Külső videokártya dokkoló

Laptophoz szeretnék videókártya dokkolót mini PCI-e csatlakozója van láttam interneten ehez csatlakoztatható dokolót
valakinek van tapasztalata vele kapcsolatban ? és mit gondoltok a kostrukcióról ?
Ilyesmi ( http://www.banggood.com/EXP-GDC-Laptop-External-PCI-E-Graphics-Card-p-934367.html)
Köszi a válaszokat

1 kedvelés

Relatív olcsó módja annak hogyha játszani szeretnél egy gyengébb GPU-val rendelkező laptopon. Azt azért ne feledd, hogy ahhoz amit linkeltél kell egy tápegység is.

Nem a legbiztosabb módja a dolognak, egy időben én is akartam eGPU-t de letettem róla, mert borzasztó körülményes.

Először is amit néztél, ahhoz a notebook belsejébe kell egy Pci-E bővítőhelyre bepakolni a kártyát, amit így elég szerencsétlen dolog fel-le csatlakoztatni. Nem minden notebook támogatja, főleg a biosok miatt, és ezeknél sem mindegy, hogy melyik slotba rakod. A legtöbb esetben csak PCI-E 1.0 vagy 1.1 működik, és csak külső monitoron, ha notebook képernyőn használod akkor még tovább veszítesz az eleve gyér sávszélből. Belső képernyőt normálisan csak Nvidia kártyával lehet játszani.
Szintén a sávszél miatt max. 1050 vagy 460 ami még 70-80%-ra kihajtható. Ráadásul. ha van dedikáld GPU-d akkor még problémásabb, nem mindegy például, hogy muxed vagy muxless módon van bekötve.

Ha mégis belevágnál itt tudsz tájékozódni LINK

Megfelelő külső GPU támogatást egyenlőre csak a Thunderbolt 3 ad.

1 kedvelés

Ez egy elég fura megoldás. Működni, működik, de elégé korlátozza a kártyákat és a laptop máris elveszíti a mobilitását (vagy minden alkalommal szét és összeszereled).
Jobb megoldás a Thunderbolt 3 ha van rá lehetőség, de 1060-as kártyánál nem érdemes nagyobbat rákötni azzal sem.

Thunderbolt linket tudtok küldeni ?

Az egy elég drága mulatság. Ez a legolcsóbb korrekt megoldás, amiről tudok: AKiTiO Node LINK. Viszont ebben minden benne van a kártyát kivéve, 400W-os tápegység, hűtés, doboz, stb., sőt elvileg hot-swap a TB3 miatt.

Szerk: Apple tulajoknak mégsem ezt szokták ajánlani, mert a 2016-os modelleket nem támogatja. Nekik ott van kétszer ennyiért a Bizon BOX 3 LINK

Ha nem zavar, hogy elég rusnya, a PowerColor Devil Box még többet tud, és ugyan úgy 300$ LINK. Van benne 2,5"-os vinyóhely, Ethernet, USB-hub, szóval egy komplett dokkoló is egyben.

Én mPCI porton keresztül használok az általad is említett EXP GDC adaptert.

Röviden annyit érdemes tudni, hogy nem minden laptoppal hozható össze, illetve sok esetben dolgozni is kell vele, nem csak összedugni. (Pl. 12 -es hibakód, amihez egy külső szoftverre van szükség…)

Alapvetően X1 -es sebesség érhető el, általában gen2 -es jellel. Ez annyit jelent nagyából, hogy kb a VGA 80-90% -át is ki lehet használni. (Függ a konfigtól is, hogy az architektúra mennyire modern)

A DX 12 -es címekkel a rendszer nem boldogul, ugyanis DX12 esetén sokkal nagyobb az adatok szávszélesség igénye, amit a fent említett sebességgel 90-100% -os busz load jelentkezik. Sajnos ha ez a terhelés 80-90-100% körüli, az adott játék/alkalmazás használhatatlan lesz. (A DX11 -es játékok esetén nincs ilyen)

A TB drága mulatság lesz, viszont ott jóval nagyobb sebesség érhető el, így a fent említett jelenség nem fog előjönni.

