Segítséget szeretnék tőletek kérni, hogy a következő konzolgenerációt egy gamer pc-vel tudjam kiváltani magamnak (csak maga a gép kéne, minden más adott). Csak játékra használnám, maximum egy 1TB-os HDD re van benne szükség a munkámhoz. Erre a célra nagyjából 280-300 ezer forintot tudok szánni. Egy olyan setup szeretnék, amivel jó eséllyel 4-5 évig kihúzom.
Lényegi kérdéseim:
kész gép vagy építés?
-melyik boltból/webshopról érdemes beszerezni? (Budapest környéke lenne a legjobb)
ti milyen eszközt raknátok össze a fent említett célra ennyi pénzből?
-Intel vagy AMD? (Melyiket ajánljátok és miért)
-ha gépépítés, akkor azt hol tudják nekem korrekt módon kivitelezni? (Konzolos múltam miatt ehhez egyáltalán nem értek)
Építés. Az összerakott nagyobb lutri, és sokkal drágább is. (városi legenda, hogy az előre összerakottba mennek a rosszabb minőségű alkatrészek pl csapágyas vagy hangosabb ventik)
Ebből a keretnek megfelelő amd build.
Bármelyik nagyobb webshop rak össze akár hozott (nem náluk vásárolt) alkatrészből. Pcx és ipon tuti, ha jól emlékszem akkor az aqua is csinál ilyet.
személyes vélemény: iponnál rakattam össze és 100/100. Felhívtak hogy melyik venti menjen pwm csatlakozóba, látják hogy rendeltem külön pasztát de nem írtam hogy használják azt, de azért megkérdezi nem e elfelejtettem. Gyorsan szépen dolgoztak, cabel managmentre is figyeltek. A tüzér utcai üzletben, ha ez számít.
280-300k-ból elég necces. 1080@60-ra menni fog, de nem ultrán, az biztos.