Konzol vásárlás!

Sziasztok. Nagy dilemma előtt állok nem tudom hogy milyen konzolt vegyek és gondoltam itt megkérdezem kinek milyen tapasztalata van.

Ebből olyan war lesz mint az állat… :smiley:

Mindenesetre: olyat vegyél ami a legtöbb haverodnak van, hogy tudjatok együtt játszani. Ha ez nem érdekes, nézd meg milyen exkluzív címek vannak melyiken. Ilyen szempontból sokkal jobban áll a PS, mivel a legtöbb Xbox játékot már lehet PC-n is játszani. Ha van egy viszonylag jó gamer PC-d, akkor e miatt inkább PS.

5 kedvelés

Hát úgy volt hogy pct veszek de úgy felmentek az árak hogy inkább konzolt vennék. Barátaimnak ninncsnek konzoljaik de ők is azt terveznek venni és ők sem tudják hogy milyet vegyenek.

PS4-el mindenki jól jár és remélhetőleg a háborút is elkerüljük.

Akkor tényleg annyi hogy nézd meg a játékfelhozatalt. Attól is függ mit szeretsz. Szerintem már a Horizon Zero Dawn-ért magában megéri PS-t venni. :smiley:

2 kedvelés

És akkor szerintetek a Nintendo Switch szóba se jöhet?

Szerintem akkor éri meg a switch, ha hordozható konzol kell. Nekem ugyan nincs konzolom, de én PS4-et választanék. Amire én azt mondom hogy szóba se jöhet az az xbox, de ez csak az én véleményem.

Mint előttem is írták, azt mérlegeld, hogy melyik platformon érhetőek el azok a játékok, amik a Te igényeidnek inkább megfelelnek.
Félreértés elkerülése végett most foglalkozzunk az Xbox és a PS4 háza táján, a Switch-et ne vegyük ide. Mielőtt 4.000en megakarnak lincselni:

Elismerem a kis konzolt és a hozzá elérhető játékokat…de… én a kérdező jelleméből nem azt vettem ki, hogy a kultikus, régebbi és nevezzük ,egyedibb" címek után érdeklődik, hanem a ,hétköznapi" mostani címekkel szeretne játszani. Nevesítve egy Zelda ami elkészült Switchre iszonyat jó kis játék lett, de nem ezt a vonalat érzem a kérdezőn, hanem, hogy inkább egy Horizon, egy God of War, egy Division, Siege, Last of Us vagy bármi más efféle játékok iránt érdeklődik. Ha pont nem, akkor benéztem :smiley:

2 konzol között erőt nézni teljesen felesleges.
Mivel írtad, hogy jelenleg nincs erősebb gamer PC a birtokodban, így az se lesz mérvadó a kérdésedben, hogy esetleg azért választanád a Microsoft konzolját, mert a play anywhere funkció végett, ha egyikre megveszed, egyből játszhatod a másik platformon is.

Marad a színtiszta játékélmény. Google a barátod, de nyilván azért csak-csak otthon vagy pár címben konzolok terén is, itt nézd meg vannak-e olyan exkluzív címek, amik csak az egyik konzolon érhetőek el és Téged az nagyon vonzana.

Most vegyük ide az én szubjektív véleményemet is:

Régebben még egész komoly harc ment az exkluzív címek terén a 2 nagy konzolgyártó között… mára úgy érzem ez annyira elment a Sony irányába, hogy ez nem is kérdés. Annyi jó tartalom jelenik meg rá, hogy már 1-1 cím is megéri önmagában a konzol megvásárlását. Soroljunk párat:

God of War saga, Horizon Zero Dawn, Last of Us 1-2, Gran Turismo(k), Rachet & Clank, Until Dawn, Detroit: Became Human, Days Gone, Medievil, Death Stranding, Bloodborne, The Order 1866, Hidden Agenda, Infamous saga, Driveclub, The Last Guardian, Uncharted saga, Shadow of Colossus

Ez már egy olyan lista, hogy ha mindet ki akarnád játszani is komolyan gondokba ütköznél időt tekintve és ez még sehol nincs attól mik fognak megjelenni…tény, írtam jó párat, ami érkezik még csak.

Szóval én biztos PS4-et vennék…amúgy én is tervezgetem épp, mert eddig nem volt rá keretem és mivel előző generációkból is mind volt, nekem ez nem is kérdés.
Az már más tészta melyik verziót akarod venni, de ha adhatok tanácsot, én már csak és kizárólag a PRO változatot venném meg… korrekt áron kapható már és mindig van üzlet, amelyik akciózza is különféle bundle-ök keretein belül. Amit nyújtani tud a PRO kis plussz kakaó terén, az azért konzol esetén jól tud jönni!!!

