LG 24MP59G-P monitor hiba bekapcsolásnál (+1 ms hiba) + automatikusan megnyíló Chrome?


#1

Sziasztok, kettő problémám lenne itt kapásból, kezdem is az elsővel:

Vettem egy LG 24MP59G-P monitort, és mikor kikapcsolom a gépet pl. este, reggel ha bekapcsolnám fogad egy ilyen üzenet, hogy: “No Signal, entering power saving mode, shortly.”

Na most a problémájára részben rájöttem, a probléma valószínűleg az ASUS BT400-as bluetooth adapterem lesz, amit a JBL Tune 500 fülhallgatómhoz használok, hogy PC-n is tudjam használni.

Egyik nap ugye megtörtént ez a hibaüzenet, utána olvastam és láttam írták, hogy bezavarhatnak az USB csatlakozók is. Na fogtam magam, és kihúztam az adaptert, ezután a következő újraindításnál bejött a kép rendesen a monitoron, visszadugtam a monitort oké, nem volt semmi gáz, minden a rendjén volt.

Viszont ma pont fordítva zajlott a dolog, ma is megkaptam ezt az üzenetet a monitortól, kihúztam az adaptert semmi. Sok-sok próbálkozás és kihuzigálás után rájöttem, hogy úgy jön be a monitoron a kép, hogyha be van dugva a bluetooth adapter, és bekapcsolom a fülesem is, és az rá is csatlakozik.
Mivan?! :smiley:

Tehát most ha pl. le van merülve a fülesem, és nem csatlakozok rá a bluetooth adapterre, konkrétan nincs monitorom? :slight_smile: Meg most mi ez a 180 fokos fordulat, előtte még azért nem jött be a kép mert be volt dugva, most meg azért mert nem voltam rácsatlakozva. What?


KÖVETKEZŐ

Mindent sikerült beállítani ezen a monitoron, kivéve egy dolgot, a “1ms Motion Blur Reduction” opciót. Ez a funkció egyszerűen be van sötétülve, se ki- se bekapcsolni nem tudom. A monitorhoz a driver le van töltve, ha ott próbálom beállítani ezt az opciót azt írja ki, hogy először a monitoromon próbáljam meg ezt beállítani, és majd úgy lesz jó, de mivel a monitoron se lehet, így ezzel teljesen elakadtam.
Anyone?


KÖVETKEZŐ

Akárhányszor bekapcsolom a gépet, mindig megnyitja magától a Chrome-ot, és ha az előző kikapcsolásnál meg volt nyitva tegyük fel 3 oldal, következő indításnál nekem behozza ugyanazt a 3 oldalt, még kikapcsolás után is, úgy, hogy meg se nyitom a Chrome-ot, tehát magától. A feladatkezelőből az indításnál letiltottam a Chrome indulását, de ez nem változtatott semmit a helyzeten. Btw. egyébként ha gépen vagyok, megnyitok 2 oldalt és ki x-elem, azok tűnjenek már el szerintem ez úgy lenne rendjén, viszont most ha ki x-elem azt a 2 oldalt és megnyitom a Chrome-ot, megint visszahozza nekem azt a 2 oldalt, amit ki x-eltem. Ebbe is tudnátok segíteni?
(és ez nem a Chrome “Visszaállítás” vagymi a csuda opciója, hanem fullra magától csinálja az egészet.)

Reménykedem, hogy tudtok segíteni, válaszaitokat előre is köszönöm!!


#2

Szvsz nem monitor probléma, hanem a talán egybe függhet a Chrome problémáddal feltéve ha Chrome alá nem tettél fel valami 3rd party addon, amit kifejezetten Session Manager. Valami miatt nem akar felébredni valamilyen S-Stateből a gép.

Próbáld meg kikapcsolni a gépen a fastboot opciót illetve egy MalwareByte-ot futass le.

MBR-re meg a megoldás egyszerűen az hogy 75Hz-re kell állítani a panelt, különben nem aktiválható a monitoron.


#3

Chrome alá 3rd party addon? Az mi lenne? Bővítményt szedtem le csak a Chrome-hoz, az egyik az op.gg extension (ami LoL-hoz kell, kiválasztok egy hőst, megnyitja op.gg-n az ajánlásokat neki, plusz beállítja magától a rúnákat stb.), meg egy YouTube reklám blokkolót, “Adblock for Youtube™”.

Fastboot opciót, hogyan tudom kikapcsolni?

A monitor elvileg már 75hz-en fut, online hz teszttel néztem, és ott annyit írt ki, de egyébként állítani nem találtam sehol, hogy lehetne, hogy nekem most hány hz-en fusson, ebbe tudnátok segíteni?


#4

A folyton elinduló chrome-ról nekem EZ AZ ESET jutott eszembe. Ebből itt most a windows hibernálás kikapcsolására gondolok mint lehetséges megoldás, de persze lehet nem ez a gond.

Még annyi talán ugyan ehhez, hogy nézd meg a Startup mappád nincs-e benne véletlen a Chrome.
(windows + R -> shell:startup)


#5

A hibernálás kikapcsolással rémlik valami, azt hiszem valamelyik RP’s lair videó alapján kapcsoltam én ki valamilyes fajta hibernálást, ő mondta a videóba, hogy ez full felesleges.