Ha van TB csatlakozód, és pénzed is kiépíteni a rendszert, akkor mindenképpen ezt válaszd. (Megfelelő körültekintéssel ,hogy a géped támogatja -e ezt) Ha nincs, és az EXP GDC adaptert választod (mPCI, vagy expresscard), vedd figyelembe a fentieket. Amennyiben egy sima integrált VGA -d van a laposban, akkor mindenképp komoly teljesítménynövekedést fogsz elérni, de hátrányai is vannak…

Én egy manapság már gyengének számító GTX660Ti -vel használom, és egy i7 -es processzorral. BF1, GTA5 közepes grafikán egész korrektül elfut. Ez a sebesség még mindig messze sokkal sokkal magasabb, mint amit az integrált VGA tudott.

Itt rengeteg hasznos infó van az EGPU -val kapcsolatban: LINK

2 kedvelés

Lenovo T410, I5 2x2.6 ghz, 6gb ram, 240 gb ssd, szerinted mennyire vinné fel a teljesítményet ? (nincs video kártya a gépbe)

Na egen, csak az meg annyiba kerül hogy egy asztali gépet is vehetsz belőle, sőt ha hozzá számolom a videózsuga árát is akkor 240-250e Ft-ból elég korrekt masinára telik.

hát ilyen tákolt dokkoloval nem olyan drága a dokkolo+táp az 25ezer körüli és szerintem vinné a játékokat a gépem ha lenne video kártya hozzá

Attól függ milyen játékokról lenne szó és milyen minőségben. Illetve előtte mindenképp meggyőződnék róla, hogy van fölös slotod amire rá tudod csatlakoztatni.

Az eGPU-s fórumon nagyon sok példa van T410-re valószínűleg menne a tiéddel is.
Ha tényleg nincs más lehetőséged, akkor nyilván ég és föld a különbség az integrált és egy gyenge eGPU között is.
Én egy használt GTX 750Ti-t vennék, azzal menne a notebook monitorán is, nem kell neki plusz tápcsati sem, a dock-ból pedig az express card verziót választanám, így biztos lesz helye. Ez úgy kompletten kb 50e Ft.
Viszont 60-70e-ért kapsz használt PS4-et :wink:

@sutyomatic szerintem ez az egész eGPU elgondolás nem túl racionális dolog, de úgy látom nagyon szeretné. A notebook lényege a mobilitás.
kb 150e-ből (használtan 100e-ből) lehet már olyan ITX konfigot összerakni, ami a legtöbb 300e alatti laptopot körberöhögi ilyen szempontból, és még fejleszthető is marad. Arról nem beszélve, hogy nem kell a laptop monitor előtt görnyedni. Az meg nálam végkép kinyírja az egészet, hogy 70-ért már jó állapotú használt konzolt kapsz.

1 kedvelés

Nekem tudnátok segíteni, hasonló témában?

Idokozben en is rakerestem a temara. Van egy Dell XPS l502x-em egy GT540m kartyaval, ami ugy-e nem tul eros.
Talaltam egy nagyon jo gyujtemenyt jelenleg mukodo configokkal. Szerintem hasznos lesz azoknak akik ilyesmiben gondolkodnak. Szerintem mindenkepp keressetek ra a sajat laptopotokra mielott nekilattok epitgetni.:smiley:

Az egy istenkirály laptop. Már megbántam, hogy eladtam az enyém. :frowning: Good ol’ times. :slight_smile:
Az én mostani gépem nincs a listában de M2 es csatlakozása és Thunderbolt 2 je is van neki elvileg. Ha leereszkednek végre a tökeim talán belevágok. :smiley:

Istenkiraly volt, ezelott 5 evvel. De a mai cimek, ha el is indulnak, elegge szaggatnak rajta :frowning:.
Na, de vegulis ha nem jatszol, minden egyebre tobb mint eleg, azt meg kell hagyni :smiley:.

Ha megveszem az EXP GDC adaptert akkor utána már nem tudok wifin keresztül játszani?

Nem, az adapter használatával az mpci port foglaltá válik, így nem tudod erre használni. Alternatíva lehet esetleg egy mini usb -s wifi adapter.

Sziasztok

Én MacBook Pro 13" 2013 -hoz kezdtem el nézni eGPU-kat amire jutottam eddig az egy akitio Thunderbolt 2 ez. Amit tudok kelleni fog hozzá egy külső táp. Amin gondolkozom, egy GTX 1060 -nál érdemes-e nagyobb kártyát belerakni illetve mennyire mükődnének az új címek?

1 kedvelés

1060-nál nem éri meg nagyobbat venni mert már ennél is kb 20% teljesítménycsökkenés várható.

1 kedvelés