TheVR Fórum

Laptop egy kisiskolásnak

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mert sok-sok topic elolvasása után sem lettem okosabb (csak méginkább összekavarodtam, ha lehet ilyen ?!:see_no_evil:)
Adott egy kisiskolás kölyök (3. osztály), akinek ideje lenne beújítani egy laptopot, (amit az otthon, a nagyszülő között hurcolhat). Azért emeltem ki, hogy kisiskolás, mert nem a gémer’, nem árgíbí’, nem a CPU heavy programok futtatása lenne a cél. Csak egy normális ár/érték arányú masina, standard (általános)iskolai feladatok, böngészés, youtube stb. ellátására.

A keret olyan 100e. körül lenne a célra.

Tudna valaki segíteni?:pray:

Edit: Esetleg ebben a keretben egy nagyobbacska tablet megfelelőbb lenne?:thinking:

Én néznék használt ultrabookot. Kicsi, könnyű, kényelmes egy alsósnak. Az írt tevékenységekre teljesen megfelelő.

6 Likes

10 colos sima ipad. Diák kedvezménnyel asszem be lehet szorítani 100 alá. Sokkal többet ér mint a 100k-s laptopnak nevezett szarok.

3 Likes

Köszönöm a javaslatokat mindenkinek!:hugs: Mindegyiket megfontoljuk!

+1 kérdés: ASUS VivoBook 14 X412FJ-ről mi a véleményetek? edigitalon most ~140 akciósan.:thinking:

Azért azt ne felejtsd el, hogy ha otthon is gyakorolni akarja, amit általánosban infón tanítanak, akkor arra nem jó egy iPad. És a 100k=szar csak új gépnél használható ökölszabály. Használtak közül ki lehet fogni elég jókat ilyen áron.

3 Likes

Nem tűnik rossznak alpvetően, legalább van valami videókártya szerűség benne, viszont az a 4 GB Ram nagyon hamar fejfájást fog okozni, még excel -ezgetés közben is, úgyhogy, ha van, 8 GB -tal venném, vagy szerválnék még 4 GB -t bele utólag pluszba, mert kelleni fog.
De ezt leszámítva rendben van.

Egyébként 100ból már:

https://hardverapro.hu/apro/lenovo_y50-70_15_6_i7_gtx860m_4gb_vram_16gb_ram_3/hsz_1-50.html

Igaz ez már “gamerebb” kinézetű, de abszólut megéri szerintem, pláne azzal az újjal szemben.

De esetleg ez is szóba jöhet:

https://hardverapro.hu/apro/2014_macbook_air_13_bomba_aron/hsz_1-50.html

https://hardverapro.hu/apro/macbook_pro_15_2011_i7_2_2ghz_8gb_240_gb_ssd_radeo/hsz_1-50.html

1 Like
  1. osztályba mit nyomnak infó órán? (komolyan érdekel)

Azt a szintű world meg excelt amit suliban nyomnak simán elbírja egy ipad. A Sony z4 tabom elbírja a melós cuccokat aztán az se egy mai leány. (köztudottan minden elektronikai észköz nő mert mocsok szeszélyesek és sose mondják meg mi bajuk van :smiley: )

3 Likes

A Lenovo laptopom újonnan nem volt 100k, és igaz nem is egy csúcsgép, de tökéletes minden egyébre. Itthon az asztali gépet használom, ezért nem is kellett játékra, de egyszerűbb grafikájú játékokra simán használható. Egy i3-as proci, 4GB ram van benne, + egy 500as vinyó. Youtube 1080p-be, twitch, net stb simán megy vele. Az anyaghasználata persze nem tökéletes, de célra megfelelő ennyi pénzért, és inkább választanék tanulásra laptopot mint ipad-et. Nem mellesleg egy ipad-el azt lehet elérni még egy ilyen kisgyereknél, hogy utcán is járkálás közben annak képernyőjét húzogassa, mint a telefonoknál. Azért a laptopot nem fogja elővenni, ha mászkál az utcán :slight_smile:

3 Likes

Ezzel egyetértek.
Egyébként szerintem is megfelel, azért javasoltam a “gamerebbet” is, mert hát gyerek az gyerek, és egy idő után tuti elkezdik érdekelni a játékok, ha nem is sok. És azokhoz az tökéletes.
Ha viszont tényleg megállja, vagy egyáltalán nem érdekli/nem fogja, akkor tuti a MacBook -ot venném akár az Air-t, akár egy régebbi pro -t.

1 Like

Ne is mondd @johnny04:smiley: Apránként igyekszem csepegtetni neki a gémer kultúrát: Rayman(ek), Forzák, Zero Dawn, (csak az történelemtanulás fontossága miatt az AC-k :shushing_face:) :stuck_out_tongue:

Fortnite, Minecraft Nooo, no, no.:zipper_mouth_face:

1 Like

Pedig egy Minecraftal pont jól járna. Nem kell multiznia, ha káros közösségtől tartotok. Single-ben is nagyon kreatív dolgokat lehet csinálni. És nem mellesleg a redstone kapudrog a programozáshoz.

3 Likes

Minecraft -tal sincs baj, csak meg kell találni egy közösséget, és kicsit meg kell mutatni neki másképp is értelmezni a játékot.
Csak nem kell a sok gyökér (nagy tisztelet a kivételnek) minecraft videóst nézni mert azokból tucatszám van, csak az értelmesebbeket, ha már MC.
Meg szerverezésekkel, kalandpályákkal, modpack -kel sincs baj, csak mondom, kisebb gyereknek nehéz ezt máshogy nézni, mint ahogy az átlag korosztály teszi ezt (kb 8-9 évesek) az említett videósok “community” -je alatt.

Fortnite -tal egyet értek.

Ez esetben egyébként én akkor a linkelt “gamer” lenovot venném, az tuti.

2 Likes

Pontosan, ahogy @johnny04 mondja. Kicsit extrém példa, de ezt itt hagyom.

1 Like

Hm, valamiért sosem néztem még ilyen szemmel a Minecraftra!:thinking: De utánanézek @medvemacko és @johnny04! Köszi a tippeket!:hugs:

1 Like

Visszatérve a videósokra, mielőtt mindenki elővenne, igen, vannak értelmesek is. Én is szoktam nézni néha párat.
Arra próbáltam célozni, hogy az MC helyett itt is inkább az internet gyökereitől kell megóvni, hasonlóan a facebookhoz, vagy IG -hoz. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Ezzel mondjuk egyet tudok érteni, abszolúte! :100:
Mivel eddig teljesen ignoráltam a magyar youtube-nak ezt az oldalát, írnál egykét tippet kapaszkodó gyanánt mielőtt, beleásnám magam és elnyelne és elevenen falna fel a feneketlen kockaiszap? :smiley:

Mármint mire gondolsz? (egyébként lehet ezt jobb lenne privátban)

1 Like