TheVR Fórum

[League of Legends] EUNE társalgó / segítsük egymást

Üdv mindenkinek

Úgy gondoltam ,hogy mivel eléggé "híresnek"számít a League of Legends sok körben és sok ember űzi is ezért ez alatt a topic alatt megtárgyalhatnánk az ügyes-bajos dolgokat meg segíthetnénk is akár egymásnak tanácsokkal buildekkel , tapasztalatokkal :slight_smile: .

Én szívesen segítek ha tudok , jómagam Support / Jungler main vagyok és múlt seasonben Plat 3 ig jutottam,viszont többnyire Diásokkal játszom .A Soloq nem teljesen az én világom, csapatjátékosnak születtem :smiley:

Szerveztünk mi már 3 Lol versenyt is ,amiből kettő Riot által támogatva volt és jó sok csapat meg is jelent . A lan feelingek állatok, aki jár az tudja :smiley:

7 Likes

Hali! :smiley: Szerintem is jó ötlet ez a topik. Jómagam is support main vagyok, bááár kissé lentebbi ligában :smiley:

Én úgyszintén support main vagyok, low elon. S5 és S6 szinte teljesen kimaradt, viszont annyi profi meccset néztem, hogy muszáj volt visszamennem játszani :smiley: . Úgy tűnik, hálás szerep a miénk a mostani metában, szerencsére supportként az eddigieknél is durvábban lehet carryzni.

Viszont van egy problémám, amivel nem tudok mit kezdeni. A profi meccsek nézése után látom, hogy melyik objectivet mikor és hogyan kellene elhozni, ellenben az éppen aktuális csapattársak nagy részével.

Mondok példákat:
-Hátrányban vagyunk, él egy low priority sárkány, de a csapat menne harcolni, viszont a célpont megszerzésével nem nyernénk annyit, mint amennyit bukhatnánk egy vesztes csapatharc után
-Úgy kezd el a csapat egy korai nashort szedni, hogy az ellenfélből nemhogy a jungler, de a másik 4 player is él, ráadásul a közelben vannak és vision is van a baronon
-Győztes teamfight után, smite nélkül maradt az enemy, lehetne nashorozni, miközben akár split pusholhatna is valaki, de mindenki elmegy farmolni.

Mit lehet ilyenkor tenni szerintetek ? Én megpróbálom elmagyarázni, hogy miért is lenne jó döntés az ami, de sokszor választ se kapok, mintha nem értené vagy nem látná a csapat azt amit írok :smiley: . Menjek és csináljam azt, amit a többiek vagy kezdjem el úgy, ahogy én gondolom, hátha észbe kapnak ?

1 Like

Átérzem a dolgot, annyi ilyennel találkoztam én is hogy meg se tudom számolni :smiley: De hogy mit lehet velük tenni, az egy igen jó kérdés. Én azt tapasztaltam, hogy néha ha normálisan leirom nekik (normális angollal), akkor az estek kis részében hallgatnak rám. Sajnos ez ritkán van így :confused: Az esetek többségében vagy követem őket, és a mindenható rito kezeire bízom a sorsunk, vagy megprobálom jobb belátásra tériteni őket, amiből egy jókora veszekedés majd vereség lesz :stuck_out_tongue:

1 Like

Általában nem érdemes szembe menni a csapattal, akkor sem ha a te verziod a jobb. Mindig jobb egy egységes gyenge call, mint szetszakadni és belehalni a “jó call” - ba, mert nem követnek.

Persze legyen ott a call, ping, de ha nem mozdulnak hagyni kell a fenébe :slight_smile:

Igen, az egységes mozgás az nyerő taktika tud lenni az ilyen esetekben. Sokszor azért mert meglepjük az enemyt az indokolatlan lépéssel :smiley:

Van az a szitu amikor feltudnék robbanni az idegtől. Kis gyakorlással eljutottam arra a szintre, hogy beírom a chatbe azt, amit tényleg gondolok, viszont nem küldöm el :smiley: Ezzel a feszültséglevezetés megvan oldva.

Egyébként igazatok van, én is azt vettem észre, (amit a RITO statisztikái is bizonyítanak) nem éri meg flamelni. Van egy ismerősöm, akivel szoktam duozgatni. “Jó” szokása volt, hogy ha hibázott, egyből a többi 3-t kezdte el szidni. Engem nyilván nem, pedig sokszor túlvállaltam magam én is. Ekkor jött a csodamegoldás, a primitív flamelés. Egy elrontott gank után, a (idézem) , Nobo gay ‘’ beszólással próbálta biztatni a hölgyet/urat akinek nem sikerült a megoldása. Azóta leszoktattam erről a szép szokásról, ami meglátszódik valamennyire a statisztikákon is :smiley: . A következő lecke a " Nem megyünk az enemy kékjéhez, vision nélkül, adc-ként."

