TheVR Fórum

Laptopom egyszercsak kikapcsol

Sziasztok!
Van egy Asus TUF fx505DU(ryzen 5, gtx 1660 ti) laptopom, egy hete vettem. Már 4-szer történt az, hogy játék közben kiírta h zárolás, és kikapcsolt. Túlmelegedéstől lehet ez? Mit lehet vele csinálni?

Milyen játékkal játszol, mennyi memória van a laptopban, honnan vetted használt volt vagy új?

Far Cry 5, és Cod Warzone közben csinálta ezt. Újonnan vettem, 8 gb rammal.

Most meg kiírta, hogy hibát észlelt, “tread stuck in device”, és újraindult.

Driverek frissek? Milyen win van a gépen?

1 kedvelés

Nvidia driver friss, win 10, az is frissítve van. Nem nagyon értek hozzá, nem tudom milyen driverek frissítése kellhet még.

Próbáld meg játék alatt nézni a cpu esetleg gpu hőmérsékletét. Nem hiszem, hogy ez lesz a gond egy új gépnél de ki tudja. Ha ez nem vezet sehova próbálj egy BIOS updatet. Esetleg még az audio driver okozhat hibákat azt is próbáld meg frissíteni.

3 kedvelés

Szerintetek érdemes a garanciával visszaküldeni a gépet?

1 kedvelés

Ha nem tudsz vele mit kezdeni és minden lehetőséget kipróbáltál akkor szerintem igen, de csak úgy ne küld vissza, próbálj meg annyi dolgot amennyit csak tudsz.

2 kedvelés

MSI afterburnerben nézd meg a hőfokokat ahogy @psheedenxxx javasolta, futass memtest86-ot és hd sentinel is fusson le, nézd meg azok milyen adatokat mondanak

3 kedvelés

Ez gpu hibára utalhat, DDU-val le kéne törölni a most rajta lévő gpu drivert és visszatenni egy régebbit vagy nézd meg asus oldalán melyik a legfrissebb ehhez a laptophoz.

3 kedvelés

DDU -val lehetőleg csökkentett módban próbáld meg letörölni a GPU driver -t, és töltsd le hozzá a legfrissebbet újra. Vagy még egy utolsó stabil verziót, ami esetleg volt a gépen.
Chipset driver fent van? Az szokott még ilyeneket csinálni, illetve az említett audio. Ha nincs fent, akkor tedd fel, ha meg fent van, akkor ezeket is próbáld meg újra tenni, ha ez sem oldja meg, akkor próbálj meg egy win újratelepítést.
Egyébként windows -zal vetted a gépet? Ha az újratelepítés nem oldja meg, akkor szerintem mehet garanciába, hátha legalább megjavítják, vagy valami ha nem is cserélik.

2 kedvelés