Logitech Prodigy G102 jó választás?

Üdv!

Új egeret szeretnék venni.

Egyelőre ezt a Logitech G102-t néztem ki. Ebben az árkategóriában van ennél jobb egér?
Azt hallottam a Logitech egerekről, hogy elég érzékeny a szöszökre a szenzora. Ez kissé elbizonytalanított, de még mindig emellett tartok ki.

A másik kinézett egér ebben az ársávban a SteelSeries Rival 110. Szerintetek ez, vagy a Logitech?

Igényeim: Én csak szeretnék egy jó ár-érték arányú gamer egeret max. 10000 ft környékéig. A lényeg, hogy tudjak vele pontosan célozni lövöldözős játékokba, illetve nagy rántásoknál ne adja fel a szenzor a szolgálatot. Illetve jó lenne, ha az egér megjegyezné a dpi beállítást, és nem kéne minden bekapcsolásnál végigkattintgatni a DPI gombot.

Egy bónusz kérdés: A logitech g203 elvileg ugyanaz, mint a g102. Akkor miért drágább mindenhol jóval a g203? :smiley:

Köszi a segítséget mindenkinek előre is!

Én két hete vettem meg a G102-t és csak ajánlani tudom! Persze a “szöszökkel” nem tudom mi a helyzet hosszú távon, de 2 hét alatt nem tapasztaltam semmit, pedig legalább napi 4-5 órát használom. (Nyilván egérpaddal használom, remélem te is úgy akarod) A bónusz kérdésre a válasz az, hogy fogalmam sincs :smiley: És a vicc az hogy az emberek a drágább G203-at veszik többet xd. De természetesen te a G102-t vedd, mert tényleg jóval olcsóbb.
Bónusz tipp: Mikor letöltöd majd a Logitech Gaming Software-t (amit gondolom lefogsz mert ott lehet a DPI-t is, meg a világítást is állítani) akkor egérnek a G203-t válaszd (a 102 nem is lesz lehetőség), de ne ijedj meg, mert tökéletesen fog működni :slight_smile:

1 Like

Nekem G203 van, amikor én vettem, áruk ugyanaz volt (kb 9 651 huf.)
Nem tapasztaltam semmilyen problémát, mióta megvan (fél éve talán). Én is egérpaddal használom, egy akkorával ami az asztal nagy részét befedi:).
Pár dolgot kiemelnék viszont:

  • Hangosabb a klikk meg a görgő, mint a régi egeremen
  • Kissebb mint a régi egerem, tehát alapvetően kissebb kezű felhasználóknak ajánlott

A régi egerm egy valami hama uRage:


Azért cseréltem le, mert random leállt működni:))

Végszóként, én tökéletesen meg vagyok elégedve.

1 Like

Köszönöm! Igazából eleinte mindig azt gondoltam, hogy jaj hát minek nekem drága egér, úgysem pro szinten játszok, meg amúgy is béna vagyok :smiley: Aztán játékok közben sokszor volt olyan, hogy elég jó kört tudtam volna futni, csak épp a távol lévő ellenfelet nem tudtam becélozni pixelpontosan, vagy volt olyan, hogy hirtelen kellett rántani az egeret, hogy megforduljak, és hát a szenzor nem bírt lekövetni. Szóval akármennyire is félprofi, de inkább hobbi szinten játszogatok, akkor is úgy gondolom, hogy itt az ideje vennem egy jó gamer egeret, mivel a jelenlegi egeremmel, amit most vettem pár hete, még hobbi szinten sem megy a játék, kb. csak arra jó, hogy idegeskedjek. De a vicc, hogy még munkára sem jó, mert olyan, mintha késve kattintana, szóval nagy az input laggja vagy hogyan nevezik ezt, meg nehéz vele a kattintás. (Genius DX120-ról beszélek, sose vegyetek ilyet, még munkára sem!!! )

Köszönöm neked is! Egyelőre úgy tűnik, ha passzol a kezemnek ez egér, nagy hibát nem követek el, ha beruházok rá. Várom a további tapasztalatokat is!

Semmi gond nincs velük, nagyon jól teszi a dolgát ez a Logitech egér, csak nekem kicsi volt a kezemhez. Ajándék lett belőle, de kb egy éve elégedetten használja. Javaslom probáld ki valamelyik üzletben mielőtt megvennéd még akkor is ha neten rendeled majd :slight_smile:

Ha megrendeled és nem tetszik, akkor sincs világvége, van 14 napod visszaküldeni.

Ez teljesen igaz, de ez elkerülhető plusz kör és nekem ért volna annyit a kényelmem anno :smiley: Elsőre is vehettem volna nekem jót :slight_smile:
Ja és kicsúsztam a 14 napból mert a “majd megszokom” gondolat nem működött.

A “plusz kör” nézőpont kérdése. Tőlem pl. minimum 50 km-re van olyan üzlet ahol bármilyen perifériát kitudnék próbálni, szóval nekem pont a személyes kipróbálás egy rohadt nagy felesleges kör. Nem lakhat mindenki nagyvárosban :slight_smile:

1 Like

Én két évig egy G203-t használtam, nagyon bevált, most váltottam G305-ra, ami ugyanennek az egérnek a vezeték (és RGB :frowning_face:) nélküli változata. Kiválóan működik mindkettő. A G203 pedig pontosan ugyanolyan mint a G102, csak más régiókban árulták

G203 only kínai piacra szánták, tudtommal azért is van 2 fajta színben.

Na úgy döntöttem, hogy bemegyek a média markt-ba, és ott megnézem a fogását, meg a gombokat. Egyszerűbb, mint itt kérdezgetni. :smiley: Aztán ha nem jó a fogása, akkor keresnem kel másik egeret. Talán a steelseries rival 110 lehet a befutó, ha ez nem jön be.

Javaslom a rocketjumpninja.com -ot

A felesleges kör sokaknak probléma. Tőlem is nagyon messze vannak a boltok, ahova vissza lehetne vinni általában.
Egérhez visszatérve: tesómnak kb 1 éve van meg ez a g102, és a pöszös kérdést nem is értem. Ha egérpadon nyomja az ember (ki az aki nem…) akkor az nem lesz pöszös. Néha meg kell törölgetni és ennyi. 1 év után se jött ki neki ez a probléma, pedig az egérpadja legalább 2-3 éves.
A fogás már jelentősen nagyobb probléma lehet. 2 féle egérfogási forma van igazából. Van aki behajlítja az ujjait, és csak ujjhegyekkel érintkezik a gombokkal (nekik való ez a fajta egér). Van a másik fajta forma, akik az egész ujjukat felfektetik a gombokra (mint én). Nekik valószínűleg ez nem a legjobb egér, mert nem annyira nagy darab. Kipróbáltam az egeret, nekem annyira nem kényelmes emiatt, de a pontossága azt elismerem hogy nagyon fullos.
A legbiztosabb az az, ha valóban bemész egy boltba és megfogod :slight_smile: