Lenovo Legion

Sziasztok! Kinéztem egy gépet magamnak, amiről szeretném kérni a véleményeiteket, tapasztalataitokat. Egy Lenovo Legion Y530-ról lenne szó. Gamingre, netezésre, videó/filmnézésre használnám, esetleg Photoshop és Premiere pro is előfordulna. Aksi időre is kíváncsi vagyok (ami leginkább tapasztalatokból áll, mikor meddig bírja).
•Mennyire állja meg a helyét gaming terén? (PUBG, R6S, GTA, stb.)
•Mennyire strapabíróak ezek, mennyire megbízhatóak?
•Mennyi ideig lesz még ez elegendő teljesítmény?
Annyi negatívumot már sikerült megállapítanom, hogy mivel full műanyag, ezért a kijelző nagyon könnyen hajlik, deformálódik. Második negatívum amit több helyről hallottam, hogy SSD hiányában borzasztó lassú, kell hozzá venni azt is.
Előre is köszönöm a segítséget! (esetleg ha mást ajánlanátok, azt is meghallgatom)

A gép: https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-legion-y530-41386-elado

Ez a gép már jelenleg sem igazán felel meg az igényednek. Az aku idő átlagosnak mondható az ilyen gépek között, ne varj tul sokat tőle. Pár hónap szervízbe hordozás és idegeskedés után sikerült visszaszereznem az árát, a billentyűzettel meg a kijelzővel voltak gondok, lehet persze hogy én fogtam ki hibásat annó és azóta már javították, de lenovot max thinkpadet veszek azok után.
Az ssd alapfeltétele a használható gépeknek de keresésnél a nem cserélhető/pótolható alkatrészekre érdemes figyelni, vagyis minnél jobb proci és videókártya

Ebből a keretből inkább asztali gépet javasolnék inkább AMD procival, sokkal nagyobb teljesítményt és rugalmasabb fejleszthetőséget kapsz a pénzedért

1 Like

Igazából nem akarom nagyon terhelni, ha a PUBG-t nagyjából elvinné (mert most az az álom játék) és mellette hordozható is lenne (ezért sajnos nem játszik az asztali) akkor boldog ember lennék.
Mivel most irdatlan sz*r géppel boldogulok a mindennapjaimban már kb. 6 éve (specifikációk itt), ezért ez akkora ugrás lenne, hogy észre se venném, hogy nem az igazi :joy:. Nem vagyok hozzászokva ilyen teljesítményhez ezért vagyok kíváncsi az ilyen jellegű hozzászólásokra, amit köszönök szépen @farkas_zolee!

Az előzőhöz képest valóban óriási előrelépés lenne.
Mielőtt megvennéd nézd meg élőben a kijelzőt, nagy eséllyel sok helyen forgalmazzák még. Várj még vele augusztus végéig legalább az új megjelenések és a várható sulikezdési akciók miatt.

Az ASUS érdekes konfigokat pakolgat össze hasonló ársávban TUF néven, azokra is ránéznék, találni 1060-al szerelt masinákat pár perc alatt az árukeresőn :slight_smile:

Az E4214T-vel meggyőztél :smiley: Lehet egy ideális választás lenne. Várhatóan szeptember körül lesznek rá akciók? Vagy várjam meg a karácsony környékét vele?

Az nem egy rossz gép és van hely benne egy második ssd-nek a gyári PCI-e mellé amire lehet szükséged a 256 Gb mellé.

Ha ilyen jövőbe látó képességem lenne, hogy mikor lesznek akciók és mikor milyen mértékűek a tőzsdén kamatoztatnám :smiley: :smiley: Vicc nélkül ez egy baromira dinamikusan változó piac ahol folyamatosan vannak az új megjelenések és akciók.

Amennyiben tudsz várni akár karácsonyig, azt tenném és hizlalnám a keretet, hogy mimnél jobb gépet tudjak majd venni.