LIS 2 PS4 Pro melegedési gondok

Sziasztok!

Pár nappal a Life is Strange 2 4. epizódjának megjelenése előtt volt egy patch a ps4-en a játékhoz. letöltöttem telepítettem.

Első megnyitásra már a menüben kiírta a PS4 pro, hogy túl van melegedve a gép és kikapcsolt. Igaz pár óra gaming után voltam, lehet tényleg meleg volt.

Második megnyitásra nem volt ilyen para, szépen leszedtem a 4. epizódot és az el is indult. Viszont 10 perc játék után rendszeresen kiírta a figyelmeztetést, hogy túl meleg a ps4, kapcsoljam ki. a ventilátor tényleg pörög is ezerrel, jobban, mint a Red Dead Redemtion 2 esetében, pedig az tényleg megizzaszthatja a gépet. Ha nem törődöm a figyelmeztetéssel, pl el akartam érni egy pontig ahol rendesen ment, akkor 5-6-7 megjelenés után tényleg lelövi az egész gépet.

A korábbi patchekkel nem tapasztaltam ezt, valamint ha kilépek a játékból nyugodtan tudok más erőforrás igényesebb játékot játszani, azokhoz nem túl meleg a gép. A konzol olyan helyen van, ahol levegőzik és bár kint gatyarohasztó meleg van, én este játszom, a lakásban olyan max 25 fok van.

Tapasztalt-e más is ilyet? Vagy tudjuk-e esetleg, hogy érkezik-e javító patch? (2 napja guglizom, valszeg rossz kereső szavakkal, mert semmit nem találtam)
Végül esetleg valami tipp, hogy mit csináljak?

köszi

Jelezd a problémát a fejlesztők felé, más nem fogja megpatchelni valószínűleg.

1 Like

köszi, akkor ezek szerint neked is az a gyanúd, hogy szoftver oldalon a baki?

Ha mással nincs ilyen gondod, akkor az a valószínűbb.

2 Likes

Szia,
Nem vagyok PS4 dolgaiban nagyon képzett, de felmerült bennem ezzel kapcsolatban néhány kérdés, hogy képes egy játék (szoftver) melegedést okozni? A rendszert 100%-on kihajtja (100% fölé képes egy játék bármilyen rendszert hajtani… nem hinném) Többi játék nem hajtja a rendszert mondjuk csak 90%-on (mondjuk kicsit nehéz elhinni hogy egy RDR2 nem izzasztja meg keményen a hardvert) akkor nincs melegedés mondjuk, hogy ez ok is, de nekem kicsit fura az hogy 100%-os terhelés mellett túlmelegszik a PS4, lehet hogy a játék szar mer túl nagy az igénye, de akkor sem kellene túlmelegítenie a gépet. Valami hardver gondod is lesz én csak erre akarok utalni, vagyis inkább csak ez merült fel bennem…

Hallanátok itthon a sima PS4-et hogy szenved, milyen hangosan zúg. :smiley: Simán lehet szoftveres a probléma, és tud melegedést okozni, ha 100%-on megy a hardver, itthon is egy komolyabb játéknál tud ám fűteni a gép.

Én csak azt mondom 100% tudnia kellene a végtelenségig, ez olyan mintha egy 1kW névleges teljesítményű villamos motort csak 900 W-al lehetne megterhelni mer 100% teljesítményen túlmelegszik.

probléma megoldva

nincs megoldva, ez tüneti kezelés…tényleg csak nekem furcsa ez?

3 Likes

Tünet vagy sem. Hűvösebb lesz, egész addig, még meg nem oldódik a fő probléma.

ez vajon mennyire lehet hangos? :smiley:

4:28

1 Like

A legtöbb dolgot nem arra tervzik. hogy KONSTANS 100%-on teljesítsen.

Megnézed a legtöbb procit, van egy boost órajele, amit a hivatalos specifikáció szerint pl. az Intel procik valami 10 másodpercig kellene hogy tartsanak, aztán visszavenni. Más kérdés hogy az alaplap gyártók ezt meghekkelik és folyamatosan maxon pörgetik ha bírja a hűtés. Ugyan ez megvan AMD-nél is. Felpörög, visszaesik. GPU-k is addig nyújtózkodnak órajelben, amíg a hűtés bírja, nem addig amíg egyébként a szilikon tudna boostolni.

