Kuka az Oculus, ha kivonul a FB az EU-ból?

Sziasztok!

Biztosan hallottátok a híreket, hogy megy a fenyegetőzés a meta részéről, hogy kivonul az EU-ból, ha nem változtatnak az adatkezelési szabályzat néhány pontján, ami elvileg korlátozza a célzott hirdetések lehetőséget számukra.
Ha ez megtörténik, ez mennyire befolyásolja a Rift-Quest tulajokat?
Rift-hez nem, de ha jól tudom a Questhez kell FB fiók. Steam VR-ral továbbra is használható lesz, vagy mehet a kukába az egész?

Szia, imo ezek csak üres fenyegetőzések, mint egy éve is kb. Szimplán túl nagy a piac ahhoz hogy feladják, pláne úgy hogy nagyon csúnyán bukott a meta stock a pénzügyi eredmények közlése után. Meg ha ki is vonul (de nem fog) akkor sem adja fel az oculust, mivel nem sok köze van a facebook platfomhoz attól, hogy az anyavállalat ugyan az.

2 Likes

Én úgy tudom, hogy a quest-hez kell FB account, de lehet tévedek.

Hoppá, bocs ezt nem tudtam. Viszont ezt ki lehet váltani egy sima loginnal, nem hinném hogybezen fog múlni.

1 Like

Ettől nem kell tartani szerintem, így is már hallani olyat, hogy visszakoznak a kötelező FB accounttól a Headset használatához.
Viszont az EU-s törvény valahogy úgy szólna, hogy csak helyben lehet kezelni a felhasználói adatokat. Na már most akkor semmilyen játékkal (nem csak VR) nem csatlakozhatunk majd NA szerverre? Mert akkor is felhasználói adatok jönnek-mennek ugye.

Nem merik megkozkáztatni, hogy bukják a felhasználók közel felét.
Zuckerbergnek kb levágnák a pömpölöjét a befektetők akkorát zuhanna a részvényárfolyam.

1 Like