TheVR Fórum

Laptop ki és bekapcsolás

Hello srácok. A héten vettem egy MSI gf65 laptopot. Az lenne a kérdésem hogy a laptopoknak jó az ha ki és bevannak kapcsolva csak lehet úgy mint egy pc, hogy kb soha nincs kikapcsolva. Az előző laptopom soha nem kapcsoltam ki mert nagyon lassú volt és amúgyis amire bekapcsolt az egy örök élet volt. De ezzel az új gépnek nem tudom mi a jobb. Legyen állandóan bekapcsolva vagy minden nap kapcsoljam ki és másnap újra be? A választ előre is köszi.

Ha használod bekapcsolod, ha nem használod kikapcsolod.

Miért lenne egy PC-nek jó az, ha állandóan be van kapcsolva akkor is, ha nem használod?

Ilyenkor is ugyanúgy használódnak elfele az alkatrészek, csak sokkal kisebb mértékben ahhoz képest, mint mikor load alatt van a gép. Ráadásul az áramot is fogyasztja.

Isten ments, hogy éjjel nappal menjen az a laptop… :smiley:

1 kedvelés

Szerintem ízlés kérdése. Bár egy jó ideje macen vagyok, de korábban a windowsos laptopot sem kapcsolgattam ki. Azért van a Sleep.

Persze mondjuk hetente 1x azért érdemes, meg frissítésekkor.

Vagy már ott van a hibernálás is ami majdnem kikapcs. Pc -t csak azért mondtam, mert Pisit említette valamikor hogy ők nem nagyon kapcsolgatják ki be a pc-t.

De köszi a válaszokat

Igen de ők annyit értenek a hardware-hez mint lovak a quantumfizikához…inkább hagyjuk amiket ők csinálnak meg mondanak néha :sweat_smile:

2 kedvelés

Szerintem amelyik kényelmes neked. Nemlesz semmi baja ha nonstop megy vagy áram alatt van szal nemkell aggodni.

2 kedvelés

Köszi a segítséget :grin: