Sziasztok.
Azon gondolkodtam, hogy lehetne nyitni egy topikot, amiben osszegyulhetnenk mi LEGO gyujtok . Nem igazan lattam meg ilyet a forumon, max azokat a cikkeket, amik decemberi stream elott/kozben voltak aktivak.
Ide lehetne irni, LEGOval kapcsolatos hireket, leakeket, infokat, oszthatnak meg egymas kozott kepeket a gyujtemenyunkrol, ilyesmi.
Mno, akkor kezdem en a sort, ime egy kis izelito a gyujtemenyembol
Egyebkent mielott valaki szol, tervben van, hogy valamennyire tematikusan csoportositani kellene a szetteket, csak meg nem volt ra sem ido, sem energia
Es azt hiszem meg is van a het LEGO-s hire.
Vegre felfedtek a kovetkezo IDEAS szettet, ami elerte a 10000 szavazatot es el is keszul. Szam szerint ez a 27. lesz a sorban. 1070 darabos, es meglepo modon csak 69,99€ - ez lehet valakinek soknak tunhet, de egy elem 6,5cent, ami nagyon jo arnak szamit…
Ez nagyon beteg
Mennyi régi emlék.
Jól néz ki de maradok a technikek-nél.
Mondjuk a nagy millenium falconra fáj még a fogam.
Es immar tobbet tudunk az uj UCS szettrol is. Azt ugyan tudtuk eddig is, hogy Csillagrombolo lesz, de ime a kep:
- darabszam: 4.784
- ar: 699,99 Euro
- 1db elem ara: 14,6 Cent
- megjelenes: 01. Oktober 2019
- VIP elorendeles: 18. September 2019
Kis modositas, jobban utanajarva ez a kep a regi UCS szettrol keszult De ha abbol indulunk ki, hogy egy honap mulva elorendelheto lesz, lassan kapunk kepet is szerintem.
Ket ujabb Star Wars Anniversary szettrol is jottek infok a heten. Az elso egy droidos szett, amit elvileg szeptemberben kapunk majd ajandekba vasarlasaink melle, a masodik pedig egy Endor diorama, hasonlo, mint a majusi Hoth diorama volt.
Elobbi nem hoz annyira lazba, de ez az Endro szett nagyon bejon
Most mar csak abban remenykedem kapunk egy EpIV szettet is iden… jol mutatna. Viszont nem is ertem miert nem adtak minden honapban egy ilyen szettet…
Kicsit kesve, de ime az oktoberi felhozatal SW lego teren…

Vannak koztuk jobb es kevesbe tetszetos darabok is szerintem. Azzal a Yoda szettel nem igazan tudok mit kezdeni, bar be kell vallanom nekem mar a Porg se jott be kulonosebben, es volt egy regi UCS Yoda szett is, de az is baromi rusnya volt sztem…
Viszont a Death Star Cannon otletes, az A-wing, Y-wing nem rossz a Rey siklos szett nekem meh, bar lehet ebbe is beleszeretek majd kesobb, mint a 75215-os Solo’s szettbe…

A lepegetok sose voltak nagy kedvenceim, en inkabb urhajo parti vagyok, de ez a Mandalor sorozatos szett egesz jol nez ki, es vegre, ismetlem VEGRE kaptunk egy normalisan kinezo Kylo Ren siklot… Ertem en, hogy valoszinuleg a spoilerek elkerulese miatt kaphatott anno a lego valami gyenge kepet, de amit a SW VII-hez kaptunk, az valami okadek volt ehhez kepest. fekete, hajlanak a szarnyai, kapunk Ren lovagokat, es meg egy Sith Troopert is… Hat kell ennel tobb?

Viszont a “fo” attrakciot a vegere hagytam. Megkaptuk a 657678753. Millennium Falcont… Mondhatom csodalatos. Kinezetre olyan, mint az eddigiek, nagyjabol, bar ha jol lattam a kepeken, akkor elvileg lecsereltek a hajtomu “csoves” megoldasat sima kis kek stud-okra, es valahogy megoldottak, hogy a teto gap-jei is eltuntek. Ha tavaly nem vettem volna meg a Kessel Falcont - nagyon bejott a feher/kek kombinacio, akkor meg akar elso napos vetel is lehetne…
Ti mit gondoltok?
Csak hogy itt is nyoma legyen
Neked megvan a Tallneck?
Mar ne is tervezem egy ideje, hogy ossze kellene hozni
es annyira nem is veszesen sok alkatresz… Lehet a hetvegen bedobom Bricklinkre, hogy lassam mennyi lenne kb… Egyebkent az a Corruptor se rossz
En most egyebkent ezeken a szepsegeken kezdtem el ugykodni:
hosszu, es draga menet lesz, de baromira tetszenek

Es eljott a nagy nap, felfedtek a csillagrombolo reszleteit is… Zsenialisan nez ki, bar a a 700€-s arat picit sokallom meg mindig.
Jaja, jó cucc a Tallneck. Bár a Corruptor menőbb.
Ha van pénzed, akkor a sawtooth-t rakd össze, az már komolyabb cucc. Link a topikban.
Megjegyzem elkezdtem a sawtooth-t, de több ritka elem is kell bele, ami megnehezítette a dolgot, így megrekedt. Na meg pénz is kellett volna, de most gépet fogok építeni…
Oh ezek ilyen tavlati tervek nalam is, most ugye Chronicle, meg tervezem, hogy karacsony tajekan, max januarban gepepites, es csak hogy legyen mire szorni a penzt, talaltam egy zsenialis Ebon Hawk MOC-ot is…
@Miki oke, az a Tallneck is zsenialisan nez ki, de azt nezd mit talaltam…
Elvileg meg nem epitette meg a valosagban, csak renderelt, de 5823 alkatreszes es 90 cm magas
plusz fut most Nicolanak egy LEGO IDEAS projektje is:
Elegge mennek most a licenszelt IDEAS szettek, osszejohetne
Olvastad te a topik tartalmát, amit linkeltem?
Baszki, nem csak az elejet
Nem baj, minel tobb helyen van megemlitve, annal tobb emberhez jut el
Megrendeltem koreából a “rúzs”-okat, mert sehol máshol nem volt egyszerű megvenni. Valószínű beszerzek még pár ritka elemet, hogy legalább azok meglegyenek, de az oroszlánrészt kitevő sok pici elemet lehet későbbre hagyom…
Legoztam kicsit , és az első Lego amit úgy mond ebben a stílusban vettem és nagyon bejött de persze nem az utolsó:
(Közbe vissza néztem a Forza streamet )
Na ez a Speed Champions egy olyan tema, hogy nem merem… Tul sok van belole, es sztem ha egyet megveszek az kb kapudrog lesz, es nem fogok birni leallni, mig az osszeset megszerzem Van egyebkent egy masik Porche keszlet is, azt lattad? Vagy kimondottan a feherre mentel?
Nem tudom egyebkent a szinen kivul van-e kulonbseg