-t nem támogatja a PS5, szóval az felejtős.

HDMI 2.1-es monitorok továbbra is elég ritkák.

Én jelenleg azt csinálom, hogy egy “sima” 4K 60hz monitorral használom, mondjuk én nem is játszok kompetitíven. A 60 fps-t szépen tartja a legtöbb játékban, így nem hiányzik az adaptive sync sem.

4 Likes

Hm, értem, köszi a választ. Én nagyrészt kompetitív shooterrel szoktam játszani a konzolomon, szóval akkor marad a várakozás HDMI 2.1-es monitorra.