LG 4K tv és külső SSD

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, hogy van egy LG 50UK6950PLB tv-m. Ezen elméletileg USB2-es csatlakozók vannak. Ha veszek hozzá egy USB3-as külső SSD meghajtót, boldogulni fog vele?
Leginkább 4K filmekre szeretném csak kérdés, hogy működik-e? A HDMI kábel kilőve, mert nagyon hosszú kellene.
Előre is köszönöm a segítséget!

Az USB 3 kompatibilis visszafele, viszont abban nem vagyok biztos, hogy egy BD25 vagy BD50 ripet képes lesz akadásmentesen lejátszani.

2 kedvelés

Értem. Úgy olvastam, hogy az USB 2 adatátviteli sebessége valahol 400 MB/S környékén mozog. Akkor az kevés?

Nem csak a sávszéltől, a TV-től is függ. Láttam már olyat, hogy a TV harderesen volt gyenge hozzá. A tied pedig nem ismerem.

a webOS nem egy erőmű … veszteségmentes videót szerintem nem fog elbírni
én tesztvideókkal próbáltam az én LG-met … a sajátját gyönyörűen vitte a SONY Android TV-kre szánt hanyatt vágta és diavetítés lett (utóbbi kb ugyan olyan hosszú videó de kétszer akkora fájl)
előtte fogj egy pendrive-ot keress egy olyan filmet amilyet nézni szeretnél és az “ilyenekhez” szokott lenni a teljes mellett sample videó … próbáld meg lejátszani

2 kedvelés

És figyelj arra, hogy olyan USB csatlakozóba dugd az SSD-t, ami 1 Ampert képes leadni.
Az USB 2.0 480Mbit/s sebességet képes átvinni. A madzag ne legyen túl hosszú!

3 kedvelés

Köszönöm az infókat! Akkor kipróbálom egy pendrive-al és megnézem hogy boldogul velük. Ha netán nem válik be, melyik az a fajta HDMI kábel ami rendesen elviszi a 4K filmeket? Néztem és valahol HDMI 2-nek máshol HDMI high speed-nek nevezik. Egyik olcsó másik méreg drága. Tljesen belezavarodtam már.

Mindig javasolni szoktam a google és a wikipedia használatát, ezesetben is segít, mivel van róla táblázat hogy melyik HDMI verzió mit tud.

Nyilván a kimenetednek és a tévének is tudnia kell:

2 kedvelés

Igen, nézelődtem, de a webáruházakban más-más elnevezéssel vannak. HDMI 2 és High speed. Azt is olvastam, hogy sok közötte a kamu kábel.

Sose a webáruházak leírását nézd mert a többségük rossz.

Tájékozódni a gyártók oldalán kell. Jelen esetben felmész az LG oldalára, rákeresel a TV-d típusára, és ott lesz minden infó amire szükséged van.

Sajnos nem sokat írnak a HDMI és USB csatlakozók típusáról. Az egyik ARC-s HDMI 2 azt tudom, de hogy melyik USB tud 1 ampert leadni nem írja. Azért átlapozom a TV könyvét is, hátha leírták.

Ha 2 db USB van rajta, akkor jelzik valahogy (pl HDD felirattal), hogy képes-e nagyobb áramerősséget leadni. Ha nem tudja, akkor USB hub (aktív, tehát külső tápos) a megoldás. HDMI-ből érdekes lenne, ha nem 2.0 lenne a bemenete… 4K-s tévénél ez azért elvárás. Bár az igaz, hogy találkoztam olyan 4K tévével, aminek a vezetékes lan chipje csak 100 !!! Mbit-es volt, wifin tudta az 5GHz-et… Ez ugye azért érdekes, mert a 4K sávszéligénye olyan 120 Mbit (persze kodekfüggő).
És itt meg is válaszoltam, 4K 60Hz-et a HDMI 2.0 tud.

2 kedvelés

Köszönöm! Így már tisztább a kép a fejemben. Ha hazaértem megnézem. A penrdive-os tesztet kipróbálom, addig kár költenem SSD-re.

Az LG oldalán találtam ezt:

,Olyan külső merevlemezt használjon, amelynek a fogyasztása 500mA alatt van. Az USB port csak maximum ekkora energiát képes átadni, így ennél nagyobb energia igényű eszköz nem működne a televízióval.
Javasoljuk, hogy 2.5"-os, szükség esetén kisebb méretű vagy maximum 5400-as fordulatszámú merevlemezt használjon. Amennyiben nagy méretű (3.5") külső tárolója van, akkor ahhoz szüksége lesz külső tápellátásra is."

Az elvben csak pendrive lesz, illetve az Asusnak volt valami apró külső vincsije, de annak a sebessége nem volt nagy… És szerintem már nem is kapható. Vagy ahogyan írtam, külső tápos USB hub.

Na kipróbáltam pendrive-ról. A Gemini Man film sample vidijét. 2160p 60fps. Vitte szépen gond nélkül.
Külső ssd meghajtónak nem olyan nagy az áram felvétele mint egy sima HDD-nek, nem?

5400 fordulatú Hdd 550 mA-től, de inkább 600 mA-től átalgban. SSD 1 A!

1 kedvelés

Értem. Akkor még annyit kérdeznék, hogy ez a kombó így működhet?

Igen, kell neki.

1 kedvelés

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

2 kedvelés

@lengyelb köszi, zárhatod.