(Lan party) Pc hordozás tömegközlekedésen (Barkács percek Józsival XD)

Üdv!

HL2Hun Találkozó (Lan party)-ra vagyok hivatalos megint! Vinnem kell a gépet. :smiley:
kb 130Km távolság! :smiley:

Emiatt belekezdtem egy projektbe. mivel a gép maga nem valami könnyű, csináltam a gépház dobozának egy kerekes állványt és hozzá rögzítettem. meg felelő erősítéssel hogy a doboz még véletlenül se szakadjon el. még a hugarocel is meg van hozzá :smiley: ! Jön hozzá még kettő heveder hogy emelni könnyebb legyen, ha kell. :smiley:
A gépet ezen kívül egyszer vittem pestre mindenestül, akkor nem volt baj :smiley: csak a karom tiszta izom láz lett XD… azért készült ez a “mini” módosítás :smiley: …Mivel nincs kocsim vonattal viszem!
nálam lesz a monitor,billentyűzet,egér persze :smiley:


Az lenne a kérdésem mivel nagyrészt gurítani fogom. (Figyelni fogok az út viszonyokra is) :smiley:
A kérdés:
milyen óv intézkedést tegyek a géppel még?
Milyen módosításokat javasoltok a “hordozó eszközön”? :smiley:

A gép adatai:
Név: Mr. Handy!
Alaplap: gigabyte h270m-ds3h
Proci: Intel Core i5-7600 3.50GHz
Proci Hűtő: Cooler Master Hyper 212X
Ram: Kingston 16GB /2400MHz HyperX Fury Black (Rev. 2) DDR4 RAM KIT( 2x8GB)
Videokártya: GTX 1060 6gb g1 gaming
Táp: CHIEFTEC - A-90 GDP-650C
Ház: Cooler Master Storm Scout 2 Advanced
SSD: ADATA 128GB SATA3 2,5" 7mm
Merevlemezek: Seagate 500gb 7200rpm
Toshiba P300 1TB 7200rpm

Előre köszönöm a segítségeteket! :smiley:

Feltaláltad a bőröndöt…
Ne fáradj a tökéletesítésével már megtette más helyetted:

XD haver én nem találtam bőröndöt a mibe bele férne a gép XD

Kissebb gépház? :smiley:

1 Like

Jaa persze… nemár ember… jelenleg se pénz se olyan gépház mi tetszene… és a jelenlegi Baszó :smiley:
Érted??? Baszóóó!!! Nem fogom költöztetni a gépet egy 1-2 évente tartott esemény miatt :smiley:

2 Likes

Csak arra figyelj hogy ne vágd oda semmihez mert az a táp fel fog robbanni :smiley:

3 Likes

Nincs valaki aki elvinne?Csak bedobnád a csomiba, nem kéne görcsölni a szállításon.

Bárcsak lenne… -_-

Honnan hova?

Tiszaföldvár- Budapest nyugati, onnan a Nagyvárad térig .M3

1 Like

Robbanó táp ezt most először hallom XD


és

De a legjobb ha a rendezvény fórumán/csoportján érdeklődsz hátha valakinek útbaesik aki szintén ugyan oda tart

5 Likes

De mindenképp tegyél bele valami lengéscsillapítót ha így viszed.
Igazából semminek nem tesz jót, a paszta meglazulhat a procinál, a videokártya súlya extrém esetben eltörheti az alaplapot. A monitor elejét borító vékony lapok elcsusszannak egymáson ami torz képhez vezet. És még sok sok ilyen apróság van, ezek nem erre vannak kitalálva, hungarocellel legalább burkold, A bevásárló kocsi kereke nagyon masszív, ott maga a kosár fém váza a csillapító, azért van úgy kialakítva, h a belepakolt súlytól megsüllyedjen és az a kialakítás bír a fém rugalmasságával is, amit a te szerkezetedből a fa elvesz. Mindenesetre nagyon lelkes vagy és jó ezt látni, remélem sikerül egyben épségben leérned.

