TheVR Fórum

Laptop tanulásra

Sziasztok!

A távoktatásnak köszönhetően egyik ismerősöm most próbál beszerezni erre a célra egy lapost, informatikai szakgimnáziumi tanulmányokhoz.

Tevékenység: Tanuláson kívül maximum interneten való szörfözésről lenne szó, játékok és egyéb hardverizzasztó tényezők kizárva.

Az alábbi szoftvereket használják jelenleg:

  • Cisco Packet Tracer
  • Microsoft Visual Studio (egyenlőre Console App | C#)
  • Microsoft Word, Excel, Access

Árazás terén azonnali vásárlás esetén 120 rugó magyar forintos a keret, részletre azonban nincs limit. (Megérzéseim szerint 200 ezer környékén bőven van már ezen igényeket kielégítő készülék.)

A fentebbi feltételek alapján milyen notit ajánlotok?

Minden segítő szándékot előre is köszönök! :slight_smile: :+1:

120 körül i3-al és 250-es SSD-vel szereltet keresnék, 200 körül már i5 is befigyelhet, mindkét esetben 8gb rammal, lehetőleg OS nélkül. Windows tud venni magának párezerért.

Márka annyira nem lényeg ebben az árkategóriában, nincsenek csodák, ezeknek a gépeknek pocsék a billentyűzetük és touchpadjuk, úgyhogy egeret+billentyűzetet még számoljon hozzá, a kijelző is általában TN, tehát a színek és betekintési szög sem csúcs, és persze az aksiidő sem. De ennyiért ezekkel meg kell barátkozni.

1 kedvelés

Mint mondtam nincs limit, csak a saját gondolatomat írtam le.

Szóval ha szabadjára engedjük a pénzeszsákot, mit tudnál ajánlani?

Ezt meg így megmondani lehetetlen. Minden árkategóriában más az éppeni legjobb termék.

Van egy jó laptop teszteléssel foglalkozó youtube csatorna:

Vannak mindenféle árkategóriában tesztek, leginkább azt tanácsolom, döntsétek el mennyi a keret, nézzétek meg annyiért melyik márkától milyen gépek vannak, és utána a teszteket róluk. Ha tanulásra kell, én biztos hogy valamilyen ultrabookot vennék, mert kicsi és könnyű, valamint sokáig bírja az aksi.

Ha hosszabb időre megtartaná, esetleg kacsintgat arra az irányba hogy iOS/Mac fejlesztő legyen, akár Mac-re is válthat.

1 kedvelés

Egy Huawei MateBook 53010FUE-t néztem ki, de végül (sajnos) maguktól döntöttek és Lenovo IdeaPad S145 81MV0025HV-re esett a választás.

A segítségedet ettől függetlenül köszönöm @meteoric87! :+1:

2 kedvelés