Lefagyó kép, majd zúgás

Sziasztok! Egy furcsa jelenség kísért már egy ideje. 1 hónapja kezdődött talán, mikor böngészés közben, rózsaszín csíkos lett a monitor, majd a hangfalból irdatlan hangos zúgás jött ki. Ezután 1-2 hétig nem történt semmi, majd pár napja, szintén böngészés közben ugyanez, csak már bluescreen-el. Utána minden újraindítás után, kb 5-10 perc múlva megint, de a bluescreen hibaüzenet mindig más és más. Úgy voltam vele, hagyom a francba, későre járt, inkább másnap foglalkozok vele. Másnap semmi ilyesmit nem produkált a számítógép, csak rá 2 napra. Ezután újra telepítettem, és nem is jelentkezett a hiba. Ma viszont megint, szóval gyanítom, hogy hardveres lesz a hiba. Volt hasonló tapasztalatom egy Athlon processzorral, ami halála előtt produkált hasonlót. Most egy AMD FX 8350-et használok, alig 1 éves. A kártya is lehet ludas(Radeon r9 270x 4gb) , de sajnos nincs itthon egy ismerősöm se, akitől tudnák kérni tesztre alkatrészt. Valami ötlet, hogy miként tudnám szűkíteni a kört ebben az esetben, ha nem tudok teszt alkatrészhez jutni?

Érdemes lenne tudni milyen üzeneteket kapsz a bluescreennél, akkor is ha változó, az már alapban segíthet.

Egyébként ha nincs cserealkatrész, én beadnám egy szervízbe, rengeteg időt megspórolhatsz vele, ilyen komolyabb gondnál szerintem nem sok más értelmesebb dolgot lehet tenni, mint egyesével cserélgetve az alkatrészeket kinyomozni mi a ludas.

2 Likes

Köszönöm, így is fogok tenni, de előbb egy Aida64 stressz tesztet alkatrészenként végig pörgetek. Kár, hogy csak most ismertem meg ezt a programot.

Sziasztok! Egy kis update: Ha valaki esetleg vissza nézi ezt a postot egy hasonló probléma miatt, akkor itt van az én tapasztalatom. Amit általában én takarítok a számítógépben, az a proci hűtő és a kártya. Máshoz nem nyúlkálok hozzá. Az én esetemben a ram slotok vagy mik, és a PCI-E is poros volt, ramok nem is picit. Szóval, mint ki derült egy alapos takarítás megoldott mindent, azóta már egy intenzív 7-8 óra For Honor meg filmezés, és miegymás megvolt, és semmi probléma nem jelentkezett.