Laptop egyetemre, meg kb. mindenre IS

Üdv! :sunglasses:
Maximum egy 250e Ft(±pár 10e) körüli szerkezetet keresnék, és ami azt illeti van elképzelésem a dolgokról, kicsit belemásztam a témába, de sok pénz ahoz, hogy el legyen csűrve, szóval remélem tudtok segíteni.
Amire gondoltam, és szerintem nem hülye ötlet -de várom, hogy kijavítsatok, ha tévednék- :
¤ egy 8. generációs intel procival megáldott masina
¤ hdd-m.2 slot, hogy ha van az egyik, mehessen mellé a másik (ha esetlegesen nincs benne mind a kettő)
¤ videókártya egy viszonylag normális gaming élményért, persze a realitás határán maradva, nem várok csodát és nemis a legdúrvább játékokkal játszanék
¤ egy normálisnak mondható akkumulátoridő.
¤ könnyen hordozható
¤ nem világít össze-vissza
¤ ha kell, tudok vagdosni videókat (az eddigiekben segítettem a mostani iskolámnak különböző projektekben, és meg szeretném tartani jó szokásom)

Eddig ezeknek a feltételeknek nagyjából az Asus cuki kis laptopja felel meg, méghozzá az X542UN. Ebből láttam i5 és i7 procival felszerelt modellt is, nem nagy eltéréssel az árban, van benne egy 4Gb-os mx150 és 8Gb RAM. A háttértár nem lényeg, kiegészítem valószínűleg azonnal. Az i5-ös modell egy 256Gb-os m.2 ssd-t hordoz (ha rá esik a választás, akkor lehet ráér az a HDD), az i7-es, pedig egy 1Tb-os winyót.

Megéri megvenni azt az i7-et, vagy spóroljam meg azt a kb. 10e Ft-ot? Hogy bírná az akksi? Valakinek tapasztalat a laptoppal kapcsolatban? Más felvetés? Személyes tapasztalat ebben az árkategóriában?

Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!

Ha vágnál is, olyan erős procit vegyél amilyet csak lehet. Ehhez szükség lesz az m.2-re is, valamint 16 giga ramra (ezt is bővítheted később 8-ról, valószínűleg eleve 1x8-al jön ami visszafog a teljesítményen a dual channel hiánya miatt is).

1 Like