Ti szoktatok olyan hibát elkövetni, amiről tudjátok, hogy nem kéne (mert már ezerszer megcsináltam pl.), de azért néha-néha csak sikerül ?

1 Like

A Riot “retard” communityja nagyon nagy ,de nincs mit tenni :slight_smile: . S a soloq elo meccseknek sajnos a profi szinthez semmi köze. Ezt pl úgy értem ,hogy te hiába farmolod ki magad és utána próbálsz mozogni teambe ,mert ha nem roamolsz és segíted a többi lanet ,akkor feedelni fognak ,ahogy szoktak (ha olyan teamet kapsz ) . Teljesen más módban játszik általában soloba mindenki és más módot is igényel ha csak nem vagy annyira naív ,hogy elhidd a csapattársaid tényleg egy dreamteam :smiley: ( van rá esély ,hogy tényleg jól megy a teamwwork soloba is ,de nagyon ritka ) Én ha látom ,hogy kát három csapattárs bemegy teamfightolni és esélytelen a küzdelem nem követem őket megpróbálok közben farmolni vagy valami hasznos objectivet elvinni,esetleg felszedni valami potya killt és elhúzni. Ha egyszer buggyantak vannak veled ,akkor nem sok van mit tenni. Supportként meg tényleg nehéz ,meg ne mondja nekem senki nagyobb eloba másként is nehéz. Ha az enemy nem hibázik minden alkalommal ,mint bronzeba,akkor te sem tudsz carryzni hiába állsz te egyedül jól. :slight_smile: . Mélylélegzet és folytatni vagy tartani egy kis pihenőt a lose után :slight_smile: . Én is nehezen boldogulok soloba,mert competitive beállítottságú vagyok s megszoktam mióta az eszemet tudom csapatban játszom :slight_smile: .

Frozen Scythe Gaming youtube

Igaz, high elos játékosok streamjében master/challenger szinten is lehet látni bőven érdekes megmozdulásokat, beleértve a chatelési stílust. Csacsi valamelyik streamjében azon röhögött, hogy , Hát igen, ez a master szint.’’ :smiley:

Én, silver környékén zyraval elég szépen tudom hozni a meccseket, ha nincs nagyon durván megszaladva valamelyik enemy player. A hősökre kiosztott sebzés pedig brutálisan nagy tud lenni. Azért vicces, hogy a support simán nyerhet 1v1-t egy adc ellen. Ez emlékeim szerint régen nem volt így.

Még annyit tennék hozzá, hogy a duo-t én is sokkal jobban szeretem, mint a solo-t. Csapatban ritkán játszottam, mert sosem voltunk annyian :smiley:

Oh Zyra nekem is az egyik main-em :smiley: brutális sebzést lehet vele kitolni, ha az óvatlan ellen besétál pár mag közé :stuck_out_tongue:
Amugy igen, a támadóbb jellegű mage supportokkal elég rendesen helyben lehet hagyni az óvatlan adc-ket. Sokszor túl nagy az arcuk, és lebecsülnek minket :slight_smile:

Bocsi hogy így közbe szólok de nekem lenne pár megjegyzésem ha nem gond.

A support vs adc párharc amit fentebb valaki említett az egy nagy sz…g hogy egy támogató karakter képes elverni egy adc de mindegy nem akarok ebből vitát indítani ez a személyes véleményem. Igen tudom hogy létezik mert már láttam
A másik meg hogy Zyra támogató játékosként csak a növényeiből képes akkora burst sebzést kiosztani másodpercek alatt hogy az ADC-t képes eltüntetni.

Nem azt írtam, hogy képes elverni, hanem hogy simán nyerhet 1v1-t támogató, adc ellen. Az óvatlan, full hps corkit úgy robbantottam fel egy kombóval, hogy sebzést nem tudott kiosztani. A támogató zyra a növényekből sebez sokat, így van, jól rakod le a magokat és kész is a baj. Az sokat elárul, hogy egy főként támogató tárgyakkal rendelkező hősnek, vetekszik a sebzése egy mides karakterekével. Igazából Te is azt írtad amit én, a zyra eltud tüntetni egy adc-t.

Nyugodtan indíthatsz vitát, az nem egyenlő a vitatkozással :smiley: . Értelmes emberek vagyunk, tudunk vitázni értelmesen. Ha van téma, van miről beszélni.

A nerfet nem nagyon érezte meg, az biztos . Addig kell nyomni amíg nem kap újabb gyengítést :smiley:

Pontosan, szerintem tudunk felnőtt emberek módjára társalogni egy témában, ellenkező véleményekkel :slight_smile:
Amugy szerintem az hogy zyra a “csak a növényeiből képes burst sebzést kiosztani”, az nem igazán nevezhető negativumnak. Neki a növényei a fő képességei, szóval ez szerintem természetes h ebből sebez.