U.I.: a shell:startup egyébként üres!


#6

A megoldás, amire hivatkoztál, miután CMD-be beírom a parancsot, ezt dobja ki:
Unable to perform operation. An unexpected error (0x65b) has occurred: Hiba a függvény végrehajtásakor.

Szerk.: beírtam Windows PowerShell (rendszergazdaként)-be, itt leentereztem, igazából semmi nem történt, de valószínűleg akkor működik.

A többi kérdésre esetleg tudnátok megoldást? Vagy ez a CMD-s parancs szerintetek megoldja az USB-s problémámat is?


#7

Plz valaki segítsen mert megint jön a No Signal üzenet, és már a pöcsöm kivan az egésszel, akármit akárhogy dugdosok mostmár sehogy nem jön be. Az egerem is világít miután kikapcsolom a gépet, ha be van dugva…

Valaki …

A fastboot opciót nem tudom hogyan lehetne kikapcsolni, elvileg itt kéne lennie, de nekem nincs itt!


#8

CSM vagy UEFI módban lett feltelepítve a gép?


#9

A gépet igazából nem én telepítettem, rajta lévő windows 10-el kaptam ami akkor lett újrarakva mikor átvettem, és aktiválva is volt.


#10

Tegnap bedugtam egy jack csatlakozót, nem volt semmi baja a gépnek, ma be akartam kapcsolni, megint jött a No Signal stb. üzenet, és sok kábel ki-be huzigálása után rájöttem, hogy ha a jack csatlakozót kihúzom, utána indul be a gép.

Esetleg így közelebb van bárki a megoldáshoz, mert már kezdek agyfaszt kapni, hogy egy bekapcsolásért ennyit kell naponta szenvedni, meg ennyiszer kell ki-be nyomni a gépet, mire végre be tudom kapcsolni…


#11

Nem tud senki megoldást a problémára? :frowning:
(ha netán az előzőekben félreérthető volt, a gép mindig bekapcsol és megy rendesen, viszont a monitoron nincs jel.)


#12

Kábel csere volt már?
Rendesen be van dugva a HDMI / DisplayPort kábel, mindkét végén?


#13

A kábellel szerintem nem lehet gond (HDMI), mert többszörös újrapróbálás után, de végül bejön a kép, ráadásul egy itthoni meg a monitorhoz kapott HDMI-vel is próbálkoztam, de ugyanezt csinálta a monitor.


#14

@sutyomatic
Kipróbáltam a gépet másik monitorral is, és ugyanez volt a helyzet, akkor azt, hogy a monitorba lenne a baj, ki lehet zárni?

Másképp mibe lehet baj, lehet, hogy a videokártya? Vagy alaplap inkább?


#15

Lehet videókártya vagy egy nem sikeres POST.
Leírnád a gép paramétereit?


#16

Mi az a POST? :slight_smile:

Ryzen 5 2600
Asrock B450M Pro4
2x8 GB Hyperx Predator 3000Mhz CL15
Corsair CX450M
500 GB WD Blue SSD
1TB WD Blue HDD
Sapphire Nitro+ RX 570 4GB


#17

Mikor indul a gép, akkor végig megy inicializációs folyamaton az a POST.

Mondjuk azt hozzá teszem, ha FreeSync be van kapcsolva akkor HDMI-vel talán még DP-vel se lesz kép egészen addig amíg az oprendszer be nem tölt… (ha csak azóta nem variáltak vele)


#18

A FreeSync nincs bekapcsolva, de egyébként ha be van kapcsolva se jön be a kép, még sok idő eltelte után sem.
Mai nap meglepő módon elsőre indult a gép, igaz a billentyűzet és az egér ki volt húzva.

Hiába állítom be a BIOS-ban a Deep Sleep módot, az egerem RGB-je ugyanúgy világít a gép kikapcsolása után is. Erre tudtok valami megoldást?
(a 3 lehetőség a Disable, Enable S4, meg Enable S4&S5 közül az utóbbit, az S4&S5-öt választottam)

Miután bedugtam a billentyűzetet és az egeret, újraindítottam a gépet, így már nem jött be a kép, majd lekapcsoltam a tápot, kihúztam a konnektorból, vártam kb. 5 másodpercet, visszadugtam és bejött a kép úgy, hogy az egér és a billentyűzet be volt dugva.

Kezdem azt hinni, hogy szórakozik velem, és mikor milyen kedve van, úgy ad képet (vagy nem ad).


#19

Lehet valami wake-up probléma valamelyik Sleep stateből.

Nézd meg hogy esetleg van-e BIOS frissítés erre a problémára, elvileg 1.20-as verzióban javítottak ilyet. Ha annál régebbi van a deszkán, akkor próbálj frissíteni.

A gépet amúgy effektíve ki is kapcsolod vagy csak hibernálod?


#20

3.50-es verzió van rajta BIOS-ból, a legfrissebb 3.60-as, aminél ez van írva:

*ASRock do NOT recommend updating this BIOS if Pinnacle, Raven, Summit or Bristol Ridge CPU is being used on your system.

Szóval nem frissítettem.

A hibernálást ha jól tudom teljeskörűen kiiktattam, leállítani szoktam a gépet, viszont áramból nem húzom ki és a tápot se kapcsolom le.