Laptopot kiváltó hordozható eszköz

Sziasztok!

A közeljövőben szükségem lesz egy hordozható eszközre,és ha nem muszáj ,akkor nem egy laptopot választanék.

Az iPad Pro (2018) nagyon tetszik, de egy kicsit tartok tőle,hogy az iPadOS miatt eléggé korlátozottak lennének a lehetőségek.
Bár tulajdonképpen videó és képszerkesztés mellett csak átlagos felhasználásra kéne,ezekhez meg valszeg találni optimalizált appot.

Másik ilyen a Microsoft Surface Pro 6 lenne,ami pedig a teljes értékű Win 10 miatt szimpi,és hogy így ugyan azokat programokat tudnám használni,amit PC-n is.

Mit gondoltok,szabad ilyenbe gondolkodni,vagy hiába a bitang erős proci (iPad Pro-nál),azért mégiscsak egy laptop lenne a jó döntés?

Azt hogy laptop kell e neked, vagy tablet, igazából csak te fogod tudni eldönteni.

Viszont, ha tablet mellett döntesz, szerintem az iPad a legjobb döntés. Mondom ezt úgy, hogy telefonból meg csak Androidosat vennék, de taboknál egyszerűen az iPad annyival jobban optimalizált, jobban összerakott, fluid stb, hogy ver gyakorlatilag mindent.

A kulcs szerintem az, hogy mindent a megfelelő célra kell használni. Saját példa:

  • Gamingre és általános használatra otthon asztali PC + konzol
  • Utazáshoz + munkára Macbook Pro
  • Ha tablet kell, iPad
  • Telefon - Android
3 Likes

Szerintem tabletre nem készülnek professzionális szoftverek, mint pl egy Final Cut. Vagy ha igen, akkor azok is butított verziók. Letöltöttem mobilra az adobe photoshopp-ot, hát atya úr isten mi volt az. Filtereket lehetett használni, mindenféle matricát lehetett a képekre rakni, mintha egy facebook-os képszerkesztőben lettem volna.
Tehát szerintem jogosan tartasz tőle, hogy korlátozottak lennének a lehetőségek.

1 Like

Nemsokára jön a teljes értékű Photoshop Ipadre, + Lightroom már most is tökéletes.

Így, hogy bővítették az iPad szoftverét és már USB C-s, szerintem teljes értékű munkaállomássá vált. Ahogy előttem is írták, ha tablet, akkor iPad Pro.

1 Like

Elvileg a Lumafusion nem egy rossz alternatíva,de persze ez se egy final cut vagy premiere pro.
Viszont a Premiere Rush az tényleg eléggé gyagyi. Nyaralásos,meg házi videókat a családnak össze lehet vele vagdosni,de semmi több.

1 Like

Ez jó hír! Egyébként is ezeket használom PC-n is.

Arról nem beszélve, hogy egy 2018-as Ipad Pro ára 300-400k, az meg kb egy Macbook ára.
Én lehet inkább egy laptop felé hajlanék.

Hát ahogy számolgattam, kiegészítőkkel a csak wifis 12,9"-es 256gb-al (billentyűzet+apple pencil+usb-c hub) inkább 500k+.
A 256gb-os Macbook pro 590k-tól.
Ezt tényleg alaposan át kell gondolnom,mert nem kis összegek.

Korrekt! Szóval hiába fog pótolni az iPadOS 13 egy csomó hiányosságot az iPad Pro is csak egy tablet?
Mondjuk ez így kicsit vicces,mert a hamarosan kapható Samsung Galaxy Tab S6-ot is laptop killernek titulálta 1-2 oldal,pedig az még az iPad Pro-val se lesz igazán egyenértékű.

Egyik sem ver meg egy normálisabb laptopot. Proci teljesítményben sehol sincsenek, gondolj csak bele, milyen hűtés fér egy tabletbe. De felesleges is ezt várni tőle, nem erre való.

3 Likes

Ez mondjuk pont nem igaz az Ipadre :wink:

Az iPadet csak az OS húzza vissza.