1 Like

Egyáltalán nem akarok én nem is volt szándékomban vitát vagy vitatkozást elindítani én csak leírtam a véleményem. Bocs hogyha neked ez így jött le hogy én vitázni akarok itt valakivel.

Ez a Skin lesz a halálom. Egyik mestermű/szépség jön a másik után. Most már tudom, mire megy el a pénz. Egyre jobban tetszik a Riot stílusa.

Illetve a Skin Spotlight, akit érdeke.


És ha már erre járok, mit érdemes tudni Rólam és a League of Legends pályafutásomról!?

Nos 4 évvel ezelőtt kezdtem a Játékot, egy Diamondos barátom vett rá, hogy szegődjek mellé és ígéri, mindenre megtanít, amit tudnom kell, hogy ne essek véletlenül se olyan hibákba, amelyekbe ő esett egykor.

Megjártam pár Csapatot. Voltak kisebb-nagyobb szüneteim is és több Szerveren “futottam”. A legnagyobb elért Divízióm Diamond III. (EUW), valamint sikerült éppen hogy Diamond IV-be jutnom NA-n, de ezt már magamnak se ismerem be olyan magabiztosan. Itt kezdődtek ugyanis a gondok, alighanem mindkét szerverrel, noha a fő probléma NA-t érintette.

Ott játszottam inkább. Oda hívtak ugyanis. Ekkor még a gépem is rendben volt. Viszont később többek között a Ping problémáim komolyodtak. Többször is visszaestem Platinába és a fokozatos kudarcok hatására hátrahagytam az NA-t.

Próbálkoztam tovább EUW-n, de a Honszerveren elszenvedett vereségek teljesen elvették a kedvem a Loltól, így végül jó ideig szüneteltem; illetve csak ritkán jártam fel egy-egy Normal vagy ARAM erejéig az ismerősökkel, osztálytársakkal.

Aztán újra belemerültem a Rankedezésbe, itt azonban már egyre bosszantóbbá vált az FPS probléma. Pár hónap alatt már ott tartottam hogy 2-15 FPS között ugrált a számláló és mint ADC, Jungler main (és erős Assassin használó) még erősebben meglátszódott a teljesítményemen (gondolok itt a Farmra, vagy a kiosztott DMG-re). Így végül dühöngve innen is eltűntem.

Mindkét Accountom eladtam jó pénzért, hogy legalább valami hasznot tulajdonítsak az elmúlt évek boldog és boldogtalan pillanatainak.

Jelenleg EUNE-n játszok egy régebbi Accountomon, amit eleinte 4 ismerősöm miatt regisztráltam. Azt végül felhúztam és idén felmásztam a Skinekért és a Keretért Goldba. Hogy hogyan tovább?

Majd eldől.

1 Like

Hozzá tenném Sonát is aki egy Q+auto attack kombóval fél hp-z egy adc-t :smiley:

Általában az, hogy elkezdek játszani a potato laptopommal 100 pinggel… :smiley: de már hónapok óta nem játszom

Sziasztok!

Én S3 közepe óta játszom (kisebb, nagyobb kihagyásokkal) a játékkal EUNE szerveren. Megjártam Én is már pár csapatot, és pár ligát is, csak, hogy majdnem teljes legyen a paletta. :smiley:
A fő pozícióm a lövész/ADC ( kinek hogy a jobb :smiley: ), de nagy szerelmem azon túl Rengar * - * .
Jelenleg Platinum 5 és 3 között vergődök a rendszeresség megszűnése miatt, de eddig a maximum amit elértem az Platinum 1 volt S6-ban.
Kedvelem a játékot, és amikor lehetőségem van cimbikkel mindig játszom.

Viszont, most , hogy ennyire beindult itt a srácoknál az e-sport business, arra gondoltam hogy még mielőtt kiírnák a házi versenyt, csinálhatnánk így a közösségen belül egy kis csapatot, néha esténként ( suli és munka mellett sajnos csak ekkor jó :frowning: ) összejöhetnénk egy pár meccsre, funolni, rankedezni. Illetve ha arra méltónak találnánk egymást ( fúú, ez milyen felsőbbrendűnek hangzott :smiley: ) akkor össze is állhatnánk |KappaPride| egy konkrét csapattá, és gyakorolhatnánk az elkövetkezendő #CommunityCup-ra.

Ha játszani lenne kedvetek, az itteni nevemmel megtaláltok a játékban.

Az erő legyen Veletek.

sziasztok! gondoltam bekoszonok, hatha valaki szeretne casualben jatszani esetleg :smiley: emellett jo lenne osszehozni ezt es a masik EUNE-s topicot, hatha igy az emberek konnyebben talalnak csapattarsakat, es amugy is ez a ket topic majdhogynem ugyanarrol szol.

3 Likes

+1