Kormány vásárlás(belépő szintű profi)

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni egy Force feedback-es kormány vásárlásban.
Ki milyet ajánlana?
Elsősorban F1-el szeretnék vele játszani “szimulátor” szinten viszont annyira nem vagyok profi, hogy több százezret elköltsek erre.

Eddig amiket néztem a Logitech G29/G923 és a Thrustmaster TMX Force feedback.

Szia.

Nekem egy Logitech G29-em van, és teljesen meg vagyok elégedve vele, (másfél éve használom és eddig hibátlan). Én is F1-hez szereztem be és szerintem kezdő illetve haladó szinten tökéletes, (annyi hogy nekem van rajta egy F1-es mod). Ami hátránya lehet, hogy egy elég vaskos gumikockával kivan keményítve a fék, és ezt sokan nem szeretik, mert a gurulós székkel egy nagyobb féktávnál hamar eltudsz gurulni,(kivehető egyébként a pedálból ez a gumi darab, de akkor sajnos garvesztes lesz a cucc, én elég hamar megszoktam, úgyhogy nem is vettem ki belőle). A Thrustmasterrel nincsennek tapasztalataim sajnos, arrol nem tudok nyilatkozni ilyen részletesen, de azt hallottam róluk hogy amúgy jó kormànyokat csinálnak.

1 kedvelés

Olvastam valami olyat, hogy a Thrustamsterrel szemben ami félig szíjas középen van egy kis “vak folt” a Logitechben ahol nincs erőhatás. Ez érezhető/észrevehető? Illetve mennyire mondható hangosnak? Arról is azt olvastam, hogy a fogaskerekes megoldás miatt elég hangos tud lenni.

Ez igaz, viszont tényleg olyan kicsi az a “vak folt”, hogy csak akkor veszed észre hogyha csak direkt egy nagyon-nagyon picit mozgatsz a kormányon, kanyaroknál egyáltalán nem észrevehető, mert nincs olyan kanyar, ahol csak olyan kicsit kéne kormányozni.

Ez is igaz, valóban hangosabb mint a Thrustmaster, mikor először használtam én is hangosnak találtam, de elég hamar hozzászoksz annyira a hangjához, hogy nem lesz zavaró, plusz fülesbe amúgy sem lehet belőle sokat hallani,(én úgy is szoktam játszani vele hogy mögöttem alszanak, de nem volt még rá példa, hogy arra kelt volna fel). Úgyhogy összességében az a “vak folt” egyáltalán nem zavaró, és szerintem a hangjához is hozzá lehet szokni egy idő után, persze akkor más a leányzó fekvése, ha fontos a halkabb koncepció.

Akkor úgy látom inkább a Logitech mellett vagytok.
És mit gondoltok a G923ról? Megéri a +30ezret vagy annyival nem lett jobb mint a G29?

Nekem T150RS van, lassan 6 éve. Dirt Rally, ATS, Forza, Snowrunner. Kapja az ívet rendesen. Még semmi bajom nem volt vele, pedig van benne jó pár ezer üzemóra. Ráadásul a Logitech-hez nem mindig sikerül jó drivert csinálni és több játékkal nem kompatibilis azonnal. Persze nem mondom, hogy rossz. A kormány tápegysége sose volt típushiba. Lehetett pár gyári hibás de ennyi.

Nekem 3 éve van Logitech G29. Anyaghasználata kiváló. Ár/érték arányban sokak szerint verhetetlen. Játékélmény a kormánnyal zseniális. Én ritkán használom az enyémet az öcsém viszont napi szinten 2-3 órát használja a sajátját. Eddig gond nélkül működik mindkettőnk kormánya. Szerintem tökéletes választás, minden szimulátorban képes kiszolgálni egy átlagos játékos igényeit. Nagy szívfájdalom, hogy a váltót külön kell hozzá megvásárolni… Ettől eltekintve bátran tudom ajánlani ha hosszú távra szeretnél egy kényelmes, masszív és strapabíró kormányt.