Logitech egér vásárlás? Logitech G502 Hero?


#1

Sziasztok, periféria választásnál vagyok jelenleg.
A billentyűzet egy Logitech G413 lesz.
Ehhez szeretnék egy szintén Logitech egeret.
A legjobb érzékelőre törekedem, ezért Hero 16k szenzoros egeret szeretnék.
A keret max. 25 eFt, ergo a G Pro Wireless már nem jön szóba.

Láttam, hogy elvileg van G Pro Hero is, viszont azt semmilyen oldalon nem találtam meg, kizárólag 3360 szenzorosat láttam a sima vezetékes G Pro verzióból.

Mi a véleményetek a G502 Hero-ról? (Nem a Proteus verzióra gondolok!)
Azt írják annyi hátránya van, hogy nehéz (kb. ~120 gramm).

Ettől én simán eltekintenék, de van esetleg jobb ötletetek, netán olcsóbban ilyen krititériumok közt?

 • Hero 16k érzékelő.
 • Max. 25 (nagyon max 30) eFt.
 • Logitech.

Azt olvastam, hogy valamelyik szériáknál ugyanazt a görgő szenzort használja a logi, ami egy ratyitallér, szóval a görgő hamar tönkremegy. Azthiszem az 502-es széria pont nem volt köztük, ezért gondoltam erre az egérre. Erről ti mit tudtok?


#2

Igazából leginkább azt kéne kitalálni hogy mekkora a kezed és milyen fogás stílusban játszol. A G Pro formája és súlya is teljesen más, mint a G502.

Az európai Logitech storeban megtalálod szerintem amúgy a teljes palettát, onnan megtudod rendelni ha kell.

De igazából egy G305-höz képest kétlem hogy megérné a felárat egy G Pro Wireless.

Ajánlom neked is a Rocket Jump Ninja YouTube csatornát.


#3

Na, a magyar logitech oldalon végigbóklásztam az egész kínálatot.
Ami pontosan Hero 16k szenzorral rendelkezik, az a:

 • G502 Hero
 • G MX518
  Meg persze a Pro Wireless, de az más árkategória.
  Több Hero 16k szenzorosat nem találtam, max. még sima Hero szenzoros volt.
  A Pro Hero-t pedig már nem találtam meg, “Page not found”. Valamiért el van távolítva jelenleg.

A fogási stílusom egyébként fingertip grip. Szerintem elboldogulnék akár kisebb, akár nagyobb egérrel is.
A formája, hát nem tudom melyiknek kényelmesebb, különösebb érzékenységem nincsen, mint a nagy átlag én is jobb kezes vagyok. A súlyhoz pedig szerintem hozzá tudnék szokni.

Az említett csatornát ismerem, sok tartalmat megnéztem belőle, pont ezekkel a logitech-es egerekkel kapcsolatban. :slight_smile: Még nézni is fogok.


#4

Ezt az SKU-t keresd: 910-005439

Gondolom az EU régiós központi raktárban elfogyott vagy nem jött még meg…


#5

Hát nem tudom, de egyébként eddig ez tetszik a legjobban. Mármint a sima vezetékes G Pro Hero 16k-val.

A G502 nagyon gamer kinézetű egér, nekem jobban bejönnek a minimalista dolgok. Ráadásul ezzel lehet eleve jobban járnék, a súlya miatt is akár. Mellesleg árban is olcsóbb.

Egyelőre akkor erre hajlok, csak nem tudom honnan kéne akkor beszerezni.


#6

G Pro Wireless. Megéri kivárni az akcióját. 3-4 hetente kell töltenem, hétköznap kb4 órát használom ( műszaktól függően ) hétvégén 2x10 is beleszalad. Minden fajta féle fogástechnikára alkalmas, no lag, balos/jobbos , pontosan közepén van a súlypontja , nem magas, tenyeremhez nem ér hozzá tip és claw fogásnál, soha nem téved , kicseszett k…rva jó , hogy wireless. Rendes szenzor, rendes omron kapcsolók, könnyen pucolhato, van jelzés töltöttségnek is, szaros 82 gramm. Zseniális. Ha nehéz raksz bele súlyt. Anno én Aqua-ban vettem 35-ért, hardverapron nézz körül vannak 30-ért is.

szerk: lemaradt , hogy előtte próbáltam a vezetékes verzióját , orrnehéz mint állat , a kábel nagyon durván nehéz (fonott), az oldal gombok nekem “szűkösek” voltak dimenziójából adódóan , g502 széles nagy böszme dömper, egyáltalán nem rossz de nehéz és nagyon hosszú.


