Lenne igény System admin/it tanácsadós topicokra?

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy lenne-e igény részetekről rendszergazdás, hálózatépítős, mindenes IT topic/topicokra? Rendszergazdaként dolgozom egy nagyobb vállalatnál és gondoltam szívesen segíthetnék másoknak itt a fórumon.

9 kedvelés

Mit gondoltok? :slight_smile:

Szerintem jó lenne egy ilyen topic. Ugye én ebben tanulok, jól jönne néha egy kis segítség pár dologban!:slight_smile:

2 kedvelés

Állok rendelkezésedre :slight_smile:

Nekem a legfontosabb kérdésem hogy ott a munkahelyeden mik a főbb feladataid, miket szoktál nap mint nap elvégezni? Vannak különlegesebb feladatok? Szimpla érettsége+szakmával vagy ott, vagy iskolában kijártál egy technikumot vagy egyetemről mentél tovább a munkahelyedre? Válaszodat előre is köszönöm!:slight_smile:

3 kedvelés

Amikor a sulit elkezdtem akkor a második évtől ott dolgoztam már. Rendes szakmám van, főiskolán szereztem. több mint 3 éve dolgozom itt, a sulit tavaly nyáron fejeztem be. Kb 10% L1 és 90% L2 supportot csinálok itt és a 90%-on belül is erősen túlnyomó részben a biztonságot fejlesztem foltozom :slight_smile: A tűzfal és a hálózati felépítés nagy része nem az én feladatköröm. Tudom hogy ki mikor, milyen pendriveot, CD-t, DVD-t, videókártyát stb. rakott a gépbe és hogy milyen, melyik vírus, ransomware, féreg, trójai, fenyegetés honnan, mikor és miért jött. DLP, és webes védelmeket kezelek, de proxyt nem. Egy nagyvállalati biztonsági réteget kezelek egy személyben, ez a fő feladatom és ennek a teljeskörű managementje. Ezen felül értek a Windows szerverhez is, kevésbé a Linuxhoz, de az is megy. Vmware, Xen és Hyper-V megy. Különleges feladat most ennek a biztonsági rétegnek a management szerver költözetése majd új gépre és az erősebb vas miatt a további biztonsági megoldások és funkciók implementálása. A szervert megterveztem már a többi a főnököm és a beszerzésen múlik. Kb ennyi :slight_smile:

2 kedvelés

@sawsweet Szabad kérdeznem, hogy miért érdekel? :slight_smile: Csak kíváncsi vagyok, semmi más.

Hali szintén ilyen területen tanulok és szeretnék is tovább tanulni.
Egy kérdésem lenne,a sok gyakorlatot felsőoktatásban szerezted vagy esetleg otthoni hobbiként tanultad a hálózat fejlesztést.
Mert persze tanulok ezt azt de félek egy itthoni hálózatot tönkrevágni :slight_smile:

Ha félsz létrehozni/hazavágni otthoni hálózatot, akkor tudom ajánlani a különböző hálózat szimulációs szoftvereket, mint pl. a Cickó (Cisco) Packet Tracerje. Egyetemen sajnos nem sok esély/idő/megfelelő tudású tanár miatt kevés a gyakorlat megszerzésére a lehetőséged. Ha van lehetőséged, mert pl. duális képzéses vagy, vagy dolgozol valahol, akkor ott 100x több dolgot fogsz tanulni, mint bármelyik infós egyetemen akármennyi év alatt. Ha kell kérdezhettek tőlem is nyugodtan, egy Cisco CCNA 1 papírom van, mehetek éhenhalásért dolgozni Indiába, yeah!

1 kedvelés