4 Likes
5 Likes

Avagy ha nem ejted le a gépet, az is egy jó taktika.

5 Likes

Én lazán szetszedném. A házban maradna a lap, táp, memória, proci (hűtő nélkül). A HDD elég érzékeny, az a táskámban utazna. A maradék meg mehet a gyári dobozában. Ha a gépház dobozában a hungarocell is megvan, akkor biztosan van mellette hely, ahová elférnek a maradékok.

Az biztos hogy kerekeken szallítva kenyelmesebb viszont kockázatosabb mintha a hátadra próbálnád aplikálni, de ugy is a végére kb leszakadnak a vállaid a sulyától. Mennyi lehet az összsúlya 10-12 kg nagyjából. A legjobb megoldás, ha nem tudsz fuvart szerezni szerintem is az ha szétszeded amit @kipuke ajánlott és a helyszinen pár perc alatt összedobod újra. Igaz így kétszer meg kelk bontanod, de leveszed a legnagyobb terhelést a lapról.
A tápodnál a többiek arra céloztak hogy minöségileg nem a legmegbízhatobb az a chiftec, ez mondjuk nen a belépö szint és nem is olcsó darab de nem feltétlenül biznék rá rgy teljes konfigot.

@kipuke @farkas_zolee

A gép megbontása nem játszik :smiley: így is velem lesz a monitor meg az egyéb kieg, egy szabad kezem nem lesz…XD
A kártya doboza meg gigantikus :D. a gépház dobozába talán az egér belefér. a gépházdobozába elég vastag az a hungarocell. és a doboz maga sincs teljesen rögzítve (kötegelő + alátét) Rázósabb úton se rázkódik benne a cucc. külön leteszteltem délután, a gépház belsejébe készítettem plusz hungarocell támasztékot. a kártyának és a proci hűtőjének. hőtőnek plusz felfogatást csináltam ami a lapról leveszi a terhet. :smiley: - az ssdnek meg mindegy szerintem :D. Nos a táp izé… hát az már 2 éve meg van és szerintem a legfaszább táp a mit láttam valaha, nincs semmibaja… Meg nekem ez tetszett és nem volt olcsó annyi biztonsági cucc van benne. én meg bízok benne! és a gép többször is volt már szállítva. Azért mert 1 éve kigyulladt a házunk és 4 hónapon át vagy 5 helyen laktam/tanyáztam amíg a ház újra nem lakhatóvá vált annyira hogy vissza költözzek. és egyszer se volt így be biztosítva. csak úgy csupaszon felszálltam vele a buszra.(doboznélkül :D) Meg szokták mert felénk sokan Lan Party-znak. Picit elkalandoztam. Mindent összevetve nem vagyok egy idióta aki a gépet földes úton akarja túráztatni XD
a gépre figyelek mint ha egy hímes tojás lenne. csak vannak hosszabb út szakaszok a hol a kerekeknek hasznát tudom venni. és inkább a Bkk-tól féltem :D.

Végszó rendelni könnyű …szeretek fabrikálni. a Kreativitás teljes palettáját kihasználni :smiley:
Fuvarról meg annyit hogy ez kelet Magyarország legkeletebbi része. nem szállok be idegen autójába mert lehet akkor soha többé nem térek haza…

1 Like

Ha a szétszerelés nem játszik, akkor nekem is az lett volna a következő, hogy irány a bolt, venni kell egy tábla 5cm vastag hungarocellt és mehet a faragás. Meg lehet kapni a Tescoban olcsón bubis fóliát, az sem rossz. Csak utána fújasd ki rendesen, nehogy beolvadjon egy kis “gyöngy” egy érzékeny helyre!

1 Like

Erre van egy kompresszorom :smiley: szóval nem gond :sunglasses:
A monitor is a saját csomagolásában indul :smiley: