Laptop/Archicad/200k

Sziasztok. Egyik barátom kért meg, hogy szerezzek neki egy laptopot így én hozzátok fordulok segítségül.
Tudom, hogy ez a 1000 +1. laptop vásárlás téma de nem találtam másik mostani topicot ebben az árkategóriában.

Viszont a lényeg:
Mire használná?
Archicad, photoshop programokhoz kellenne neki egyetemre.

A keret kb 200k. viszont egy kicsivel (szerintem ilyen 30-40k-ra gondolt) többet rászán ha ténylegesen megéri.

Ha jól tudom a videókártya fontos ezeknél a programoknál de ha nagyon nagy hülyeséget mondtam akkor elnézést és javítsatok ki :smiley:

Néztem ki pár darabot de nem vagyok már nagyon otthon a laptopokban:Bármilyen tanácsot meghallgatok, konkrét laptop is jöhetnek. Előre is köszönök mindenféle segítséget.

Az mx vga-k csak azért léteznek, hogy legyen plusz kimenet a gépen. Másra nem jó.

Léteznek ilyen topicok a fórumon ahol olcsón keresnek könnyű, jó teljesítményű, jó akkuidővel rendelkező laptopot viszont azoknál is leírtuk/leírták, hogy ilyen nincs sajna. A használható gépek ahol nem kell magaddal cipelned állandóan a töltőt és a feladatait is ellátja a kereted duplájánál kezdődnek. Használtan érdemesebb nézelődni ha szóba jöhet az is.
Kompromisszumokkal persze 250-300k-ért vehettek valamilyen részleges megoldást, amiben valami vagy minden kevés lesz. 200-250-ből egész használható asztali PC kijön és az egyetemhez nem is létfontosságú, hogy az előadásokra lapossal járjon.

Azok az MX kártyák valóban csak akku idő csökkentőnek jók ahogy az az rx 520-as is legalább 1050 TI vagy rx 560 lehetne a kiindulási alap a keresésénél minnél több rammal vagy utólagos bővítési lehetőséggel.

Köszi a felvilágosítást nem tudtam, hogy az MX kártyák ennyire semmirevalóak. Hazsnált gép is szóba jöhet ezért elkezdtem nézelődni Hardveraprón és találtam 1-2 szerintem normálisnak mondhat masinát, de inkább ti moondjátok rá, hogy ez már elfogadható mintsem én :smiley:

  1. https://hardverapro.hu/apro/lenovo_legion_y720_gamer_notebook_elado_windows_10/hsz_1-100.html

  2. https://hardverapro.hu/apro/lea_188/hsz_1-100.html

Mindkettőnél a 8 gb ram kevés lehet az igényeknek, érdemes a 2x8 gb-ra való bővítés költségével számolni. Az y520 felé billenti a mérleget az a 1,5 gari viszont nincs benne ssd és sz is plusz költség lesz.
Egyik sem az a könnyen hordozható tipus és a töltöt is vinni kell vele, ha egyetemen is használná.
Ha nem kizárt akkor valamelyik korábbi mackbook pro hasznaltan jobb választás lenne minden szempontból.

Köszönöm a segítségeket. Egy Acer Aspire 7-re esett a választása az acershopból így kis akció keretén belül.
@lengyelb Zárható lesz, köszönöm.