#7

Igazából amiről most váltanék (egy olcsó kis trust gxt 101-es egér, aminek a szenzoránál még az 500 Ft-os ebay-es kínai egerek is jobbak) bármi jobb lenne, de úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer venni fogok, jó egeret vegyek.

Viszont nekem már a 30 is túl sok, így is 20-nál akartam megállni, nagyon nagyon max 25 ezernél.
Meg nekem amúgy sem szempont az, hogy vezeték nélküli legyen, ennek a kis izének is fonott szövet kábele van, és igazából engem nem zavar. Meg nem is érzem nehéznek.

Ugye a fingertrip gripnek az az előnye, hogy jó kisebb-nagyobb méretű egerekhez is, meg precízebben tudod mozgatni az ujjaiddal az egeret, mint a csuklóddal, szóval ebben sem vagyok olyan elhatározott, hogy csak nagy egér mert palm-grip stb…

Egyébként köszönöm a véleményed, viszont lehet, ha én venném meg nekem nem nyerné el ennyire a tetszésem. :smiley: Nézegettem sok videót ebben a témában, és bizony volt aki megmondta a tuti kritikát a G Pro Wirelessről is. De természetesen ez személy függő, és többen vannak azok akiknek elnyerte a tetszését, mint akiknek nem.

A tény viszont, hogy ez árban sok lenne. Szóval még mindig nem tudom, hogy ez alatt melyik egeret válasszam. :face_with_raised_eyebrow:

Szerk.: mondjuk az nem lenne hátrány, ha az egér hozzáérne a tenyeremhez, és tudnék vele rátartani, eddig nem vettem észre de a mostani egerem fogásán nézem, hogy ezt is úgy fogom, hogy ujjbegyekkel kattintok, és közben erősen rátámaszkodok a tenyeremmel. De az ujjak emelve vannak, tehát csak nem palm grip. :smiley:


#8

Akkor razer deathadder, a vezetékes G pro olyan 70%-os egér, alacsony lapos keskeny és nem hosszú . Nem muszáj az a hero sensor, pláne hogy ha egy 5000ft-osrol váltassz. Minden drágább egér konkrétan NASA szintű lesz a kezedben ( értsd fejlődés ). Ezek után ajánlom a g403-at ,kicsit pufi de kényelmes ellenben könnyű ( nekem ez is nehéz volt ). Nem egy vészes az ára és bőven elege szerintem arra amit szeretnél.


#9

Ahogy írtam is Logitech egér kellene. Tudom, hogy 5000 Ft-os egérről váltok, és tisztában vagyok vele, hogy akármilyen szenzorosat is veszek, évezredekkel jobb lesz mint ez. De ahogy szintén leírtam, úgy szeretnék egeret venni, hogy tényleg jó egeret vegyek, nem úgy, hogy veszek egy elég jó kis szenzorosat, aztán rájövök később, hogy még jobb kéne. Ergo nem akarok váltogatni, most szeretnék egy ■■■■át venni.
Amit most használok egér 145 gramm, szóval mondom, hogy a súlyától el tudok tekinteni/bizonyára hozzá tudnék szokni.


#10

Akkor tessék szépen rákölteni azt a felárat a G Pro wireless-re, ha nem tetszik 14 napon belül ( online rendelés esetén ) indoklás nélkül kötelező vissza venniük illetve a pénzt visszaadni. Ellenben egy forgó tőkének teljesen jó értem pl: először ki próbálod a 15k-sat utána 20k stb… es így tovább.


#11

Mostmár 28 mouse-om van itthon…(Problémák vannak…evvel én is tisztában vagyok :smiley: )

Logitech: MX Master, MX Master 2S, G402, G502 Proteus Spectrum, G502 HERO, M570, G602, G903, G Pro
Corsair: Scimitar PRO, Glaive, M65 Pro RGB, M65 Elite, Dark Core, Ironclaw
Steel Series: Diablo 3, Rival 100, Rival 110, Rival 500, Rival 600, Rival 650, Rival 700
A4Tech: (OG) X7, X7 F5, XL-747H, X-748K, X710BK, Bloody V8

A Logitech-ek közül messze magasan a G502-es platform a kedvencem a mai napig. SZÁMOMRA kényelmes, rettentő precíz és testreszabható a sújozása.

Évek óta mostmár napi használatban és főleg gaming-ben viszont a Corsair M65-re esküszöm. Ez (ismét hangsújozom) SZÁMOMRA a leg kényelmesebb és áll leginkább a kezemre. A felépítése mint egy tanké (nem vicc…simán lehetne vele embertölni :smiley: ) Precíz és remek kis rágcsáló.


