Konzolról Pc-re váltás

Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni, hogy a következő konzolgenerációt egy gamer pc-vel tudjam kiváltani magamnak (csak maga a gép kéne, minden más adott). Csak játékra használnám, maximum egy 1TB-os HDD re van benne szükség a munkámhoz. Erre a célra nagyjából 280-300 ezer forintot tudok szánni. Egy olyan setup szeretnék, amivel jó eséllyel 4-5 évig kihúzom.

Lényegi kérdéseim:

  • kész gép vagy építés?
    -melyik boltból/webshopról érdemes beszerezni? (Budapest környéke lenne a legjobb)
  • ti milyen eszközt raknátok össze a fent említett célra ennyi pénzből?
    -Intel vagy AMD? (Melyiket ajánljátok és miért)
    -ha gépépítés, akkor azt hol tudják nekem korrekt módon kivitelezni? (Konzolos múltam miatt ehhez egyáltalán nem értek)

Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat!

Építés. Az összerakott nagyobb lutri, és sokkal drágább is. (városi legenda, hogy az előre összerakottba mennek a rosszabb minőségű alkatrészek pl csapágyas vagy hangosabb ventik)


Ebből a keretnek megfelelő amd build.

Bármelyik nagyobb webshop rak össze akár hozott (nem náluk vásárolt) alkatrészből. Pcx és ipon tuti, ha jól emlékszem akkor az aqua is csinál ilyet.

személyes vélemény: iponnál rakattam össze és 100/100. Felhívtak hogy melyik venti menjen pwm csatlakozóba, látják hogy rendeltem külön pasztát de nem írtam hogy használják azt, de azért megkérdezi nem e elfelejtettem. Gyorsan szépen dolgoztak, cabel managmentre is figyeltek. A tüzér utcai üzletben, ha ez számít.

280-300k-ból elég necces. 1080@60-ra menni fog, de nem ultrán, az biztos.

4 Likes

1 terra SSD-t vegyél ne HDD-t.

1 Like