Laptop vásárlás, mindennapi használatra

Sziasztok!

Szeretnék laptopot vásárolni a közeljövőben, mivel a régi (Asus X550CC) laptopom lassan de biztosan kezdi megadni magát. Az új készüléket napi szinten használnám programozáshoz, játékhoz, filmnézéshez stb. Konkrétan még nem fogalmazódott meg bennem hogy mennyit szeretnék rá költeni, de valószínűleg 300.000 Ft-nál nem többet.

Az kívánságaim a következők lennének:

 • Az üzemideje legyen legalább 4 óra (és itt most nem az intenzív használatot értem, hanem mondjuk filmnézést, vagy esetleg böngészést)
 • Legyen benne integrált videokártya, ami hozza egy GTX 1050 szintjét (nem kell hogy nVidia legyen, lehet AMD is)
 • A CPU se legyen gyenge, Intel i5 legalább újabb fajta (és lehet ugyanúgy a hasonló erősségű AMD)
 • RAM legyen legalább 8GB (ebben az esetben tudjam bővíteni még 8GB-al, egyéb esetben legyen legalább 16GB bővítés nélkül)
 • Csatlakozóknál:
  alap: legyen legalább 3 USB (3.0/3.1 nem hátrány), jack, ethernet, HDMI
  egy Displayport vagy pedig VGA (mindegy melyik)
 • HDD legalább 1 TB, vagy pedig SSD (az lehet kevesebb is de valamilyen szinten tudjak bővíteni ha kell majd)
 • A kijelző felbontása FullHD vagy jobb, (és a kijelző mérete jó lenne ha 17"-es lenne)
 • OS, gyártó mindegy mert úgyis rakok rá linux-ot és windows 10-et
 • Billentyűzet lehetőleg legyen magyar, világítás nem hátrány
 • A laptop lehet GAMER, de én szeretném ha a kialakítása nem tükrözné ezt, ergó ne legyen szétvilágítva a hátulja, ne legyen nagyon szokatlan külseje. Inkább legyen egy szép letisztult laptop.

Amiket leírtam nincsen kőbe vésve, ezek nem követelmények, csupán kívánságok. Mindenesetre szeretném ezek alapján a lehető legjobb ár/érték aránnyal bíró eszközt megvenni, a következő hetekben több boltba is bemennék megnézni azokat amiket leírtatok. Nekem is van már egy listám néhány típussal (Lenovo Legion Y530 az élen), de nagyon szeretném ha segítenétek a javaslataitokkal (a ~300k figyelembevételével) , az előző laptopom már 5 éve velem van és én úgy gondolom hogy akkor sikerült egy jó kifognom, most pedig szeretnék egy remek laptopot.

Köszönöm a válaszaitokat!

Arukereson az általad leírtak 90 %ra tudsz szűrni, annyit kell tenned,hogy beírod. A leszűkített pár darabból pedig kiválasztod, ami neked is tetszik, mondjuk dizájnban. Onnét nem igazán lohetsz melle.

Én ezt pontosan tudom, ezért nem az árukereső véleményére, hanem a tietekére vagyok kíváncsi, mert nekem eddig összesen 1 laptopom volt(van) , ami 5 éves, míg lehet köztetek van olyan akinek egy pár hónapos laptopja van ebben a kategóriában és megosztaná velem a véleményét :grinning:

Szia,

Abban van igazság, hogy ezeket a feltételeidet bármely oldalon szűrni tudod és ki is dobja a számodra megfelelő felszereltséggel rendelkező gépeket, itt csak a márkát kell eldöntened, ha van olyan márka amivel pozitív tapasztalatod van azt kel választani. Amivel nekem pozitív a tapasztalatom az az ACER és az ASUS sztem ezekkel nem lesz gondod.

igen, de a felteteleken lehet valtoztatni, ezt pedig az arukereso nem tudja :slight_smile: , csupan nagyjabol ilyen feltetelekkel szeretnek laptopot.

egyebkent az asus szerintem is jo marka, minosegeben biztosan.

Ennyiből kijön egy Lenovo Legion Y530 vagy 540. Itt-ott az igényeiden is alakítani kell, vagy több pénzt rádobni :slight_smile: