[League of Legends][PC] LoL online szülői munkaközösség


#1

Elsősorban szülőket keresek, akik tudnak azonosulni az alábbi észrevételemmel: gyerekeim (13, 11 és 11 évesek, fiú, lány, fiú) mikor kissebb, mikor nagyobb lelkesedéssel LoLoznak, ám mostanában azt veszem észre, hogy a játékuk egyre inkább kevésbé “szervezett” (az már az életkoruk miatt nem megy, hogy felkészülnek egy csatából és azzal játszhatnak, pl.: olyan videt, ahol adott csatáról a történelmet mondják el, már nem is találtam, csak ezt a retrót: https://youtu.be/jgk8XES1mQs ), hanem sokkal inkább csak az “egyéni játékszükséglet” (ha van ilyen) kielégítése, pl.: (“nyomom a kiskarim”, “nyitok ládát” stb.)

Innovatívabbnak gondolnám, ha találnának olyan korukbeli játékosokat, egy baráti keretet, akikkel közösen tudnának játszani (azt akár streamelni) és “ha összejön” alapon idővel pl. közösen “esport csapatként” tudnának online ESL tornákon stb. szerepelni.

Hogy milyen a játék kultúrájuk, annak kapcsán egy kicsit régebbi Twitch streamről a videó:

Fészen próbáltam már egy ilyesmi csoportot szervezni, https://www.facebook.com/groups/bhaxor/, olyan szabállyal, hogy gyerek és szülő is lépjen be, hogy transzparens legyen a játék tevékenység, kevés sikerrel, de hátha itt szerencsésebben alakul.

Szerk.: Csak találtam egy történelmeset is, a beharangozó https://youtu.be/G3U4fVe80JQ és maga a stream: https://youtu.be/7q5kQ4aIUL0


[Clash of Clans][Mobil] CoC online szülői munkaközösség
#2

Szerintem a fő gond hogy ennek itthon még mindig nagyon nincs kultúrája. Míg Ázsiában, Amerikában konkrétan közép iskolai szakok is vannak kifejezetten esportra, addig itthon ennek se híre se hamva. A “profi” (és direkt idézőjel) csapatok sem foglalkoznak tehetséggondozással/neveléssel, legalábbis én nem hallottam olyat hogy bármelyiknek lenne mondjuk több korosztályos csapata, ahol érdeklődő gyerekek, szakkörként, suli után együtt tudnának játszani, ne adj isten korosztályos versenyeken részt venni.

Ilyenkor azt lehet csinálni, amit te is, hogy valaki feláll, és önszervező módon, rengeteg munkával megteremti ennek az alapjait. Elvileg állambácsi is elkezdett kissé nyitni az esport felé, vannak olyan sportklubbok akiknek már vannak bizonyos játékokban esport csapataik (asszem MTK, DVSC pl rendelkezik saját Fifa csapattal, a többet nem tudom), lehet hogy lehetne rá állami támogatást is kapni, és ezt az egészet afféle “akadémiai” (és itt nem arra gondolok mint amit a magyar fociban ugyan ezen a néven művelnek…) rendszer felé eltolni.

Szóval csak azt tudom mondani, hogy kitartást, sok sikert!


#3

Köszönöm! Teljesen egyetértek Veled. Valójában a gyerekeim le voltak igazolva egy évig a DEAC-Hackers-ben, ahol voltak nagyon penge és lelkes szakemberek, próbálkozások UP beindítására, pl., itt a gyerekek streamlték a nagyok meccsét: https://www.twitch.tv/videos/177405218

viszont az igény szerinti fejlődést nem lehet átugrani, ezért próbálkozok most ezzel az “online szülői munkaközösség” formával.

Persze sok más szinten is megy a dolog, akár az általad említett állami támogatások kapcsán, vagy akár nálunk az egyetemenis: https://arato.inf.unideb.hu/batfai.norbert/esport/

Viszont amíg a családi, társadalmi tömegbázis nincs meg, addig a császár könnyen lehet, hogy meztelen :slight_smile:


#4

Esetleg erre rá lehet nézni:

http://www.sasbp.com/esport

Update: Most nézem, te debreceni vagy szóval ez nem játszik.


#5

Mit meg nem adnék érte ha lenne Overwatch is :smiley:


#6

Az amcsi OW ligából amitt a Blizz tervezgetett lett végül valami?


#7

Az Overwatch Leagueből (OWL)? Hogyne, és mondhatni szárnyal, legalább is elméletben többnyire teltház van az arénában.
Egyébként a hivatalos Overwatch eSport így néz ki:

Overwatch Open Division: ide bárki jelentkezhet, rangtól függetlenül. Ha jól tudom a legjobb 2 csapat feljut az Overwatch Contendersbe. Ez az OWL előszobája, itt sok OWL csapatnak van “akadémiai kis csapata”. Innen is ha jól tudom a legjobb 2 feljut az Overwatch Leaguebe. Az meg már tényleg a legteteje, nyilván jó kis fizetéssel :smiley:

Az OWL meg klasszikus amcsi lebonyolítású, olyan mint az amerikai foci. Van 4 Stage, minden Stage-n belül 5 játékhét. Aztán jön a rájátszás (Playoff) majd a döntő (Grand Final).

Az idei a második Season az Overwatch Leaguben és szerintem a legjobb a döntés volt ami a Blizz valaha csinált. Nekik egy rohadt nagy pénzgyár, a szurkolók pedig élvezik nézni, nem ritka a 60-70K nézőszám sem Twitchen. Főleg hogy az idei évtől kicsit “EU-friendly-bbek” az időpontok.


#8

Mi sajnos, emlékeim szerint csak egy kipróbálós OW streamig jutottunk el.


#9

Köszi, valóban távoli. Illetve egyébként is egy kicsit lentebbi szervezettségi szintre gondolok, ami inkább a családokhoz van közel, semmint a bizniszhez, abban az értelemben, hogy jobban támaszkodik az önszervezésre (a gyerek amúgy is játszik, ám tegye kicsit szervezettebben, minimum legyen streamelve). De persze semmi bajom a szervezett esport képzésekkel, sőt többször nálunk is téma volt a nyári tábor, a SAS meg eleve szimpatikus, mint minden szervezett dolog általában.