Középiskolai évek


#1

Mit tanácsoltok azoknak akik, most mennek középiskolába? Esetleg mesélnétek arról, hogy ti ezt hogyan éltétek meg? Hogyan szereztetek barátokat?


#2

Attól függően, hogy mennyire voltál népszerű elötte, lesz könnyebb vagy nehezebb. Szinte biztos hogy lesznek negatív pillanatok, amikor csak az osztálytársaid miatt nem akarsz sok mindent csinálni, jobb ha előre felkészülsz.

Nekem lassú és nehéz volt az átállás/alkalmazkodás, de ha találsz néhány szimpatikus embert, akivel haverkodsz, akkor nem lesz nehéz.
Fontos még a nyitottság is az új dolgok irányába.

Nekem a Gaming segített barátokat szerezni, elöszőr ment a cserebere, oszt átjártunk egymáshoz coop gameket tolni.

Viszont a legfontosabb!! Légy önmagad!!! Majd tuti hogy változni fogsz a közösség miatt, megkomolyodsz, de csak azért hogy “bejöjj másoknak” , ne vedd fel azt a szerepet.
Próbáld megtartani magadat és ismerkedni azokkal, akik nem utasítanak el csak azért mert egy kocka vagy. Vagy ez…vagy az…

Ajánlom figyelmedbe a “Life is Strange” kalandjátékot. Sokat lehet belöle tanulni. Kiválóan dolgoz fel több témát is az ügyben.

Jah, és még valami.
A tanulmányokban próbálj meg egy “Jó” azaz “4”-es szintet tartani, mert akkor jobban boldolgulsz a késöbbiekben.


#3

Én strébernek számítottam. Pedig sose voltam.


#4

Én nem szereztem barátokat, hanem vettem őket. Kappa! :smiley:

De érdekes téma lehet HH-ra. :wink:


#5

Hát figyelj. Én amikor átmentem úgy álltam a dologhoz, hogy biztosan rossz lesz, mert olyan osztályt úgysem fogok találni mint általánosban volt. Akkor így láttam. Már kilencedikben is rohadt jól éreztem magam, pedig 29 fős osztály volt, kisebb csoportok voltak és nem is nagyon találtam a helyem. 10. osztályra lettünk 15-en, fele kihullott. :smiley: Na innen indult a móka, mert azóta kis család lett az egész osztály. Megszereztem eddigi legjobb barátaimat és mindjárt el kell hagyjuk egymást mert vége a sulinak, és már filózunk rajta hogy mi elsz velünk egymás nélkül…
A lényeg ebben, hogy ne stresszelj ezen. Ne akarj egyből barátokat szerezni, kialakul az. Találsz valakivel egy közös témát, hobbit vagy akármit és már indul is az ismerkedés. Első év még kicsit döcögősebb lehet, hiszen meg kell szokni az új környezetet. Ez minden osztályban máshogy megy hiszen nem csak tőled függ minden, hanem a többiektől is. Számít, hogy mennyire rendesek meg minden. :slight_smile:
A legjobb barátommal 10. félévig nem is nagyon beszélgettem, most meg már élettársak vagyunk szinte. :DD
Menni fog az ne aggódj!