LG G8 mikor lehet megvenni?


#1

sziasztok

azt szeretném megtudni hogy valaki nemtudja hogy mikor lehet megvenni a telekom nál az LG G8 Thinq vagy a V50 - et?

még egyik sincs a listában de elvileg már megjelentek vagy nem?


#2

Mindig nagyon lassan jelennek meg nálunk az LG-k… de igazából szerintem mindegy, mert árban nem lesz túl versenyképes, legalábbis 900 dollárért, ami a hazai áfával több mint 330 ezer huf, van nem kevés jobb telefon már.

Én a helyedben nem várnék rá, hacsak valami különleges okbók nem kifejezetten LG kell.


#3

eddig csak LG telefonom volt és ezért kérdezem mert ezekben bizok


#4

Szerintem nyugodtan válthatsz másra. Pl az LG legendásan lassú (karöltve a samsunggal) a szoftverfrissítések terén, hardverben pedig nem nyújt semmi kiemelkedőt, cserébe nem is valami versenyképes árban. Mivel Androidon vagy, bármelyik gyártó bármelyik készülékére simán át tudsz menni.

Pl a Oneplus 7 lényegesen olcsóbban nyújt nagyobb teljesítményt, de ott a Nokia 9 Pureview is egy rakat kamerával, kicsit gyengébb procival, de már 180 ezertől, tiszta Androiddal amire kapod a frissítést 3 évig. De akár a hivatalos referencia készülék Google Pixel 3-ak is kaphatók már 200 körül.

Nem rossz a G8, csak az árát szerintem nem éri meg. 80-100-at kéne rajta faragni hogy megérje.


#5

értem akkor átgondolom hogy melyik legyen


#6

Az előtted lévő kicsi elvan tévedve
Kezdve azzal hogy a samsung szoftverfrisittése már régóta nem lassú a felső kategórias telóknal (galaxy S8+ om van és már egy hónapja android 9 és jelenleg májusi azaz legfrisseb binzt.frissités na mind1)

Aztán hardverben nem nyújt semmi kiemelkedőt
Ott az előlapon a tof mélységérzekelös kamera ami nagyon durva, lehet használni tenyér feloldásra meg rengeteg érintés nélküli gesztusra
Van még azis hogy a oneplus7 nagyobb teljesítményt nyújt… Ugyanaz a Snapi 855 ős proci sőt antutuban az Lg még egy kicsit több pontot is ért el… Na de hogy neked is segítsek a kérdés feltevőt szerintem várj egy picit ha nagyon szereted az Lg t és megjelenés után ha nem fogy (és nem fog Magyarországon szerintem olyan jól fogyni) hamar leakciozzák és akkor már jó vétel lessz. Ha meg most akarsz telót venni akkor nézz az galaxy S10 szériára de egy S9+is remek választás olcsóbban


#7

Az Andorid 9 tavaly augusztus -án jött ki… Te megkaptad idén áprilisban. Azért ezt sok mindennek nevezném, de gyorsnak nem.


#8

De nézd meg a többi gyártót huawei stb nekik se jobb a helyzet… Kivéve a pixeleknek


#9

Inkább kivéve bármit amin a tiszta android van, vagy Apple. Szerencsére elég szépen terjednek a pure andorid telók. (pl az LG-nek is van, ha már LG, akkor tuti azt vennék)


#10

utálni fogtok, de ott a Huawei :smiley: nekem a p30 pro életem legjobb vétele volt :smiley: gyors, iszonyat jó kamerák vannak benne és szerintem emiatt az USA - Kina balhé miatt sem nem kell félni


#11

Az a baj, hogy SEMMI garancia nincs rá, hogy továbbra is kapni fogod a frissítéseket. De mondok extrémebb esetet: mi van, ha bizonyos országokban nettó kitiltják a hsználatát, fel se tudsz vele csatlakozni a hálózatra?

Ilyen helyzetben, ennyire drága telefont venni ettől a szolgáltatótól hatalmas lutri.


#12

Szerintem nagyon kevés az esélye ennek, de benne van. Viszont nem hiszem, hogy megteheti bármelyik szolgáltató is, hogy a tőle vásárolt készüléket (kártyás csomagban) letiltsa a hálózatáról, ha megteszi biztos, hogy nem kicsit kell kompenzelják a vásárlót.


#13

kompenzációról csak annyit, hogy pl az én esetemben elszúrtak valamit és várnom kellett másfél órát mire megkaptam a telefont. Nem panaszkodtam, mert nem vagyok az a fajta. Mire hazaértem az új telefonnal láttam, hogy a havi 10gb mobilinternet helyett 100gb mobilnetet kaptam a kövi 2 évre és egy bocsánat kérést. Képzeld el azok az emberek mit kapnak akik panaszkodnak :smiley:


#14

Nem szolgáltatótól függ, ezt az adott ország megteheti.


#15

Az oké, de azért az nem úgy működik, hogy veszel valamit és 2 hét múlva kidobhatod mert az adott ország letitlja. Az USAban lehet, mert ott hivatalosan ha jól tudom nem is forgalmaztak Huaweit az elmúlt években, lehetett importálni, de a szolgáltatók nem forgalmazták. Mo-n és az EU-ban igen, szóval ettől annyira nem tartanék. Ha mégis erre kerülne a sor biztos teljesen kártalanitanák a vásárlót.


#16

Forgalmazták, csak kevés szolgáltatónál volt elérhető, főleg független boltokban lehetett venni.

Namost azt tudni kell, hogy az USA-ban a telefonvásárlás eléggé másképp működik mint itt Európában. Szinte mindenki a szolgáltatójától vesz telefont, a szolgáltatók meg folyamatosan akcióznak, kb 2 évente ingyen kapsz egy felső kategóriás telefont, cserébe a havi díjak elég magasak, és pocsék a mobilnet lefedettség is, tehát a hálózatok nem a legjobbak. Mivel a Huaweii nem tudott leszerződni egyik nagy szolgáltatóval sem (2018-ban majdnem sikerült az ATT-vel, de akkor már jött a nyomás a kormány részéről, hogy inkább ne), így kevesebben vették, függetlenül. De volt hivatalos forgalmazás.

Kártalanításban sem bíznék feltétlenül, főleg nem itthon, Amerikában esélyesebb, de ott meg az államot perelhetik a magánszemélyek, nem a céget.


#17

Ha valahol, akkor itthon nem fogják semmilyen formában a Huawei-t bántalmazni, erre bevehetsz 6 kg sót is.:rofl:


#18

Ezt azért ne vedd ilyen biztosra, ha EU szintű szabályozás jön, azt itt is be kell tartaniuk, akár tetszik akár nem.

Tekintve hogy már kizárták a nemzetközi fejlesztőcsoportokból, valamint úgy tűnik lassan a legnagyobb német cégek is dobják, egyáltalán nem biztos hogy itt olcsón megússzák a dolgot.

De a kérdés alap lényege még mindig ugyan az: jelenleg marha nagy lutri az egész. Tekintve hogy a jobb modeljeik már nem túl olcsóak, ki az, aki feltenne 2-300 ezer ft-ot arra, hogy aztán vagy tudja használni mindenhol a készülékét, vagy nem, a helyett hogy venne ennyiért mást ami biztosan jó…