Lesz Magyar Cortana hamarosan?


A Twitteren osztotta meg kettő napja a Microsoft, hogy a Cortana alkalmazást használók száma 140 millióval bővül minden hónapban. A twitter bejegyzés alatt írják, hogy készülőben van a Cortana többnyelvű változata és az alábbi oldalon: https://cortana.uservoice.com/

javaslatot is lehet tenni, hogy milyen nyelveken legyen elérhető a Cortana. A magyar vonatkozású javaslatok szavazása lezárásra került ami arra enged következtetni, hogy érkezőben/készülőben van. Ennek előszele lehet, hogy sunyin (legalábbis én nem láttam hírt róla) bekerült a Narrátor hangok közé Szabolcs :slight_smile:

Nemtudom, hogy az Alkotói Frissítéssel került e bele vagy már régóta jelen van csak én nem tudom róla. De ha én nem tudtam róla akkor azoknak jól jöhet akik szintén nem tudtak róla. :slight_smile:

2 kedvelés

Én már annak is örülnék ha nem kéne mókolni vele hogy legalább angolul menjen…

Sokaig hasznaltam es meg mostanaban is hasznalom a google voice-t, a Cortana-t nagyreszt inkabb csak az Xbox One-omon…de amit a legtobbszor hasznalok, az az Amazon Alexa-ja a hazban levo Echo Dot-okon keresztul…illetve telon a Reverb-el…(ezt is nagyreszt csak arra, hogy a Philips Hue lampakat iranyitsam…neha idojarasrol kerdezgetem…vagy wikipediat olvastatok vele…)

Mindenkitől kérdezném: nektek nem fura érzés a telefonhoz/tvhez/autóhoz beszélni? Kipróbáltam ezeket a funkciókat, de valahogy kényelmetlenül éreztem magam. Csak eleinte ilyen, aztán hozzá lehet szokni? Hiányérzetem egyelőre nincs a dologgal kapcsolatban, de gyanítom hogy pár év múlva megkerülhetetlen lesz.

Oszinten en Star Trek-en nottem fel…es meg most is evente ujranezem az osszes sorozatot legalabb 1x (TOS, TNG, Voyager, DS9, Enterprise) ugyhogy nekem az volt mindig furcsa, hogy nem szolhatok csak ugy oda a gepemhez…:slight_smile:

Annak mondjuk orulnek ha atlehetne irni a parancsokat…nekem egyedul ezekkel a nevekkel van a bajom…se az alexa se a cortana se a hey google meg ok goodle nem jon be…de azt nagyon csipnem ha mondhatnam neki siman hogy “computer … …” mint a Star Trek-be :))))

De a te helyzetedre reagalva, megszokhato…baratnom is kezd mar megbaratkozni az alexa-s villanykapcsolgatassal…

2 kedvelés

Az Echonál elvileg lehet: https://www.google.hu/amp/www.theverge.com/platform/amp/tldr/2017/1/23/14365338/amazon-echo-alexa-computer-wake-word-star-trek

1 kedvelés

Nah latod pont ahogy a cikk is irja, en sem vettem eszre…nemnagyon szoktam a settingseben jarkalni miota beallitottam eloszor :)) de koszi :wink:

(At os allitottam…csak nemvagyok otthon :stuck_out_tongue: Kivancsi vagyok :smiley: ha hazaerek gyorsan ki is probalom :smile: )

Ez az egyetlen ok amiért Echot szeretnék :smiley:, bár én nem nézem újra évente a Star Trek-eket, csak kb 3 évente :slight_smile:
Remélem a Cortana is megkapja ezt a sok skillt, a héten jelentették be, hogy lehet hozzá skilleket fejleszteni, illetve nagyon könnyű az Echo skilljeit átportolni.

Tegnap egyébként jött egy insider build. Meglepődtem, mert mióta magyar (végleges) a windowsom, azóta nem történt ilyen. Megnézem délután, lehet már benne van?

Szerintem még nem mostanában fog ez megtörténni. Bár igyekezniük kell mert a google már réges régen beérte őket. Számítógépeken igaz nem konkurens ezzel a Google de telefonokon a Windows telefonokkal szemben már igen.

A múltkor az xboxom kezdett el narrálni…
Vértizzadtam mire kikapcsoltam :smiley:

1 kedvelés

Rám a kocsi üvöltött múltkor, amikor a kutya rálépett a beszélős gombra. :smiley: Ráadásul németül, nem értettem egy mukkot se. A néni hangsúlya alapján akár azt is mondhatta volna, hogy atomtámadás jobbról…

1 kedvelés

Igazad van, emmég sajnos nem az volt:

Nagyon szívesen megnézném, hogy milyen lenne és mit tudna egy magyar cortana :smiley: Egy korábbi videóban a Microsoft fejlesztői azt mesélték minden nemzetnek mások az igényei. Szerintetek hazánkban mi lehet fontosabb szempont ? Értem ez alatt, hogy tegeződjön vagy magázódjon. Milyen magyar specifikus utasítások, kérdések lennének ?

#WeAreTheVR

Még mindíg szörnyű ötletnek tartom… A technológia egyezményes nyelvet kéne alkalmazzon, hogy azt minnél többen használva egyre komplexebb és pontosabb mondatstruktúra és kiejtés felismerés váljon elérhetővé.

Az meg ne is haragudjon senki de a 21. században ahol a technológia és tudományok szinte az élet minden területén körülvesznek már évtizedek óta az, hogy valaki nem tud angolul az gáz… Főleg ha az illető érdeklődik vagy épp használ is mindennapjaiban informatikai eszközöket (legyen az akár csak egy okostelefon…)

A nyelvi töredezettség és korlátoltság csak lassítja a beszédfelismerő technológiák fejlődését és terjedését.

Az meg, hogy valakinek nincs "érzéke"megtanulni egy nyelvet az van olyan jó kifogás mint bármi más. Kutatások bebizonyítottàk, hogy minimális ráfordítással még komolyabb értelmi fogyatékosok számára is könnyedén elsajátíthatók idegen nyelvek a megfelelő módszerekkel.