Gondolj bele, ez olyan, mintha egy kocsival csak és kizárólag padlógázzal és satufékkel közlekednél. Lehet nem tenne jót a mechanikának. És ezen mégse csodálkozik senki, hanem természetesnek veszi.

4 Likes

external ventikre már gondoltam, de vegyes tapasztalatokat és teszteket olvastam, láttam. ezt a konkrét tipust te használod is?

Visszaírt a Square Enix. bemásolom ide az összes tippet amit adtak, ezek nagy részét vagy próbáltam mielőtt írtam nekik, vagy a gépemre nem igaz. Egyet próbáltam ki: 2. Power-cycling

Ennek köszönhetően 25-30 percig nem írta ki a melegedést, bár véletlen is lehet. ha legközelebb ezzel játszom újra megcsinálom és úgy indítom el.

 1. Please ensure that your console is set to a compatible language setting to match that of the software. (ENGLISH - US will always be the default language setting for the North American version.)
 2. Power-cycling the PlayStation console may help clear any accumulated cache/cookies that may cause certain errors when attempting to run the software. Please use the steps provided below to power-cycle your console:
  I) Shut down the console and make sure it is set to Power OFF.
  II) Unplug all the cords from the back of the system.
  III) Press the power button repeatedly for 10 seconds so the system will drain the stored power.
  IV) Re-plug the cords.
  V) Restart the console.
  VI) Start the game.
 3. If you are using a disc-version. Be sure to check if there are any scratches or damage to the disc which could cause the laser to have a problem reading it.
 4. If you are experiencing problems in some other area of the game, or it is inconsistent to WHERE the game is experiencing errors, it might be something within the system. You may want to try using a cleaner for your system, which can generally be purchased at any video game retailer.
 5. If you are playing with your PlayStation 4 lying flat, you may want to try placing it on its side and playing with it vertically.
 6. If none of those tips work, try the game in another PlayStation 4 at that point to see if it does the same thing. Video game retailers usually have systems for demonstration purposes, and they are usually cooperative when this type of request is made.
 7. We do highly recommend to keep your PlayStation 4 updated, please navigate to the System Update option on the PlayStation 4.
 8. Please try updating your PlayStation 4 to the most recent firmware.

Öpdét:
PS: persze az vicces, hogy ahány helyen olvasok a power-cycle-ről, annyiféle leírás van. íme egy másik: Power cycle — Power down your console, unplug all cords, and hold the power button down for 30 seconds. Then, let it sit for at least two minutes before reattaching all cables and powering on your system.

Függetlenül attól, hogy megoldódik-e ez a konkrét hiba vagy sem, ha már nem garanciális a ketyere, én elvinném újrapasztáztatni és kipucolni (konzolt én nem merek szétszedni…), utána pedig vennék hozzá egy közepesen szar külső ventit (jó szerintem nincs), mert minimálisat biztos segít az airflown. Sajnos nagyon szar a pró hűtése.

3 Likes

És ha már szétszedetem, dobnék bele egy 1 terás SSD-t a HDD helyére. Csodát tud művelni a konzollal :smiley:

5 Likes

A Square Enix konkrétan visszaírt, hogy nem érdekli őket, ha nem jött be a power-cycle tipp teljesen, zaklassam a sony-t :smiley: pedig megírtam nekik a konkrét játékrészt ahol előjött üzembiztosan mind három alkalommal. node! ez van. talán az episode 5 patch majd megoldja decemberben.

Köszönöm a sok tippet, amiket ha majd más játékoknál is tapasztalok komoly melegedést fogok is alkalmazni. Egyelőre ez erre a játékra jellemző és amúgy jól teljesít a masina. ezzel le is zárom a témát, mégegyszer köszi a tippeket

igen az, legendásan nem hatékony, cserébe hangos. :slight_smile: de pasztacserén és tisztításon fél éven belül átesett, de biztos kell majd még később.

@lengyelb

1 Like