Laptop vásárlás egyetemre-002


#1

Sziasztok! -
Egyetemi munkára( közgász szak, szóval nem annyira magas teljesítményű gépre gondolva) szeretnék laptopot venni… a keret plafon 200 ezer körül mozog. Elég sokat olvastam már utána, kikértem informatikusok véleményét, de nem igazán tudtam eldönteni.
A lényeg számomra a nagy tárhely, ( leginkább filmnézés miatt ) 1 terra HDD-re gondoltam és pluszba venni egy kisebb SSD-t , egy középkategóriás de erős processzor ( 6,7,8 generációs i3 véleményem szerint ) , 8 GB ram-ra gondoltam és azért egy 15,6"-os kijelző.
Kérlek javítsatok ki ha valamit rosszul látok, vagy máshogy kéne megoldani és légyszíves segítsetek kiválasztani a megfelelőt.
Előre is köszi a segítségeteket!


#2

Teljesen jó elgondolás. Gyakorlatilag bármelyik webshop keresőjét leszűröd ezekre, kidob jópár opciót.

Pl:

Diákként úgyis olcsón (ingyen?) kaphatsz eredeti windows-t és office-t is, így azokért felesleges külön fizetni.


#3

Én utána jártam ennek az ingyen windows-nak meg office-nak ugye a tisztaszoftver.hu-n ,de nem találtam meg azt, hogy a diákok ingyen kapnának… :confused: Csak az office-t, de nem a teljes csomagot…

https://tisztaszoftver.hu/igenylolap_kozoktatas.html


#4

Eredeti windows kapsz 15 dollárért:

https://www.goodoffer24.com/software/windows-10-pro-professional-cd-key-32-64-bit.html?acc=490

Office-ról meg érdemes érdeklődni a sulinál, bár ha jól emlékszem minden egyetem/főiskola benne van a programban.


#5

Laikusként eléggé bizonytalan vagyok abban, hogy az ilyen netről leszedett windows-ok működnek, de ha működnek is…meddig? Mennyire biztos ez ?


#6

Bármeddig. Ezek ugyan olyan valid kulcsok a Microsoft részéről mint bármelyik másik. Szerintem ma már 100-ból 99 ember aki külön vesz OS-t, ezeket veszi.

De tegyük fel a legrosszabb esetet: X év múlva letiltja a Microsoft a kulcsodat. Akkor vesztettél 4500 ft-ot és az X évig volt egy legális, aktivált, friss windowsod. 2 mozijegy ára kb.


#7

Csak a kulcsot veszed, a telepítőt a Microsoft oldaláról töltsd le. Tényleg ne aggódj emiatt, teljesen jó kulcsok.


#8

Office pedig OM azonosítóhoz van kötve, itt tudsz mindenről informálódni:
https://o365.oh.gov.hu/

Én amúgy 13-max 14-s gépet vennék. Ebben az ársávban nagyon műanyag minden, nehezek. Egy kicsi gép kompakt, bőven megfelel még filmezésre, sokkal kényelmesebb előkapni előadáson, buszon, vonaton hazafele.


#9

Suliba behordani szerintem ritkán kell, egy jó 13-14-es ultrabook meg jóval drágább mint 200k. Egyébként egyetértek alapvetően, szerintem is jobb egy kisebb gép, de tényleg nem ez az árkategória.


#10

Köszi az infókat srácok!
Még egy kérdés. Ha plusz SSD-t rakok a gépbe akkor az elveszíti a garanciáját ? Gondolom hely függő ahonnan veszem, de úgy uberalles…


#11

Ezekről mi a véleményetek ?


#12

https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/dell/vostro-3568-n2060wvn3568emea01-1905-ubu-p434257383/#termek-leiras **


#13

Elvileg nem kéne, bár jobb rákérdezni. A legtöbb laptop manapság úgy van kialakítva hogy bővíthető legyen, általában m.2 SSD-nek van hely, de utána kell nézni, olcsóbbakból lehet kispórolják a helyét.


#14

Én az Asusra mennék rá. Kapsz egy dedikált gput (habár alap, de CS-re és hasonlókra elég lehet), és a Dell szervízzel nekem elég pocsék tapasztalatom van, ezért biztos hogy én többet nem veszek, és nem is ajánlom senkinek.


#15

Sziasztok! Visszatértem következő kérdéssel :smiley: : Honnan érdemes megrendelni az előzőkben említett laptopot? Melyiket tudjátok ajánlani és mi az amit biztos, hogy ki kell zárnom ?


#16

Laptop.hu, Ipon, én legalábbis ezeket használtam, egyikkel sem volt gond.