TheVR Fórum

Külső hangkártya elektromos zaj

Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem

Van egy Presonus audiobox USB külső hangkártyám, ami megfelelően működött laptopon használva, de vettem egy új asztali gépet és amint bedugom az usb-be elektromos zúgás jön ki a hangfalakból. A zúgás akkor kezdődik mikor bekapcsolom a gépet

Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja a gondot?
Kipróbáltam az összes usb csatlakozót, másik aljzatba bedugni a gépet, hdmi kábel sem hozta meg.
(Asus b350-Plus, ryzen5 1600, g.skill 2x8 gb ram)

Mivel a hangkártya nem épp olcsó kategória bár ebben a szegmensben már valami neveset vettem volna, nem annak van baja valószínűleg. Az alaplap sem lehet a ludas hacsak nem gyári hiba. Sanszosabb hogy az összekötő USB kábel a rossz. Elég ha a csatlakozólábról kicsit lejött a kábelvég bár nem esett le de nem érintkezik megfelelően, ez már okozhat zúgást esetleg a magas hangtartományban sípolást cicergést.
A másik hogy az USB kábellel ne keresztezz tápvezetéket semmilyen módon, pláne ne legyenek egymásra csavarodva vagy hurkolva mert az szintén zúgást okoz vagy pattogást. Továbbá nagyobb áramfelvételű eszközt ne dugj közvetlen a csatlakoztatott USB mellé, tehát egér/bill/füles lehet hogy 5 ezerrel drágább volt mert rajta van hogy extra árnyékolás, az mind1 a bizsera-mágnesességnek azzal még nem szabtak határt.
Ha ezek után is zúg akkor nézd meg másik USB kábellel. Ha azzal is akkor sanszosabb hogy a hangkártya tápja nem üzemel korrekten és azért zúg. Bár nehéz ellenőrizni, de ha közel hajolsz az adapteréhez és esetleg cicereg akkor tuti az a ludas. Ha ez sem akkor viszont lap hiba.

Teljesen másik fali aljzatot próbáltál? Esetleg a hosszabbítót / elosztót próbáld meg cserélni.

Tápegység milyen a gépben?

Igen elosztó és aljzat is lehet még ludas bár azt a tápnak le kéne tudni szűrni. Mondjuk ha gagyi a gépben a táp akkor még az is lehet hibás.

EVGA 600W (100-W1-0600-K2)

Próbáltam másik aljzatba bedugni, de csak hosszabbítóval ér el odáig és ugyan úgy zúg :confused:

Azért furcsa hogy előjött a hiba, mert használom ezt a kártyát 2 éve és soha nem fordult elő ilyesmi, de ugye új a gép

Másik gépbe vagy notiba dugva jó amúgy? :thinking:

Notebookban

Akkor vagy elektromos zaj a tápon keresztül, vagy lehet hogy az ASUS Surge Protection csinálja. De az hardveres védelem az alaplapon és nem kapcsolható sajnos.

Az előbb megpróbáltam kihúzni a hardvereket, csak akkor hallgatott el, ha kihúztam a cpu áramellátását. De ugye így nem indul a gép csak a ventik pörögnek.

Én azt sem tartanám kizártnak hogy a hangkártya adaptere csinálja, ha esetleg van ugyan olyan adatokkal rendelkező a házban legyen az nyomtatóé vagy bármi akkor azt dugd rá. Ha azzal nem zúg akkor megvan a bibi. És akkor csak puszta véletlen hogy pont az új gépnél csinálja.

Nagyon jó ötlet! Nyomtatónak ugyan ilyen kábele van, de kipróbáltam és nem kábel hiba lesz :frowning:

Lehetséges hogy a ház földelésével van gond? Egy Aerocool xpredator x1-es házat vettem.

Ha a laptoppal vagy másik géppel nem zúg akkor a táp rendben lesz.

A földelés hiánya viszont okozhat ilyet. Nézz utána, hogy a konnektor földje rendben van e.
Elvileg a fürdőszobai konnektorok földelve vannak a panelekben is (a többi sajnos nem igazán), próbáld ki ott.

Valamekkora búgás amúgy jöhet az USB-ből, nekem volt egy olyan alaplapom amin kifejezetten ezért 1 külön USB 2.0 port volt ami tápzajmentesen szűrt. Bár igaz, hogy másik porton sem hallottam semmi zavarót. FiiO külső hangkártyával próbáltam.

Annyira jutottam, hogy valószínű hogy a hosszabbító nem tett jót neki. bedugtam egy másik aljzatba és már jóval halkabb ez a zaj. Bár teljesen nem tűnt el

Akkor jó az irány.
Egy ferrit maggal a táp kábelen talán meg is szűnne a maradék is.

http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=735

Sőt az USB-re sem ártana:
image

hú, köszönöm szépen :slight_smile: Írok ha sikerült megszüntetni :slight_smile:

Az USB-n keresztül sosem szabad a hosszú kábel (adatvesztés + zaj ), a hangkártyánál ezt hallhatod is. Plusz tarts távolságot amennyire lehet a tápkábelektől is…

kb ilyen hangokat ad ki… remélem lehet hallani :slight_smile:

És ezt csak akkor ha bedugod az USB-t a gépbe… Ez sajna a lap-ból szedi össze. Nekem is ezt csinálja ha nagy rendszerre kötöm a gépet. Ezért nem hordom már DJ-be a laptopom. Próbálj meg egy másik tápegységet a gépbe, ha azzal is csinálja akkor szerény véleményem szerint lap a baj, azt már nem tudom hogy erre a gari használható e vagy sem.

Csak egy régi 350 es tápom van itthon, az egész gép nincs 3 napos, nem szeretném egy szar táppal tönkretenni :confused:

vegyél jobb kábeleket amik jobb vezetők és jobban vannak szigetelve
ez valószínűleg segít ha nem
akkor az érintkezők lesznek a hibásak!