Konzol méretű pc!


#1

Sziasztok!

A srácok építettek közel 2 éve egy ilyen konzol méretű pc-t:

Segítségre lenne szükségem, mivel hasonlót szeretnénk én is, de viszonylag kevés ilyen tartalmat találtam.

Köszönöm előre is a segítségeteket!


#2

Mi a kérdésed?

Youtube-on van rengeteg mini ITX build.

Arra számíts hogy általában drágábbra jön ki mint a normál méretű, ergo akkor állj ilyennek, ha

  1. Van rá “feleseges” pénzed
  2. Valamilyen okból muszáj kicsinek lennie (pl rendszeresen utaztatod, de kell a laptopnál nagyobb teljesítmény)

#4

Ez magától értetődő, legalábbis remélem :smiley:


#5

Elég sokféle gépet lehet építeni, attól függően hogy mik a fő szempontok. Arra mindenképpen figyelni kell hogy a kevesebb hely miatt a kábelezés problémás lehet. Nemcsak azért mert nehéz őket elrendezni, hanem mert gátolják a hőáramlást. Mindenképpen érdemes moduláris tápot választani. Egy nagyobb méretű M.2 ssd elég lehet tárhelynek is, így nincs szükség merevlemezre és kábelekre. Gyakorlatilag csak az alaplapnak kell áramot adni, meg az előlapi panelt bekötni.
Arra is figyelni kell hogy ha fekvő házat veszel és nincs külön rekesz a videókártyának, akkor csak LP azaz low profile kódnevű kártya fér bele. Vannak aztán jó kis kockaházak is, itt már jobban lehet gazdálkodni a hellyel, de azt tanácsolom hogy csak azok közül válogass amiknél a táp alul van, különben minden hőt az fog beszívni, ami nem túl egészséges.
Másik opció a hagyományos elrendezésű házak csak jóval kisebb méretben. Talán a legjobb példa az NZXT H200, abszolút minimalista, de tökéletesen elrejtheted a kábelezést, jól néz ki, jól szellőzik, üvegfalú, prémium darab a miniITX házak között. Akár teljes méretű vízhűtés is szerelhető bele.


#6

beírod youtube-on, hogy ix console build és helyből találsz vagy 100 ilyen configot