#12

Uhf, nagy gyűjtő vagy akkor… :smiley: :smiley:
Igaz, nem tetszik a G502 design-ja, ahogy írtam is sugárzik róla, hogy full gamer.
Ennek a Corsairnak is elég fura a formája, viszont ez ránézésre is kényelmesnek tűnik. Ráadásul annyira nem is gamernek tűnik, még egy irodában is el tudnám képzelni.
Gondolom, ennyi egér után valóban megbízható a véleményed.

A Corsair mecha billentyűzetei is agyonra vannak dicsérve, igaz, az kicsit drágább…
Én igazából azért döntöttem a Logitech mellett, mert igen megbízható márkának tűnik, és van mechanikus billentyűzetük, magyar kiosztással, elérhető áron (értem ezalatt a G413-at.)

Az egész elképzelés számomra úgy lenne szép, ha EGY adott márkától lenne az egér, és a billentyűzet is egyaránt. Később majd esetleg a headset is, de most nem ez még hátrasorolható.

A Corsairral az a gond, hogy van nagyon jó billentyűzetük, de az sajnos pár árkategóriával az elképzelt felett van. Egy 40-es környékén szeretném megúszni a bill. + egér vásárlást. A Corsair billentyűzetei, pedig mondhatni ilyen áron kezdődnek.

Nem igazán akarok eltérni ettől az elképzeléstől, úgyhogy eddig valószínűleg vagy a G502 Hero a befutó, vagy pedig a G Pro Hero.

Igazából, a G Pro Hero védelmében, a Wireless verzióhoz képest a méretekben én nem látok igazán nagy elütő adatokat…
G Pro Hero:
Magasság: 116,6 mm
Szélesség: 62,15 mm
Mélység: 38,2 mm
Tömeg: 83 g (kábel nélkül)

G Pro Wireless:
Magasság: 125 mm
Szélesség: 63,5 mm
Mélység: 40 mm
Tömeg: 80 g

Szerintem ezek méretben nem jelenthetnek akkora különbséget, vagy mégis?

Másrészt, jelenleg is kábeles egerem van, ahogy írtam azthiszem ~145 gramm az egér maga, a szövetkábeljét bele sem számoltam, szerintem nem lehet túl kellemetlen a G Pro Hero kábele, mikor azt elvileg:
A profi játékosok és e-sportban érdekelt csapatok visszajelzéseit figyelembe véve a PRO egérhez könnyebb, rugalmasabb, PVC-mentes kábel készült.

Adatok szerint a G Pro Hero nekem jobban tetszik, mint a G502 Hero, de szerintetek (mivel úgy látszik, hogy a kritériumok szerint csupán ez a két egérke jöhet szóba)?

 • pont számomra, hogy a G Pro Hero olcsóbb, mint a G502, és nincs annyira ‘gamer’ kinézete.

#13

Nekem Corsair alapú buildem van (főleg a main systemem most; lásd Milyen a Te configod?)

Egyetértek avval, hogy ha lehetséges minnél egyezményesebb perifériagyártóval kell haladni amiben csak lehet… de legalább egér billentyű kombó…

Nekem a K70 + az M65 nagyon bevállt. Most meg, hogy minden ami lehet Corsair a gépben külön extra, hogy mindent az iCUE-ból tudok vezérelni…legyen a világítástól macro goimbokig bármi.


#14

Na igen, én is pont a már sokat említett K70-re gondoltam, aminek ára sajnos már meghaladja azt az összeget, amit én egérre+bill-re szántam. :smiley:
Egyébként lehet-e még a G305 Wireless egy lehetséges kompromisszum? Mit gondoltok erről az egérről? Igaz, nem Hero 16k szenzor, csak Hero, de vezeték nélküli, és árban is megfelelő lenne. Vagy akkor már inkább a G Pro Hero?


#15

Van még egy olyan problémám, hogy a G Pro Hero már ugyan elérhető a magyar nyelvű logitech oldalán, viszont ott 26 ezer az ára. Árukeresőn viszont még nem találtam a Hero szenzoros változatból, ez lehetséges? Mert ha nem található meg, akkor ez az egér kiesne a listából.


#16

Teljesen őszinén, SOHA nem veszel észre különbséget a Hero 16k meg a sima Hero között átlag felhaszálóként ha nem milliós müszerekkel méregeted az egereid teljesítményét napi szinten.


#17

Hihetetlen nagy tud lenni az a különbség, gondolj bele ha más helyen is megtudnád toldani egy centivel :smiley: viccet félretéve, felesleges a G Pro Hero, akkor inkább g102/g203 (kezd ezzel szerintem), ugyan az a build ( kicsit butább szenzor illetve belső anyag használat pl: kapcsolók ) ellenben ha tönkre is megy veszel újat ennyiért és nincs meg az a csalódás amikor egy igen drága dolgot veszel és nem teljesítette az elvárásaidat.