Laptop ssd bővítés


#1

A szóban forgó laptop egy Asus Rog Strix GL503 scar, nekem a i7 8750 1050ti 16gb ddr4 240gb ssdvel rendelkező modellem van, csak a mihez tartás végett írtam le a procit es a többit.
Namármost nemvagyok benne 100%ig biztos deeee ha jóltudom egy ssd csere az belefér a garanciába, természetesen ezt úgy szeretném kivitelezni, hogy én megveszem a nagyobb ssd-t
és szervízben hivatalosan beépítik.
Szóval ez megoldható-E? Avagy nem? Van e valakinek tapasztalata vagy tude valaki valamit ezzel kapcsolatban? És ha ez így működik ajánlanátok e nekem esetleg ssd-t?!?!?


#2

Most azt nem tudod hogy bele lehet-e tenni SSD-t, vagy hogy megcsinálják-e hivatalos szervizben?


#3

Azlenne a lényeg körítés nélkül hogy. Cserélhetem úgy az ssd-t hogy garancia megmarad? És hogy ha igen milyenre?


#4

Ezt a gyártó oldalán, a supporttól tudod megkérdezni. Ha van benne 2.5"-es bővítőhely, oda tudsz tenni SSD-t, vagy egy M.2 slotba


#5

Kérdezd meg ott, ahol vetted. De legtöbbször te magad is kicserélheted, nem kell emiatt szervizbe vinni. Nézd meg melyik csavarlyukon van a garancia matrica. A Samsung 860 EVO sorozatát ajánlom, vagy valamivel olcsóbban a Crucial MX500-as szériát. Olyan helyen vedd őket, ahol a 60 hónapos garit adják, ez fontos. (Amúgy ez “?!?!?!” mi? :smile: )


#6

Értem köszönöm a segítséget


#7

Az jólenne ha énis cserélhetném :smiley: a (!?!?!?) mindegy engeddel nemtudom szerkezteni ígymaradt köszönöm szépen


#8

Nagyom ritka az az eset, hogy háttértárat (2,5 coll SSD) és ramot nem cserélhetnél garanciavesztés nélkül.
Az PCIe már más kérdés, mert le kell venni a hátlapot hozzá vagy a billentyűzet alatt van a foglalat, viszont ha van az értékesítő helynek üzlete érdemes rákérdezni mert sok esetben megoldják.


#9

Szerintem ez már olyan széria, aminél a hátán van elbaszott formájú lap, amit egy csavar tart. Ha azt kiszeded és eltávolítod a fedőlapot, egyből hozzáférsz a hdd-hez, a ramhoz és a nvme helyhez is. Szerintem amúgy nem jár garanciavesztéssel. De jobb megkérdezni.


#10


Nem biztos , hogy ez pontosan a Tied, de a 20.-21. oldalon van ami Neked kell.
p.s.: 77.-81. oldal. Csak rambővítést ír. Márkaszervízben érdeklődj.


#11

Találtam egy ilyet a leírásban szerintem ez lefedi azt amire én gondolok és inkább a kereskedesbe probalkozok nagyonszépen köszönöm mindenkinek aki segített :smile:

Az ASUS garancia kizárólag a termékhez kapott alkatrészekre
terjed ki. A termék javításához, módosításához és/vagy bővítéséhez
használt nem eredeti ASUS alkatrészeket nem fedezi az ASUS
garancia


#12

Vagyis, ha SSD-re cserélsz, arra az alkatrészre nem vonatkozik az Asus saját garanciája. Csak az SSD gyártójának az akár 5 éves garija. Ez miért is baj? :slight_smile:


#13

Nem baj lehet félre ertelmezhetően irtam mindenkepp beszélek márkaszervízzel így hogy ennek mi a pontos folyamata