  • egyszer láss meg 4K-ban egy pl. Horizon Zero Dawnt…utána nem lesz több kérdésed.

Remélem tudtam segíteni! :wink:

A PRO-hoz annyit hozzátennék, hogy nyilván csak akkor érdemes ha van 4K TV is mellé, nem árt ha nem a legalapabb fajtából. Viszont a normál, akár használtan már 60 körül megkapható, az tényleg igazi best buy. Elkezdtek szivárogni pletykák hogy idén karácsonyra jön a PS5 (persze ki tudja… de lenne alapja, már az új, Zen+Vega architektúrára épülne, lényegesen nagyobb telesítménnyel mint a régi, akár pro akár sima verziók), így nem is biztos hogy érdemes a Proba fektetni (mivel 4K-ban azért az is bőven beesik 20fps alá bizonyos címeknél, a textúrák lerontásáról nem is beszélve).

Rendben köszi a válaszokat.

Én is tervezem egy PS4 Pro-t venni.
Utána majd egy PSVR a cél.

Kérdés:
Ha veszek egy PS4 Pro-t és egy sima HD tévém van otthon, akkor dobhatom ki az egészet az ablakon?
Esetleg van/lesz teljesítménynövekedés egy-egy régebbi ps4 játékban vagy csak akkor ha megkapja a ps4 pro támogatást?

Én tuti ps4 pro-t vennék, de kizárólag a VR miatt. De mivel van Riftem nem megyek át konzolra.
Ha eltekintünk a VR résztől, akkor is PS-t vennék valószínűleg, mivel a legtöbb konzolos ismerősnek is az van, tudnék velük gamelni ( bár a legtöbb ilyen ratyi fifákkal játszik, azt meg no thy :smiley: )

Én épp múlt hónapban vettem egy PS4 pro-t. Nekem sincs 4K-s tv-m, nem is fogok venni. Azért is vettem pro-t mert úgy tudom hogy alacsonyabb felbontásban is jobb teljesítményt nyújt olyan játékokban ahol nincs FPS limit. (illetve nem 30-ra van belőve). Szóval a válasz a kérdésedre: nem, nem pénzkidobás FHD-s tv mellé pro-t venni!

Egyénként hogy őszinte legyek szerintem 4k-s gamingre nem kifejezetten lehet alkalmas a pro. A Shadow of the Colossusban van performance és cinematic mód is. Cinematic módban olyan drasztikusan leeseik az fps hogy csak lestem és még csak szebb sem lett a játék (továbbra is FHD-ról beszélek). Ennek fényében nem tudom elképzelni mit produkálhat 4K-ban…

1 kedvelés

Van egy úgynevezett Resolution Scaling, ami azt csinálja, hogy a gép 4k-ban rendereli ki a képet, majd “visszabutítja” FHD-ra, viszont így is jobban néz ki mint a sima FHD. Hátránya hogy erőforrás szempontból ugyan az mintha eleve 4K-ban néznéd, de bizonyos játékokban amik nem annyira erőforrásigényesek eleve, jó lehet.

Én is pontosan ez miatt mentem vissza konzol irányba… olyan árak vannak pc oldalon hogy inkább vettem egy PS4Pro-t… 110k és a 4k tv-t is perfekt kiszolgálja… jó nem 120 fps, de még semmivel nem sikerült fps dropot elérni…

Én igazából azért mentem ps irányba mert előtte volt ps1-2 azokkal meg voltam elégedve. Meg sony telom van és így némi extra opció is elérhető.

nem tudom hogy az xbox hogy van, de ps-re a PS Plus (havi pár ingyen játék, plusz baromi jó akciók) az előfizethető… a PS Now (game streaming) az sajnos nem… kivéve ha IP-t állítasz pl Ausztriába…

mind a Sony, mind a Microsoft nagyon jo konzolt hoztak ossze, ezert teljesitmenybe nem igazan kell veszekedni

a rendszer mind a 2nel megszokhato, az sem egy mervado

ami viszont a PSt elegge megnyomja az az exclusive cimek, abba verhetetlen, az uj God of War nekem mar onmagaba donto lenne ha konzolt kene vegyek

+ott a PSVR, ami megint egy plus a sony javara

Köszönöm szépen! Sokat segítettél a döntésben!
:smiley:

1 kedvelés

És ha nincs 4ks tvm akkor nem éri meg a pro?

Nézd meg @CsehMedve válaszát feljebb.
Ha meg PSVR a cél akkor mindenképp ajánlott.

Még egy olyan kérdésem lenne hogy a ps vr kompatibilis a ps4 slimmel?