Logitech G102 (G203)

Üdv,

Napokban rendeltem meg az egeret mert rengteteg jó véleményt láttam róla, de rosszabbakat is, aki esetleg rendelkezik vele kb. fél éve az leírhatná a véleményét. A sok jó közzöt a fél éves tesztekben sokan duplakattintásról, nyikorgásról beszéltek. Ha valaki leírná a tapasztalatait azzal megnyuktatna hogy jól döntöttem. Köszi :wink:

Ha már megrendelted, nem mindegy? :smiley: gondolom van rá garancia, ha baja lesz, majd visszaküldöd, problem solved.

1 Like

G203-at használok, úgy 1 éve. Razerről váltottam. Az kényelmesebb volt, de ez jobb szerintem. Egyedüli bajom, hogy kicsit lapos az egér kialakítása. És nem valami halk. :slight_smile: De amúgy szeretem, főleg, hogy úgy 5.000 Ft-ért jutottam anno hozzá.

Szinte hibátlan egér! Karácsony óta használok egy g203-t. Bár volt egy félelmem ,hogy nekem nagy a kezem, és ez az egér kicsi, de semmi gond nincs. Ha hibát kéne mondani, akkor hangos a görgő, de ha fejhallgatót használsz akkor nem veszed észre.

Nem igazán vagyok vele megelégedve. A kattintások nagyon hangosak, a jobb klikket sokszor véletlenül lenyomom, annyival gyengébb a kapcsolója.
CoD2-ben még egy olyan is előjött, hogy a szenzor “beakad”, ami abban nyilvánul meg, hogy az egér mozgatása nélkül a karakter konstans sebességgel elkezd forogni. Ergo valamiért mozgást érzékel a szenzor. Nem hiszem, hogy az egérpad hibája, mert eddig nem volt ilyen probléma más egérrel.

Én is ezt nyomkodom már jó ideje, a relatíve gyorsan kopó gyári talpaktól eltekintve sok hibát nem tudok említeni.

Talán a görgő enkóderből rakhattak volna jobbat bele, de igazából 2 év garanciával általában sub 8e Ft-os egérnél a kb. mindegy kategória.

Ha ez nem szimpi akkor nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt is ebben az ársávban:

Ha a szenzor eldobná magát, akkor vagy a padlót vagy a plafont néznéd mert az a null pont a legtöbb egéren.

Ha meg csak COD2-ben tapasztalsz ilyet, akkor vagy valami nagyon elrontott makró vagy foscsi adat kapcsolat a szerverrel.

Nem kizárt hogy a csomagok vesznek el, mert fos wifin játszom.

Nekem is G203 van, elég jól tudok vele darálni, de mostanában realizáltam, hogy egy kicsit kicsi. Persze amíg tönkre nem megy, nem fogok újat venni :smiley:
Én is bátran ajánlom.

Most akkor a G102 és G203 tényleg egy és ugyanaz? Mert Emagon a G102 szállítással együtt 8e, míg a G203 ugyanezen az oldalon már majdnem 10e és a vicc az, hogy a drágábbat veszik többen xD


2,5+ éve nyúzok egy G102-t, még ebayeztem mert itthon nem volt elérhető és elég jól tartja magát. Viszont egy pár hétre rá rendeltem is hozzá japán omron mikrokapcsolót, a nyomáspont így finomabb lett a klikk meg halkabb, illetve a kábelt is cseréltem parakábelre (talán ez dobott a legtöbbet), ezzel persze kellett új talp is, amit még itthon be tudtam szerezni méretrevágva egy sráctól. Asszem akkor kb 8k volt ezres posta, illetve kb 3-4k ment el a kiegekre, de így szerintem karcolja a g pro feelingjét fele árból.
Azóta még egy G305 van mellette amivel szintén elégedett vagyok, mondjuk a AA elem miatt súlyra kicsit nehezebb de megszokható, szóval szvsz jó kis konstrukció.

szerk.: a dátumot nem néztem :smiley: de a 203 és a 102 elvileg ugyanaz.

Pontosan ugyanaz a kettő.

én is egy g203-at használok lassan egy éve. g402 volt a terv, de a forma miatt döntöttem e mellett. nagyon bejött. mostmár más alakút nem is vennék. én nem tapasztaltam semmi mechanikus hibát, egyedül talán azt, hogy a software időnként inkább a gépen tárolt beállításokat használja a “belső memórián” lévők helyett, mikor én a belsőt használnám. én ajánlom, én ~10k ért vettem, annyit nagyon megért.